Glass och sol med Angela

Även idag har varit en sjukt härlig dag! Och det kommer den nog vara ikväll med! :)
På engelskan så hade vi som sagt diskussion och jag kände att jag var helt ute och cyklade, hängde med lite halvt.
Var så trött och lost bara. Har ju mycket att tänka på...;)
Efter lektionen så satt jag, Angela, Celié, Mariah och Therese och snackde vid den vackra muren som jag har markerat som mitt revir..:P
Efter hand så försvann allt folket och tillslut var det bara jag och Angela kvar.
Angela fick den smarta idén att vi skulle ta oss till biblioteket och sen köpa en glass och sitta och snacka i solen. Hur mysigt låter inte det? :D
Och så blev det. Satt på torget i Arlöv och riktigt fläkte ut oss och njöt av vädret. Som vanligt hade jag ju allt för mycket kläder på mig. Att jag aldrig lär mig...;)
Det finns ingen jag känner som är mer underhållande än Angela, hon har så många roliga situationer som hon hamnat i och som man inte kan annat än skratta förtvivlat åt. Stackars dig min kära, det kan inte vara lätt.
Vi kom på lite roliga saker som vi kunde ta foton på av de starckars statyerna som står på torget. Men det krävs att det är kväll och folktomt... Inte för att vi ska förstöra något, men det är ju lite pinsamt..;)
Glassen var underbar och sen tvättade vi händerna i vatten hon hade med sig, det behövdes för tydligen äter jag glass med händerna. Det var verkligen sjukt hur seg jag var till att börja äta min glass, jag hade den överallt utom i munnen kändes det som..haha! Gud sikken barnunge jag var som kladdade, så vattnet kom väl till pass.
Skolan slutade halv 12, satt med Angela tills 20 i 3. Så jag känner ju verkligen att jag har gjort någonting idag. :)

 Angela kontrollerar att cykeln som hon lånat går att cykla på.

Nu ikväll ska jag, Hanna & Annie ha picknick på våran leka.
Ska bli sjukt mysigt! Kameran ska med, så bilder lär väl komma upp här sen.
Nu ska jag vila lite, mina ögon svider. Sen ska jag plugga lite innan det är dags för mat. Mums!

Ha det så bra!

Mötet med Helena

För att berätt om gårdagen då. :)

Helena ringde vid 1 tiden och sa att hon skulle ta tåget så att hon var i lund vid 10 över 2.
Så det var bara att göra sig i ordning och bege sig iväg till tåget.
Sen hade vi det så underbart som bara vi kan ha. :) Trots att vi inte träffats på jättelänge, så var det som om vi pratade med varandra varje dag i vanliga fall. Vi pratade på, och det var aldrig tyst. Vi skuttade runt i lite affärer och drog oss bort mot torget och satt där i en halvtimme och stekte. Sen insåg vi hur jäkla varmt det var där, och beslöt oss för att gå tillbaka mot stationen och vänta på Jimmy (killen som hon hade bott hos när hon var i Skåne).
Men han var ju seg och kom inte fören jag hade åkt hem igen. Jag skulle ju följa med mamma på inredningsparty utanför Hörby, så jag hade ändå behövt ta tåget igen vid 5. Men åkte med mamma hem vid halv 5 och lämnade Helena att vänta på Jimmy, som nu satt på tåget och var påväg.
Det kändes lite taskigt att lämna henne där själv, och att han hade åkt in för att jag ville träffa honom. Och så är jag inte kvar när han kommer. Men det var ju inte mitt fel att han var så seg och inte följde med från början...;)
Men jag och Helena hade det mysigt tillsammans och det var verkligen en otroligt härlig dag!!

 Helena, lika söt som alltid <3

 Hennes två streck i örat som ska bli en blixt. Men det gjorde så himla ont att den aldrig blev klar.

 Hennes underarm. (Hon älskar bilar)

 Hennes vad. (H.K=Helena Karlsson)

 Hennes smiley, som hon har gjort på sig själv. Tror att hon var någorlunda full samtidigt.

