Syskonkärlek


Magiska Systrar - Practical Magic

Nu ska jag lägga allt annat åt sidan och ge mig in på att kolla på filmen som jag fick från Lovefilm idag.
Dagens film är nämligen "Magiska systrar".
Som jag har älskat sen den första gången jag såg den, vilket var -98 eller -99.
Det var strax efter att den kommit ut i varje fall.
Denna filmen har så mycket av det som jag gillar.
Den har häxor, magi, syskonkärlek, Nicole Kidman, Sandra Bullock, och sist men inte minst den allsmäktige (hihi) Stockard Channing "Rizzo" från filmen "Grease".
Hur kan man inte gilla den? ;)

 

3096 dagar

3096 dagar – Natascha Kampusch

”Natascha Kampusch blev som tioåring överfallen och bortförd på väg till skolan. I över åtta år hölls hon inspärrad i ett specialbyggt ljudisolerat källarutrymme. Fullkomligt utlämnad till förövarens nycker tvingades hon utstå såväl fysisk som psykisk misshandel, utan att veta om hon någonsin skulle bli fri igen. När hon som artonåring slutligen lyckades fly var hennes barndom över.


Med 3096 dagar tar Natascha Kampusch tillbaka makten över sin egen historia. Hennes vittnesmål ger en unik och utmanande inblick i fångenskapens psykologi.”


Läste ut den på 5 dagar... Läs den!!


Stackars syster

Ibland tycker jag synd om min syster.
Hon har aldrig varit någon djurmänniska, men har alltid tvingats leva i ett hus fyllt med djur. För att de andra tre familjemedlemmarna har råkat vara riktiga djurmänniskor. Detta är något som jag har haft väldigt svårt att förstå och acceptera. Hur kan man inte vara galen i djur? Det är först under de senare åren som jag har förstått att alla faktiskt inte älskar djur. Hur konstigt det än är för mig.
Men min stackars syster...
Inte ens när hon har sovit har hon fått vara i fred.
En morgon för 6 år sedan väckte jag henne nämligen på detta sättet:
Det blev en prinsessa!


Bild tagen ifrån http://www.kungahuset.se/start.106.183c7ee125990d80d38000179.html

Jag visste inte ens att Victoria var gravid...
Snacka om att jag har varit insnöad de senaste 9 månaderna! Hur har jag ens kunnat lyckas med att missa detta?

I vilket fall som helst. Grattis till den lilla prinsessan!!

Musbeteende

Mina muspojkar ger mig verkligen huvudbry ibland.
Jag försöker att förstå mig på hur de fungerar och tänker. Lära mig deras beteende. Men det är fasen omöjligt.
De vägrar att bo tillsammans, och så fort de sitter i en bur tillsammans börjar de nakna att slåss och försöker ha ihjäl varandra...
Men när de nu sitter ensamma så verkar de inte ett dugg intresserade av det heller. De är super sociala och tigger om att få komma ut så fort de är vakna. Det räcker med att jag öppnar buren så hoppar de praktiskt taget ut själva in i handen. De vill vara med i allt jag gör. Pluggar, läser, kollar serier, surfar runt på datorn, äter...
Men trots att de inte vill bo tillsammans så har de inget emot att vara ute på äventyr tillsammans. Och det är det som jag har allra svårast att förstå mig på. Jag förstår ju att de känner igen varandra och därför inte behöver "presentera sig" (möss har sånt minne, att det räcker med att de har träffats en gång så känner de varandra). Men att de sen springer runt på äventyr tillsammans och till och med bygger bo av mitt täcke och ligger där i en hög och sover ihop.. Jag fattar det helt enkelt inte.
Vad är det i deras sociala natur som gör att de inte vill dela bur, men att de gärna delar på min säng. Och de har inget emot att sova tillsammans.
I'm confused...


Voldemort & Slingersvans för 10 minuter sen

I've been looking for freedom


Film och läsning

Nu har jag precis kollat på Ice Age 3, ingen aning om varför jag inte sett den fören nu. Haha fan vad rolig och mysig film. Älskar Sid så mycket, särskilt på svenska när det är Robert Gustavsson som pratar ^^.

