Grekiska SagorGrekiska Sagor – Eva Hedén

En bok som sammanfattar några av de mest kända grekiska sagorna från den grekiska mytologin. Och eftersom att jag är ett stort fan av grekisk mytologi så behöver jag ju knappast påpeka att jag älskade denna boken. Den var skriven på ett enkelt sätt, med ett ordspråk som man kan förstå (inte sån där jobbig gammal svenska/grekiska). Den var utformad som en blandning av en lärobok och en helt vanlig sagobok. Den gick snabbt att läsa och var svår att lägga ifrån sig. Det var ju så intressant att läsa om alla hjältar och gudar, och det var kul att se hur mycket av det man faktiskt kände igen. Toppbetyg till denna boken från min sida!


Syskonkärlek

Jag vill ha sommar!


Mars sista dag

Den sista dagen i mars månad ska jag spendera med Sanne och Sofie inne i Halmstad centrum. ;)
Först ska vi gå på HYPE och kolla på fotoutställning och musikloppis. Sen ikväll ska vi på bio och se filmen "Hunger Games".
Det låter väl som en ganska bra lördag va? ;)
Jag håller tummarna och hoppas på det bästa.

Har nämligen hunnit med att plugga allt som jag ska plugga idag, så det hade varit riktigt nice med en dag att bara ha roligt och inte tänka någonting på plugget. Det känns som om det behövs, riktigt ordentligt.
Har nämligen pluggat och jobbat med examensarbetet som in i de senaste 2 veckorna. Så EN ledig dag kan jag väl ändå få förtjäna! ;)


Jag vill ha sommar igen.
Och ligga i snäckans trädgård och dricka Mojitos och spela kort...
Inte behöva stressa över plugget varje dag.

RIP Roma French

http://www.thisisplymouth.co.uk/Founder-Trevi-House-mother-famous-comedian-Roma/story-15666426-detail/story.html

Roma French (Dawn French's mamma), har dött. Hon startade Trevi House facility, där hon hjälpte drogmissbrukande mammor (och deras barn) att sluta med sitt missbruk och komma tillbaka till samhället.

Vila i frid Roma

Klarade duggan!

Jihaaaa!!
Fick precis mejl av min lärare som berättade att jag klarat duggan i Djurskyddskursen!
Sweeeeet! :D
Så jäkla gött att ha den avklarad. Så nu har jag även klarat hela kursen, Djurskydd II kan läggas till min meritlista. ;)
Men det känns samtidigt lite tråkigt, för detta har lätt varit den roligaste kursen under dessa tre år som jag har studerat på Halmstad Högskola. En kurs som jag är väldigt glad över att ha läst! :)


Eddy tränar!Äntligen!! Som jag har väntat på detta :)
Eddy tränar! Det går väl inte så bra, men vad hade man väntat sig egentligen. ;)
Det är nog ungefär så jag skulle se ut också. :P

Effektiv

Tänk vad mycket man kan hinna med om man går upp tidigt. Jag blir lika överaskad varje gång. Haha
Sen förra inlägget har jag hunnit med att:

 • Städa till marsvinen
 • Damma och dammsuga hela lägenheten
 • Vattna alla växter
 • Panta burkar
 • Handla
 • Slänga sopor
 • Plugga lite
 • Och handtvätta några t-shirts

 • Ojoj, vad sägs om det va?
  Nu kan jag ägna resten av dagen åt att plugga och chilla.
  Men först ska jag äta lite och kolla på BB. :)


  Frankie

  Bara för att öka min allmänbildning, eller vad man nu ska kalla det.
  Så har jag börjat att ge mig på Mary Shelley's Frankenstein.
  På engelska!
  Den du! ;)

  Min fredag - sista provtagningsdagen

  Tänkte berätta lite kortfattat hur min fredag såg ut.
  Jag menar med tanke på provtagningen och sånt.

  Började då dagen med att Michelle kom och hämtade mig i den snygga hyrbilen som vi har fått lov att använda nu till vårt ex-jobb, när vi skulle ut och provta.


  Den är ännu snyggare i verkligheten! ;)

  Halv åtta bar det iväg, då vi skulle in på militärområdet denna dagen för att provta. Och tydligen så fanns det bara folk där mellan 8.00-14.00. Så vi ville vara säkra på att vi skulle hinnna, så det var lika bra att se till att vara där precis när de "öppnade". Eller ja öppnade och öppnade. Vi var ju tvungna att ringa och be dem släppa in oss genom grindarna.
  Snacka om att känna sig vuxen! Michelle ringde ett samtal och helt plötsligt öppnades grindarna till ett militärområde med stängsel och fullt med övervakningskameror och skyltar med texten "Tillträde förbjudet" m.m.