Sen har hon fler tatueringar, men det var inte riktigt läge för att visa upp dem inne på stationen...:P

090430

Jag har nu suttit och lagt in bilderna ifrån min mobil nu på morgonen, det har tagit lite tid. Det var tydligen 400 bilder, och datorn är seg. ^^
La även in lite nya låtar. Den dagen min mobil inte går att starta kommer att vara en sorgens dag för mig. :(

Jag tänkte lägga in bilderna på Helena som jag tog igår, men ser nu att jag inte hinner. Så jag gör det sen när jag kommer hem från skolan igen. :) Så ni får ha lite tålamod tills dess.
Nu ska jag till skolan och ha engelska, vi ska disskutera om ett häfte, inför Nationella proven nästa vecka. Suck, det är så himla mycket att göra nu, särskilt till nästa vecka. Blääää!

Men nu måste jag verkligen sticka!
Puss på er! Så hörs vi sen igen!

Christian The Lion

Gud, jag har nu sett om den typ fem gånger och blir lika rörd varje gång jag ser videon!


Födelsedagar & Helena

Nu har mamma blivit firad. ^^
Hon blev glad, tårtan var god och blommorna (som jag valt) var underbara...;)
Presenterna uppskattades och var väl till användning.

Pratade precis med min syssling Helena i telefon. Hon är i Skåne! OMG!! Bor tydligen hos en kompis i Dösjöbro mellan söndag-onsdag. Så hon ska alltså åka hem i morgon igen. Men innan dess...ska vi träffas!
Hon ska ringa i morgon när hon börjar bli klar till att åka in till Lund, så ska jag ta tåget och så ska vi ses där. ^^
Ska bli så himla roligt! Har inte träffat henne sen jag fyllde år, och igår fyllde hon år! Sikket sammanträffande. :)
Helena är den, och kommer alltid att vara den som jag berättar allt för, utan att tveka. Vi har varit som systrar sen vi var tre.
Hon bodde bredvid min mormor o morfar innan. Och vi lekte alltid tillsammans och det var inte förren vi var 10-12 som vi fick reda på att vi faktiskt var släkt! Vi trodde bara att vi var världens bästa kompisar.
Helena brukade komma hem till min mormor o morfar efter skolan när hennes föräldrar jobbade, så det är en lite invecklad relation vi alla har. Hon är inte släkt med min mormor eller morfar, men när vi var yngre kallade hon alltid dem för mormor o morfar. <3
Och alltid när jag var i Småland så bodde jag hälften av tiden hos mina morföräldrar och hälften hemma hos Helena.
Har så sjukt många minnen med Helena, och när jag tänker på min barndom så tänker jag alltid på vår tid tillsammans. Däremot kommer jag inte ihåg någonting ifrån skolan, kanske för att jag inte trivdes där.
Men så fort det var lov så bar det iväg till Småland och Helena, då var jag lycklig igen.
Ett tag så åkte jag till och med upp varje helg, så mycket älskade jag att vara i Värnamo.


Helena leker med Nora, som sen fick följa med henne hem.

Tisdag morgon

Ja, pluggandet gick ju ganska bra ändå. Sitter och repeterar allting igen nu. Man vill ju kunna gå dit utan dåligt samvete..;)
Har inte så mycket mer att säga än GRATTIS MAMMA! :D
Ska köpa presenterna efter skolan, vet redan vad det ska bli. Och sen ska pappa och jag iväg och fixa med lite "saker". tihi, mer får ni reda på ikväll, ifall att mamma skulle råka leta sig in här. Vill ju inte avslöja allting.

Nä, nu ska jag äta min frukost.
God morgon!

Måndag kväll

Först av allt vill jag bara meddela att mitt bit-märke nu har utvecklats till ett jäkla blåmärke! :O
Jaja, så kan det gå...^^

Idag har jag mest suttit och stirrat på min engelska bok och inbillat mig att jag lär mig innehållet bara genom att stirra på boken. Men det fungerar tydligen inte...konstigt..:P
Så nu har jag satt mig ner för att öva lite på det som finns på datorn. Eftersom provet är imorgon frågar jag mig, precis som alltid...varför har jag inte gjort detta tidigare?

