Jobb ^^

Iiiih blev precis  inringd till att jobba idag!
Första jobbpasset på 4 1/2 år. Spännande!
Undrar om jag kommer ihåg hur man gör ;)

Di Leva

Min syster är fortfarande kvar i Göteborg och på Bokmässan eftersom hon är där och ställer ut med sin skola. Fick precis en uppdatering om att hon sett Thomas Di Leva. Hell yeah! ;)

Bokmässan i Göteborg

Igår var jag på Bokmässan i Göteborg med mamma och syster.
Det var en härlig dag fylld med en massa roliga saker att titta på och lite kändisar här och var.
Det var så stort och så mycket att göra att vi lätt spenderade hela dagen där. Gick in strax efter 10 och gick ut när de stängde vid 18. Så det var en heldag kan man ju säga. Gick upp halv 6 på morgonen och var inte hemma igen fören runt halv 10. Så det var inte många timmar efter det att vi kommit hem innan jag låg i sängen och sov sött.
 
Inne på Bokmässan fanns mycket att se och naturligtvis så shoppade jag en hel del.
Bilder och sånt kommer senare för har dem på mobilen.
Jag fick en signerad Petsson & Findus bok av skaparen Sven Nordqvist (barnet inom mig skrek av glädje), Jag sniffade lite på Carl Jan Granqvist, lyssnade på Maria Montazami när hon berättade om sin nya bok, lyssnade på Sven-Bertil Taube när han berättade historier som han eller hans pappa varit med om (sjukt rolig snubbe), stod och beundrade Don Rosa (Kalle Anka tecknare), fick lite fototips av författare till några fotoböcker som såldes och gick bara runt och kollade på alla böcker och tillbehör och kände mig sådär härligt tillrätta.
 
En riktigt bra dag med andra ord!

Wanda Sykes - Spanx

Wanda Sykes är bara för rolig ibland alltså..:P
 
 

Nikki - Till Mamma

Porträtt av min syster Nicole.
 
Före:
 
 
Efter:
 
 
 

The Railway Man

Av en händelse kom jag att se denna trailern för filmen The Railway Man, och jag tycker att den verkar väldigt intressant. Baserad på en verklig händelse och bra skådespelare så den är säkert värd en titt. ;)
 
 

Uppvärmning inför plugg

Jag satt och kollade igenom en massa bilder igår och det slutade med att jag gav mig på att försöka redigera två av dem.
 
 

Skolan har börjat och det är fotografi på schemat!

Förra veckan så började skolan igen och denna terminen läser jag två fotokurser på distans.
Den ena kursen ges av Högskolan i Jönköping (där jag läste förra terminen också) och den andra ges av Umeå Universitet. Så nu kan jag allt säga att jag läser vid ett universitet, den ni! ;)
Jag hade lite problem med registrering och sånt till kursen i Umeå, orkar inte gå in på detaljer men kan säga som så att det var mitt eget fel.
Men det slutade i alla fall med att jag ringde till kursansvarige för att få hjälp och reda ut hur jag skulle göra. Och gud vilken trevlig filur! Vi förstod ungefär hälften av vad den andre sa, men det hindrade inte att en del skämt och förhoppningar om framtiden togs upp. Nu när man har fått lite personlig kontakt med honom så är jag ju extra taggad att läsa kursen som heter Avancerat digitalt foto för portfolio.
Den andra kursen som jag läser från Jönköping heter Fotografi - Visuell kommunikation, och den bedrivs på samma sätt med samma sorts upplägg som den förra kursen jag läste så jag är övertaggad på att få läsa den. Den andra var riktigt bra och jag lärde mig så himla mycket som jag inte ens visste att man kunde göra!
 
Nä nu ska jag ägna mig åt att redigera lite bilder till den första uppgiften i Umeå som ska vara klar till på söndag. Bäst att lägga på ett kol! ;)

Livet som Malmöbo börjar infinna sig

Så nu har livet som Malmöbo börjat att infinna sig.
Jag har fortfarande lite problem med att faktiskt komma ihåg och inse att jag bor i Malmö numera. Men jag vänjer mig mer och mer för var dag som går.
 
I måndags så var Linda (som jag hyr lägenheten av) och hälsade på och jag fick tillfälle att visa henne hur jag har gjort med lägenheten, möbler och sånt. Och hon verkade i alla fall tycka att jag fått det fint. Lite imponerad över hur jag lyckats att få plats med allt och hur jag gjort med förvaringen var hon allt. ;)
Trots att jag är jättetacksam över att jag får hyra hennes lägenhet så tycker jag att det är tråkigt att hon inte bor i Malmö längre, nu när jag väl har flyttat tillbaka.
 
Att bo själv i en etta har visat sig vara lättare och mysigare än vad jag först trodde innan jag flyttade in. Och även om jag ibland känner mig så sjukt ensam över att inte ha Josefine att sitta och prata med vid köksbordet så tycker jag det är rätt skönt att få bestämma lite själv och ha sina egna saker där man vill och sånt. Men jag saknar henne, det gör jag verkligen.
 
Och jag saknar de fina människor som jag lärt känna under de fyra åren som jag bodde i Halmstad.
Men på fredag så ska Louise komma ner från Halmstad och sova över, vilket jag verkligen ser fram emot. Och Michelle kommer förhoppningsvis ner under sista helgen i September. Vilket jag knappt kan beskriva hur lycklig det gör mig.
Så även om jag inte bor kvar i Halmstad så hoppas jag verkligen på att jag inte kommer att förlora kontakten med vännerna som finns där. ♥

RSS 2.0