  Vi har blivit ganska bra på att borra i träd under dessa dagar...

  Vi åkte in och började med våran provtagning och shajse vad duktiga och effektiva vi har hunnit bli under dessa dagar. För kvart över 11 var vi klara och kunde börja packa in allt i bilen igen och snabbstäda den lite innan vi åkte tillbaka till Halmstad och WSP.
  Där lastade vi ur allt och la proverna i frysen, sen tog jag faktiskt bussen hem för jag orkade inte gå. Haha
  Tjugo över 12 var jag hemma igen.
  Och det kändes så jäkla gött!
  Tog ett varmt bad för att mjuka upp lederna och musklerna lite och sen drack jag en kopp te och pluggade lite. Sen skulle jag bara "vila ögonen" lite, men det blev att jag sov som en stock i 2 timmar istället!
  När jag vaknat igen så satte jag mig ner och började äntligen att fortsätta jobba på hemduggan som vi har haft i djurskyddskursen och 2 timmar senare var jag äntligen klar!!
  Så jäkla skönt det kändes!!
  Har hållt på med denna duggan i nästan två veckor, så det var underbart att se den färdig!
  Jag läste igenom allt och sen skyndade jag mig att skicka in den innan jag skulle hinna ångra mig.
  Så nu är äntligen den sista biten av den kursen gjord. Nu hoppas jag bara på att den blir godkänd också! Så är den kursen också avslutad! Känns skönt att inte behöva ha tre kurser att tänka på. Utan att kunna ängna mig helt åt Ex-jobbet och Arbets- och Miljömedicinen.

  Efter att jag skickat in duggan så gick jag en promenad och sen satte jag mig och kollade på "Prinsessan och Grodan", medan jag åt och muspojkarna sprang runt på bordet och höll mig sällskap.
  Ett bra avslut på en lång, men effektiv dag!


  Rubbad rytm

  Jag sitter fortfarande och funderar på vad det var som egentligen hände imorse...
  Haha
  Jag gick nämligen upp kvart över 8 imorse! :O
  Och då låg jag och drog mig ett tag i sängen innan jag kollade på klockan och gick upp. Att jag inte gick och la mig fören efter 1 igår kväll är väl egentligen ganska underförstått så det behöver ju knappast nämnas.
  Jag tror att det är det faktum att jag har gått upp mellan 05:30-06:00 de senaste tre dagarna, fast att jag fortfarande har gått och lagt mig efter 12 varje kväll, som har gjort att jag har lyckats rubba lite på min sömn. Nu kanske jag inte behöver lika mycket? Eller vaddå, 8 timmar är väl inte mycket? Det är väl normal tid att sova för en vuxen människa?
  Äsch, känner jag mig själv rätt så tar det inte långt tid innan min rytm är tillbaka som vanligt igen.
  Men jag kommer ju att ha mycket tid till att plugga igen allt jag missat under veckan i alla fall. :)
  Nu har jag ju fått boken, och jag har inte provtagning att ägna mig åt som kommer att ta alla krafter, så att man bara vill sova när man kommer hem. ;)

  Provtagning klar för dagen

  Vi överlevde dagen. Och duktiga var vi också! Hann med rätt mycket faktiskt. Så vi håller tummarna att vi fortsätter med vårat duktiga arbete, så kanske vi blir klara tidigare än vad vi trodde. Hade varit riktigt gött!
  Är riktigt sugen på det just nu faktiskt. Haha
  Har ont i bröstkorgen (efter att ha haft stödet till borren där), min rygg är ute efter att mörda mig, mina leder är stela och musklerna vibrerar om jag gör något jobbigt. Ett riktigt träningspass hann vi med med andra ord idag. ;)
  Jag stack hemifrån 07:15 och var tillbaka i lägenheten 17:40.
  Så jag behöver väl knappast berätta att jag är sjukligt trött just nu.
  Och imorgon är det dags igen, samma på fredag. Sen tisdag och torsdag nästa vecka också. Men som sagt, om vi jobbar på i samma takt så kanske vi blir klara tidigare. Hoppas, hoppas att vi orkar hålla tempot uppe. :)  Provtagningen börjar

  Dags att åka till Oskarström och borra i träd!
  Hej-ho!