Kanske för att jag har blivit beroende av AoE igen, eller för att jag o Nikki sprang runt på parkeringen och spelade badminton....bara för att slippa laga mat. :P
Tja det finns många anledningar till att jag inte har börjat plugga tidigare, men största anledningen är väl att jag inte vill.

Men nu har jag inget val längre, så här ska pluggas.
God natt på er!

Måndag morgon

Jaha, så är det måndag igen...
Sitter och tvingar i mig frukost samtidigt som jag halvsover, och vaknar bara upp när jag tar en klunk kaffe. (Om man spiller så bränns det ju...:-O)
Ska ha historia idag, så igår satt jag ju och läste det som ska tas upp på lektionen idag.
Men usch vad jag inte ser fram emot nästa prov, jag känner att jag inte fattar någonting, och jag håller inte kolla på vad som händer och när det händer.
5 minuter efter att jag läst om första världskriget, kunde jag ändå inte säga till min mamma varför det hade börjat...hur ska det här gå? :P

Nu loggade "Wealth" in, ska se om han har något roligt att säga, träffar ju honom snart iof. Men det är ju ingen annan som är lika smart som jag och loggar in på MSN vid den här tiden. :D

Har engelska prov i morgon som jag inte har tränat till, och har ingen direkt lust att göra det heller, det blir väl som alltid att jag sitter halva natten och pluggar... I can see it coming!

Nä, nu ska jag trycka i mig den här sista biten av min macka och sen dricka lite mer kaffe, medan jag läser Jenny's blogg. (Hon är ju i Ungern, den fuskisen)

God morgon och hoppas att ni får en trevlig dag! :)

Lördag & Söndag

Lördag:

Dagen började med att jag gick upp klockan 7 på morgonen, skulle på utställning i Landskrona som började halv 9. Så det var till att gå upp, sätta ner djuren i sina transportburar och bära ut allt till bilen.
När vi väl var framme var det inchekning sen skulle man hitta någon plats att sitta och ett bord at ha alla sina grejer på. Vi satt med Sophie (musdomaren, och en jätte trevlig tjej), med Ingela (mammas arbetskamrat) och Ingelas dotter Evelina och hennes kompis.
Jag dömde gerbiler och det var 20 djur som skulle upp för bedömning, det tog nästan hela dagen att döma alla, eftersom jag suttit och pluggat på rasstandarden och skulle vara riktigt nogrann.
När väl själva bedömningen är klar så kommer ju allt efterarbete, så även om jag skyndar mig så brukar jag ändå inte ha tid att sitta och ta det lugnt.
Min älskling Diablo fick hederspris för den bästa Kinesiska Dvärghamstern - Dominant Spot.
Precis som vanligt var det alltid mycket att göra, många människor att prata med och en hel del skratt. Jag försökte övertala mamma att vi skulle ta med Annelies två Nakenråttor med oss hem, hon hade sålt dem men fått tillbaka dem när ägaren inte kunde ha kvar dem längre, så de sökte ju nytt hem. Mamma som först trodde att jag pratade om gerbiler försökte få Ingela att ta dem, ni skulle sett deras miner när de insåg att det var nakenråttor vi talade om. :P