Innan jag började kolla på filmen så låg jag i min säng och läste lite. Med den lille raringen Timothy springandes runt omkring mig. Som vanligt så var han först nyfiken på sin omgivning, men efter en liten stund var han bara intresserad av mina händer eller att sitta och gosa medan jag läste. Tänk att allting kan bli så mycket roligare när man har lite sällskap. :)

Ett mord annonseras

Ännu en gång har damen Agatha Christie överraskat mig!
Har nu läst ut "Ett mord annonseras" och ännu en gång har jag sett denna boken på tv...
Och än en gång hade jag ingen som helst aning om vem mördaren var!
Jag kom ihåg de små detaljerna, vem som egentligen var vem och så vidare.
Men vem mördaren var? Ingen jäkla aning!
Och det om något måste ju räknas som ett gott omdömme!
Boken var riktigt bra och var ordentligt lättläst då man inte kunde lägga den ifrån sig utan bara ville läsa och läa tills ögonen gick i kors.
Jag tror att jag har hittat en ny författare att lägga till i min "favoritlista".


Fettisdagen

Bästa tisdagen ever!
Nu ska jag avnjuta vad som bör avnjutas idag, nämligen semlor!
Semlor och House, kan det bli mycket bättre? ;)
NudlarOboy

Jag kände att det var dags att rasta systemkameran lite...
Så jag fotade min Oboy.
Något som jag anser bör finnas i alla hushåll. :)

Självmordsmusen

Där satt jag i lugn och ro och kollade på Big Brother. Helt plötsligt hör jag ett klirrande ljud och detta är vad jag ser. Höll på att sätta i halsen och ramla av stolen av skratt.
Fina underbara raringen Voldemort! ♥
Det här är väl ingen nyhet precis, men jag älskar mina djur! ♥


Xena & Gabrielle

Xena and Gabrielle: Where Are They Now?


"Oh, I think they settled down and opened a burrito stand."


//Lucy Lawless


Söndag

Idag har verkligen varit en söndag, in i minsta detalj.
Jag har varit och postat mina filmer till Lovefilm, kollat på filmen Bad Teacher och läst en massa i min underbara Agatha Christie bok. Nu sitter jag och njuter av en enorm socker-kick som jag fick av att dricka kaffe och äta pannkakor med Nutella och banan... MUMS! Har aldrig testat det innan, men shajse vad gott det var. :)

Nu sitter jag även och njuter av att kolla på Xena "före Xena". Och för att klargöra vad jag menar så är det de avsnitten från serien Hercules där Xena först introducerades, innan hon fick en egen serie.
Så nu vet ni det, känns bra att kunna föra min kunskap inom detta extremt viktiga område vidare till er.
Hahaha :)


Om Sara

Hahaha!
Jag sitter och kollar på en film som heter Om Sara, där både Eva Rydberg och Birgitta Rydberg är med...
Och ja, det var därför jag ville titta på den. ;)
Men naturligtvis så har de ju bara miniroller och är knappt med alls...SUCK
Däremot har jag fått njuta av en skånsktalande Alexander Skarsgård.. Inte helt fel.
Men det jag skrattade åt var att helt plötsligt kom en "full" Kalle Rydberg in i filmen en snabbis. Så jäkla otippat, med ändå roligt.
Mohahaha


Ditt and datt

Nu har jag städat till marsvinen så att de har det rent och fint igen. Och även klippt klorna, så nu ska de väl inte ha något att klaga på. Fyllde även på i buren med en bunt hö, så nu klarar de sig nog ett tag. Fast med marsvin kan man aldrig vara säker... De är alltid hungriga!

Nu tänkte jag fånga in Timothy från sin promenad och sätta ner honom i buren igen och själv ta mig ut på en liten promenad. Fick en konstig hopplös känsla helt plötsligt, och då brukar det passa bra med en liten promenad för att rensa tankarna lite. :)

Elimys

Idag har jag haft lite morgonmys med djuren.
Eli satt i mitt knä medan jag surfade runt och verkade trivas rätt bra tycker jag. :)
Vaken

Jag är vaken, jag är vaken, jag är vaken....
Snaaaark!