  Det är alltså första dagen av provtagningen som börjar idag.
  Önska oss lycka till! ;)

  Redo för en helg i Skåne


  Spirit - Hästen från vildmarken

  Har kollat på filmen Spirit - Hästen från vildmarken.
  Och som vanligt satt jag och storbölade igenom typ halva filmen...
  Jag kan verkligen inte förklara vad det är som påverkar mig så himla mycket med denna filmen.
  Men jag gråter varje gång.
  Varenda jädra gång...

  Kanske är det för att jag tycker att hästar är så fina djur och jag blir rörd över när djur gör hjältemodiga gärningar. Äsch, vem vet. Gråter gör jag i alla fall.


  Kejsarens nya stil

  Nu ska jag ta en paus i plugget och kolla på Kejsarens nya stil och inhalera lite kaffe! :D


  Lagrat upp inför skrivandet

  Idag började jag min morgon med att promenera till skolan i det fina vädret.
  Sen hade vi en föreläsning inför vårat examensarbete och halvtidsseminariet. Som vanligt på Judits föreläsningar så gick tiden väldigt snabbt och innan man visste ordet av så hade de två timmarna redan gått och det var dags att ta sig hem igen. Eftersom att jag hade gått till skolan så hade jag ingen cykel att tänka på, så jag fick lov att åka med Sanne och Sofie i bilen hem till Andersberg igen.

  Sen jag kom hem har jag ägnat mig åt att sitta och fixa och trixa lite med examensarbetet och nu ger jag upp det för dagen. Resten av dagens plugg ska gå åt att skriva på hemduggan som vi har i djurskyddskursen. Eftersom att jag har planerat att åka ner till Skåne under helgen så vill jag gärna hinna göra så mycket som möjligt innan dess. Eftersom jag har en känsla av att det inte kommer att bli så mycket gjort när jag väl är där nere. Jag ska nämligen terrorisera mina hundar med tusen kramar och pussar, för jag har saknat dem så sjukt mycket de senaste dagarna. Och jag har till och med börjat att drömma om dem. Så det är dags att åka ner och mysa sönder dem lite känner jag. Särskilt min gammeltant Kotte som nu har hunnit fylla hela 12 år!
  Och snart är det Axes tur att fylla 10 år. De börjar bli gamla mina rara små älsklingar... :(

  ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

  Men för att orka hålla igång (och för att få mig själv motiverad) till att sitta och plugga en hel dag så har jag lagrat upp med en massa smaskigheter!


  Sockernivån måste vara på topp för att man ska orka!

  Men även vätskebalansen i kroppen måste vara i rätt form!

  So true!


  Manga

  Lite kvällslektyr.
  Har en känsla av att det kanske snart är dags att lära mig japanska :P


  Sista djurskyddsföreläsningen

  Idag hade vi våran sista lektion i djurskyddskursen. Och det kändes lite tråkigt faktiskt. Jag hade gärna haft fler lektioner, gärna hela terminen ut. Dels för att jag älskar ämnet, men även för att läraren är grym och folket som läste kursen har varit ett härligt gäng och vi har alla haft väldigt roligt tillsammans på vår resa.
  Vi avslutade vår sista lektion med att ha redovisningar. Alla grupper hade ett ämne som de redovisade om och efter det så körde alla med frågor om vad de hade redovisat om för oss andra att besvara. Det var faktiskt ett smart sätt att köra redovisningar på, för det fick en att lyssna hela tid och inte tappa koncentrationen. Eftersom att ens lyssningsförmåga sattes på prov efteråt.

  Den ena gruppen körde med fler-valsfrågor och efteråt så delade de ut goodie-bags till de som fått bäst resultat. Jag och Jonna fick samma resultat, så vi delade på en goodie-bag.
  Och på bilden nedan så visas vad jag fick med mig hem.


  Ett regnskydd till sadeln på cykeln, en vattenflaska och ett magnet-bokmärke.
  Och så delade vi på en tablettask under lektionen.

  Outfit 2012-03-09


  Skön mysklädsel i skolan idag. Men med en liten färgklick om man tänker på byxorna. ;)

  After Dark parodi

  Okej jag vet...
  Nu har jag nog snöat in mig på mellanakter från Melodifestivalen...
  Men skit i det. Här kommer en till! ^^


  Melodifestivals Medley 2000

  Oh my god, oh my god, oh my god!
  Var precis inne på youtube och kollade runt lite och kom då över denna av en ren slump.
  Är fortfarande helt i extas över att ha hittat den! iiiiiiih
  Jag älskade denna mellanakten så jäkla mycket när jag var 11 (2000), och hade just denna akten inspelad på VHS. Och jag kollade på den så ofta att bandet började att hacka sig och flimra. Kommer ni ihåg när VHS band gjorde det när man hade kollat/spolat för mycket?
  Precis när jag hittat den och börjat kolla så ringde mamma, och jag berättade för henne om mitt stora fynd. Och hon blev lika glad hon, så jag fick lägga ut den på Facebook så att hon också skulle kunna kolla. :D
  Jag älskar musiken (melodifestival-låtar), artisterna, koreografin, danserna och storyn bakom det hela.
  awesomely bra alltså!
  Gud min kväll är räddad! I'm so happy!


  Min lördag 2012-03-03

  Denna härliga lördag har gått i djurens och effektivitetens tecken.
  Precis sådana dagar som jag gillar mest! ;)
  Jag började dagen med endast en halvtimmes frukost (måste vara rekord för min del). Direkt efter frukosten såg jag att Slingersvans var vaken, så då började jag att städa hans bur. Och precis lagom tills buren var städad och jag hade myst lite med min fina pojke så vaknade Voldemort och då tog jag tag i hans bur också. Efter städningen av deras burar och lite mys i knäet så passade jag på att städa till marsvinen också. Timothy passade på att sova under hela tiden, och jag ville inte väcka honom, så jag tog en liten promenad ute i det fina vädret. Han har föresten fortfarande inte varit ute och hälsat på, så jag får väl städa till honom sen när han vaknar ikväll.
  Efter promenaden blev det en dusch och sen satte plugget igång.
  Som jag sa så har ju dagen gått i djurens och effektivitetens tecken, så självklart är det ju djurskydd jag har pluggat idag. Ligger lite efter i det eftersom det mesta av pluggandet har gått åt till examensarbetet, så idag har det varit skönt att strunta i examensarbetet och bara ägna mig åt det roliga djurskyddet. Har suttit och skrivit på redovisningen som jag och Carl ska ha om transport.
  Jag skrev, och skrev, och skrev tills jag började känna mig klar. Så, 2 ½ timme efter att jag börjat blev jag färdig och det känns riktigt bra faktiskt. Nu ska jag bara höra vad Carl tycker om det också sen ska jag ge mig på att fixa med power-point.
  På föreläsningen igår så var det några kursare som pratade om en dokumentärfilm som heter "Kokvinnorna", så den vill jag ju se. Men så insåg jag att jag inte har sett den första dokumentärfilmen som heter "Hästmannen". Så nu medan jag har min kaffepaus så sitter jag och kollar på Hästmannen.
  Efter kaffet och dokumentären ska jag trixa lite med power-pointen och så ska jag läsa lite till duggan som vi ska ha i Djurskydd II.
  Så min dag består i stora drag av djur och effektivt pluggande, men om man väl har en effektiv dag så är det lika bra att ta vara på den. Även om det råkar vara en lördag.


  Slingersvans

  Voldemort

  Inställd föreläsning

  Imorse väcktes jag 06:50 av ett sms.
  Från min lärare.
  Det intressanta är ju att jag tydligen har hennes nummer, eftersom det stod hennes namn och inte okänt nummer. Haha, så kan det gå. Undrar när jag skrev in det?
  Hon meddelade att föreläsningen denna förmiddagen var inställd.
  Snacka om engagerad lärare som är inställd på att verkligen förmeddla att hon inte kommer och att föreläsningen är inställd. Jag blev faktiskt imponerad.
  Annars brukar det vara så att alla står och väntar utanför klassrummet utan någon som helst varning. Tills det har gått en halvtimme och alla börjar bli irriterade och någon går och frågar någon på skolan. Och så får man reda på det på det sättet...
  Så när läraren till och med smsar alla på morgonen så att man får reda på det så fort som möjligt, så kan man ju inte låta bli att bli imponerad!
  Good work!

  Konst?


  Vad är konst?

  Jag satt och tänkte på det här med att konsten är i betraktarens ögon. Så jag satt och tänkte på att det stämmer ju. Det är ju den som ser det som avgör vad de tycker om det. En teckning av en 5 åring kan ju lika gärna vara ett konststycke, som en tavla av Picasso... De lär ju säkert vara ganska lika ;)
  Så då funderade jag lite på vad som krävs för att det ska vara konst. Ingenting egentligen... det är vad jag kom fram till egentligen. Det är ju som sagt upp till betraktaren av föremålet som avgör om det är konst eller skräp.

  Så för att vara lite extrem, så tog jag ett foto på mitt nyduschade hår.
  Jag tycker att det blev lite konstnärligt, vad tycker du?  RSS 2.0