2012-02-15

Idag har jag ägnat mig åt att läsa lite i min bok, hitta fakta till projektarbetet i Djurskydd, skrivit på examensarbetet och kollat på filmer. Har redan sett 2 filmer idag och börjar nu på den tredje. Men tro för den sakens skull inte att jag inte gör någon nytta samtidigt. Som många redan vet så har jag svårt att bara sitta stilla och kolla på film utan att göra något. Så självklart passar jag ju på att plugga samtidigt. Har hållt på och letat fakta och skrivit om miljömål. Så här är vi effektiva. ;)

Dagens filmer:

 • The Accidental Husband
 • The Man
 • The Bucket List (kollar på den nu)

 • Hej mitt vinterland


  En herrgårdssägen - Selma Lagerlöf  Igår läste jag ut den här boken. Endast 150 sidor och var ganska lätt att ta sig igenom. Det enda som gjorde den lite svår och trög att läsa ibland var språket. Men det är ju inte särskilt konstigt med tanke på att den skrevs 1899 alltså 113 år sedan. Då får språket vara lite mysko. ;)
  Men annars var den bra och det var intressant att äntligen ha läst en bok av Selma Lagerlöf. Något som jag blev lite imponerad av i boken var själva strukturen på handlingen. Hur folks öden liksom vävdes ihop, att varje kapitel höll ihop med resten av handlingen och huvudpersonernas liv och framtid. Bra gjort där, Selma!

  De 3 bröderna

  Idag har mina små muspojkar bevisat för mig hur bra minne och hur extremt sociala möss egentligen är.
  De har bott ihop i 1 år, men sen en vecka tillbaka har de bott i varsin bur eftersom de nu vill leva ungkarlslivet. Men när jag släppte ut dem alla tre tillsammans imorse, så var det inga som helst problem. De kände igen varandra direkt och tyckte inte att det var det minsta konstigt att de skulle ut på äventyr tillsammans. Tvärtom verkade de tycka att det bara var roligt med sällskap.

  Bo tillsammans vill de inte, men leva helt ensamma vill de inte heller.
  Snacka om att förvirra sin stackars matte. :P


  Review på 3 böcker: Strindberg, Rowling & Christie


  För ett tag sedan så lånade jag dessa tre böcker av Sanne.
  Lite blandad läsning om vi säger så.
  På senaste tiden har jag varit väldigt inne på att läsa klassiker och böcker av klassiska författare.

  Blomstermålningar - August Strindberg
  Väldigt kort bok på bara lite över 70 sidor, men ack så tråkig! Visst jag läste ut den på 1 dag, men jag var tvungen att pausa flera gånger för att inte somna medan jag läste. Snaaaark!
  Den handlade om blommor och växter och om hans trädgårdar... typ.

  The tales of beedle the bard - J.K. Rowling
  Aaah, finns det någon bättre än J.K. Rowling? Jag börjar starkt misstro det. En riktigt mysig och härlig bok bestånde av små berättelseer för häxor och trollkarlar med kommentarer från Albus Dumbledore.
  Det var härligt att få läsa något med koppling till den magiska Harry Potter-världen igen.
  Jag älskade att läsa boken, från början till slut.

  Sad Cypress - Agatha Christie
  Den första Agatha Christie bok som jag läst, men absolut inte den sista. Läste den på engelska, vilket bara gjorde den ännu bättre. Den här boken tyckte jag mycket om, och det var riktigt svårt att lägga den ifrån sig. Vid vissa tillfällen önskade jag att det skulle finnas fler timmar på dygnet så att jag skulle kunna fortsätta att läsa istället för att släcka lampan för att sova. Välskriven och med en spännande handling. Och en av få böcker som inte har varit förutsägbar på det sättet att jag inte hade en aning om vem mördaren var fören det avslöjades i boken.

  Smurfarna

  En bra start på en ny dag är viktigt för att resten av dagen ska bli bra.
  Så denna dagen började jag med att kolla på Smurfarna! :D
  Hihi, snacka om barndomsminnen! ♥
  Känns riktigt bra faktiskt. Känner mig glad och pigg och redo att tampas med ännu en dag.
  Fast jag ska bara kolla på liiite mer av Smurfarna först. ;)


  Kvällsmys

  Nu har jag haft lite kvällsmys med mina tre små muspojkar. Vi har kollat på film och fixat lite med en uppgift till djurskyddskursen. Tänk vad allting blir så mycket roligare av sällskap, särskilt när det är fyrbent sällskap som gör allt för ens uppmärksamhet och en snabb liten puss. ♥

  Klockan börjar att bli mycket och det börjar att närma sig tid för sängen. I alla fall för att läsa lite.
  Naturligtvis är jag ju inte ett dugg trött, så som det alltid är när jag väl ska sova. Resten av dagen är jag supertrött och orkar knappt hålla ögonen öppna. Men så fort det blir kväll och det är okej att sova... Ja då är jag ju självklart hur pigg som helst! Jag är en nattmänniska, helt klart! ;)

  The Life Before Her Eyes

  Har precis suttit och kollat på en film som heter "The life before her eyes".
  Jag började kolla på den med inställningen om att det säkert var en skitdålig B-film som ingen hört talas om. Hade ingen aning om vad den handlade om eller vem som var med i den.

  Nu sitter jag här smått chockad och helt tagen av filmen.
  1 timme och 26 minuter.
  Wow, vilken känsloladdad film. Som verkligen fick igång min hjärnverksamhet nu på slutet. Och som nu lämnar mig lite förvirrad över slutet. Vad hände egentligen? Ända från början var jag säker på vad som hänt och hur det skulle sluta... men ack så fel jag hade...


  :)


  Tjoho

  Tjolahopp i galopp!
  Läget och sånt männen och kvinnorna?
  Har haft en underbar helg som har gått alltför snabbt.
  Som vanligt.
  Smådjursträff i Smålands mörka skogar, i ett spökhus. Jadå, det är fina grejer det! :)
  Får väl ta och skriva lite mer om det samt visa bilder från helgen senare. Måste fortsätta att plugga och lite sånt nu. Hihi


  Piccas from today  Tjänstebil? Japp så grymma är vi! :P  Äventyr i Oskarström

  Idag var jag och Michelle ute på äventyr i Oskarström. Det bästa var ju när vi knappt hittade rätt och kommer körandes i rätt hög hastighet utan att riktigt hålla kolla på var vi är påväg. Vi är alltså påväg rakt mot området där vi ska vara för provtagning, ett område som är inhängnat och vaktas av militärer...
  Dit var vi alltså påväg i "full rulle", men som tur är så är Michelle snabbtänkt och inser misstaget och kvickt som ögat svänger hon bilen och uttropar "Här kan vi parkera" och så ställer hon bilen en liten bit bort från grinden. Sen tittar vi på varandra och brister båda ut i skratt. Haha
  Vilken syn om vi hade kört rakt in på området och militärerna hade börjat skjuta på oss eller något. Och vi var tvunga att ringa WSP och be om skjuts... för att bilen hade blivit sönderskjuten.

  Ja herregud vilken torr humor man har ibland alltså! :P

  Störig tvättdag

  Någon som har sett min "sambo"?
  Hon bokade tvättid mellan 6-9.
  Men jaja, tur för mig för då snor jag den! ;)

  Så jäkla irriterande! Här kommer jag konkandes med en sisådär 500 kg tvätt, och så är den ena maskinen sönder! Så nu har jag 3 timmar på mig att fixa all denna tvätt med enbart en maskin till hjälp. Inte nog med det. Var precis nere och tog ut första maskinen och då ser jag att min ena tjocktröja är full med tvättmedelsrester! *suuuck*
  Bara att köra en extra maskin sen då...

  Mince Pie

  Just nu är jag så sjukt trött, mina ögon svider och jag orkar knappt gå.
  Inte ens resa mig för att gå och hämta kaffe var smärtfritt. Haha

  För att pigga upp mig lite sitter jag nu och äter Mince pie!!
  Jag måste säga att det är en riktigt fördel för mig som är smått förälskad i England och allt som hör där till, att bo med en "halv-britt". I julklapp fick jag Skittles, hon pratar engelska i telefon (medan jag går runt o njuter av ljudet), och nu har jag även fått mince pie! Något som jag alltid har varit sugen på att testa, då det är en liten kaka som man bla äter till jul. Och det låter spännande!
  Det var lite annorlunda.
  Det var en massa frukter och sånt i, men ändå... skumt. Men gott! :D

  Grattis LOIS!!

  Idag fyller Louise år!!
  Det har varit hennes dag hela dagen lång!
  Och jag hoppas att hon har haft en underbar dag!!
  ♥♥♥


  Ja jag vet, gammal bild. Men den väcker så fina minnen när jag ser den! ♥

  Studievägledare

  Nu ska jag än en gång vara lite duktig och sådär vuxen som man får vara ibland.
  Jag ska trotsa vädret lite och ta mig till skolan för att prata med en studievägledare.
  Och förhoppningsvis klura ut vad fasen jag ska göra med mitt liv.
  I varje fall vad jag ska göra resten av året.
  Wish me good luck!

  Morrn morrn

  Morsning korsning!
  Halli hallå.
  Jaja, nu räcker det...
  God morgon! :D

  Slingersvans do the posing

  Ja man får vad man ber om ibland alltså.
  Jag sa till Slingersvans att posa för kameran.
  Och det gjorde han ju faktiskt...
  Ut igen

  Nä, nu ska jag ta mitt pick och pack och göra mig redo för att ta mig ut i kylan igen. Brr
  Men jag får ju i varje fall ut någonting roligt av att ta mig ut.
  Ska träffa Patrik över en fika.
  Det tackar man ju inte nej till precis! ;)


  Outfit 2012-02-07
  Brrr  Så här "varmt" och mysigt var det i lägenheten när jag vaknade i morse.
  Inte så konstigt att man låg invirad i täcket som om jag låg i en kokong...
  Att ta sig utanför dörren var ju inte heller särskilt lockande om vi säger så. Men det gick tillslut. Och tur var väl det, eftersom jag fick både gratis lunch och en föreläsning om vad man ska tänka på när man skriver sitt CV och personliga brev. Alltid bra att ha den kunskapen. ;)

  CV

  Nu ska jag och Michelle iväg på föreläsning om hur man skriver CV.
  Vuxenpoäng till oss!
  Tjohopp alla fina!

  Scar


  Lycka till...

  Haha bästa scenen!

  "Simba... lycka till!"


  Movie/food time

  Nu ska jag tackla söndagsångesten med lite lasagne och Lejonkungen!
  Det är rätta takter det!  Queen Mab

  Jag vet att det är meningen att Queen Mab ska vara den "onda" sidan i filmen Merlin. Men alltså helt ärligt, vem försöker de lura? Hon är ju så jävla grym och epic att det inte går att låta bli att avguda henne. Både jag och min syster älskar denna filmen, eller rättare sagt vi älskar Queen Mab. Så till den grad att vi har utnämnt henne till våran gudinna som vi högaktar.

  Och även om hon är den "onda" i filmen så tycker jag faktiskt synd om henne i slutet (i scenen nedan), taskigt att bara glömma bort henne.

  Queen Mab ♥  --------------------------------

  Denna videon summerar Queen Mab rätt bra.
  Varken god eller ond, hon kämpar bara för sin överlevnad.


  Food for me

  Ja, förutom då att lägenheten luktar stekt kött och jag mår illa (klarar inte av lukten av stekt kött, vet inte varför). Så är livet rätt gött just nu. Malin fick nämligen det köttet som jag hade i frysen (som jag fått av pappa) för att göra lasagne. Och eftersom hon fick kött, så gör hon lasagne till oss båda. Så med andra ord, livet är gött. Jag får mat. Sweet.

  .

  Malin gör lasagne.
  Lägenheten luktar stekt kött.
  Jag mår illa.

  Djurförsök - besök på Göteborgs Universitet

  Igår kväll hände något som inte händer alltför ofta!
  Jag gick nämligen och la mig i sängen för att läsa redan tjugo över tio!!
  Och klockan elva la jag ifrån mig boken för att sova. Herrejesus alltså! Vilken chock! ;)

  Kanske inte så konstigt att jag var så trött igår.
  Var ju nämligen iväg med Djurskyddskursen i Göteborg igår. Vi var på Göteborgs universitet och kollade på anläggningen för försöksdjur. Det var riktigt intressant måste jag säga. Och jag blev positivt överraskad över hur de stora djuren hade det (Från kanin upp till gris). Stora och fina burar/rum, och katterna och hundarna hade även tillgång till rasthage/rastrum där de fick komma ut och springa av sig. Samt att det märktes att djuren skämdes bort lite, när vi till exempel var och hälsade på hos grisarna så kom den ena fram och tvingade veterinären (som visade oss runt) att klappa henne oavbrutet... vilket han gärna gjorde. :)
  Det som jag däremot tyckte var jobbigt att se var hur råttorna och mössen hade det. Burarna var ännu mindre än vad jag från början hade trott. Till exempel, en bur som JAG hade tyckt varit acceptabel att ha 4 möss i, satt det 4 fullvuxna råttor i. Och musburarna var ju yttepyttesmå. I en bur som jag tycker är för liten för att till och med ha en ensam mushane i (hade funkat bra till pygmemöss), satt det 5 fullvuxna möss i eller en hona med kull. Men naturligtvis var alla burarna lagliga. Det finns ordentligt stränga regler för djurförsök!

  Så det första jag gjorde när jag kom hem var att pussa på alla mina djur och lova dem att aldrig låta ekonomin styra deras välfärd...

  En annan anledning till att jag var så trött var ju att jag var hemmifrån mellan 9 och 7. Vi fick nämligen problem med bilen påvägen hem och blev stående utanför Varberg. Där satt vi i nästan en timme innan vi tillslut fick skjuts tillbaka till Halmstad av en vän till en av tjejerna som var med i bilen. Så man var ju rätt mör när man väl kom hem, om vi säger så.

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------
  Man fick inte lov att fotografera, så jag har inga bilder att visa. :)

  Godkänd i miljörätten

  Jag klarade tentan i Tillämpad Miljörätt!
  Och jag fick godkänt i hela kursen! Ooooh yeah! :D
  Det känns verkligen skönt att kunna lägga den kursen bakom sig, vilket jag gjorde cirka fem minuter efter att jag skrivit tentan. ;)
  Så det var ju tur att jag inte behöver komma ihåg den igen. Haha nä men ärligt talat så var detta den jäkligaste tentan jag skrivit. Shit vad länge jag satt och kämpade med den. Så nu känns det riktigt skönt att den är över. :)

  Flickan och kråkan

  Måste erkänna att jag har fastnat för denna låten.
  Och tycker numera att den är riktigt bra. :)
  Men sen har jag nog en liten crush på Timbuktu.
  Han är så liten och söt ^^ och jag älskar många av hans låtar.
  Men jag måste nog ändå säga att orginalet är bäst.
  Denna låten har jag älskat sen första gången jag hörde den på svenskan i gymnasiet.
  Alltså, kärlek vid första "öronkastet". <3


  Bok-fynd

  Jag och Michelle tog en paus i Examensjobbandet och drog på en liten runda till Röda korset.
  Jag är inne i en läsarfas just nu och för tillfället är det klassiker och klassiska författare som jag är mest sugen på.
  Så snacka om min glädje när jag fick fem böcker för 45 kronor! :D


  De här två volymerna var jag ju bara tvungen att ha.
  Jag menar kolla vad snygga böcker! Plus att det är Charles Dickens ;)
  Och på engelska dessutom!
  Big Like!
  Jag älskar grekisk mytologi, en bieffekt av allt Xena-tittande antar jag ;)
  Gudarna och alla historier. Just love it!

  Christine

  I helgen köpte jag de två första säsongerna av "The new adventures of old Christine".
  Jag är nu inne på andra skivan av andra säsongen, och gud vad jag älskar denna serien!
  Innan har jag bara sett några enstaka avsnitt på tv då och då. Men eftersom de två första säsongerna bara kostade 79 kronor på Coop, så var jag ju bara tvungen att slå till. ;)
  Vilket jag nu är väldigt glad över att jag gjorde. Det var länge sen jag har skrattat såhär ihärdigt sen jag började kolla. Jag kan bara inte hålla mig för skratt när jag kollar! Och skratt förlänger ju livet sägs det. Och jag märker faktiskt skillnad när jag kollar. För när jag skrattar så känner jag mig lugn och nöjd. Får en liten sån där lycklighetskänsla. Så då kanske man kan säga att Christine är mitt nya lyckopiller?
  Ojoj, som det kan gå. ;)  RSS 2.0