När jag kom hem vid 7 tiden så la jag mig i sängen i en halvtimme och sov, sen var det dags för maten och klockan 8 skuttade jag ut för att möta Sanne som hade kommit med tåget. Vi skulle in till Hanna på förfest halv nio, men när vi väl kom in till mig igen så låg vi i min säng och halvsov ett tag först. Båda två var jättetrötta, och ingen var särskilt party-laddad. Men vi gick in och möttes av ett gäng glada 20 + :are.
Trots att alla andra kom igång så satt Sanne och jag mest och halvsov, shit vad trött jag var. Men efter någon timme så spelade de äntligen Teenagers - MCR, då jäklar kom Sanne och jag igång, men så fort låten tog slut så slocknade vi igen.
Så höll det på ett tag, till slut satt vi på golvet och hade hand om musiken och satt ner och dansade..mycket effektivt. ;)
När de andra drog in mot slakt, så gick vi hem till mig och hämtade Sannes grejer och sen följde jag henne till tåget. När vi kom till stationen så visade det sig att det var banbygge ine i lund så att det skulle gå ersättningsbussar i stället. Det stod 2 från Arriva och berättade detta och sen visade oss vägen. De var mycket trevliga och hjälpsamma. Sen stod de och väntade på bussen med oss, så det var bara trevlgt. De var väldigt underhållande må jag säga.
När klockan var 10 över 1 började vi undra var bussen höll hus, så då ringde de in till sitt kontor och frågade, det visade sig att bussen hade struntat i att stanna på mellanstationerna och kört direkt till Malmö. Så en ny buss skulle snart avgå som skulle stanna i Åkarp. Vi bara...Jaha. När klockan var halv 2 började vi blir väldigt frusna och trötta, då ringde de igen och frågade var bussen var. Då hade den inte ens avgått ifrån Malmö, så vi gav upp och gick hem till mig, så fick Sanne sova i bäddsoffan istället. Det störiga var ju bara att vi väntat i en timme bara för att hon skulle få komma hem, men så kom hon aldrig hem.

Söndag:

Vaknade i morse av att mamma kom in o frågade om jag ville ha kaffe, självklart ville jag det. :)
Sanne hade åkte hem innan på morgonen och när mamma frågade om Sanne sovit här fattade jag först inte vad hon snackade om. Sen bara.."Ja, just det".
Sen förklarade jag hela historian, både för henne och för pappa.
När jag satt och förklarade, så fick jag frågan av mamma om jag träffat någon snygg kille, jag fattade först inte alls vad hon snackade om, trodde hon var paranoid eller något. Men sen insåg jag att jag hade ett fett jävla bit-märke på halsen...
Nu har jag suttit och ätit frukost och druckit mitt älskade kaffe, samtidigt som jag har läst en massa historia, så nu har jag kommit ikapp det som jag har missat, nu är det bara resten kvar..:P
Men nu är jag i varje fall på samma nivå som resten av klassen.
Har engelska prov på tisdag så jag tänkte träna på det idag, sen har jag saker som ska läsas inför nationella proven. Men för tillfället sitter jag och installerar Age of Empires III på datorn, blev sjukt sugen på att spela det när jag satt och läste historian. :D

Så idag ska det bara bli slappande, pluggande och Age of Empires III.
Hoppas att ni också får det bra!

Rövarkulans Naturreservat

Jag har haft jätte roligt idag. Nilfärden tog ca 30 minuter, men som vanligt gick tiden jättesnabbt och vi var lika chockade allihopa när vi väl var framme. Men det var jättevackert där! Så underbar natur, och det kändes helt avsides.

Först gick vi runt på en "plätt" och fotade massa blommor, vattnet och grönskan. Sen hittade vi en liten grillplats var vi fikade lite, kaffe och fika-bröd. Mums! 
När vi var färdig fikade gav vi oss iväg till en stenbro och stod där ett tag och fotade. Hittade lite andra människor som var ute och vandrade och pratade lite med dem också. Alla var på gott humör i och med det fina vädret och den underbara naturen. Sen gick vi tillbaka till grillplatsen och avnjöt lite Loka och bananer. ^^ Vi hade småfåglar som tyckte att vi var väldigt intressanta, så de ställde upp sig så att vi kunde fota, och de kom riktigt nära inpå. Väldigt nyfikna som sagt.
Fram emot slutet, när vi började tänka på att bege oss hemmåt, kom det en häst med ryttare och red ner i ån. Då var vi ju tvungna att stanna lite till och fota den söta hästen som plaskade med hoven och verkade ha jättekul.

Var hemma runt halv 6 igen, då hade vi varit iväg i 5 ½ timme. En lagom tur, helt slut när man kommer hem.


Filippa blir jagad av någon flygande insekt, tror att det var ett bi. Men är inte helt säker.


Vi hade besök av en nyfiken liten Talgoxe.

Bränner över bilder

Just nu sitter jag och bränner över bilder till skivor, då det börjar bli lite fullt på datorn. Jag måste verkligen skaffa en extern hårddisk, det är så tråkigt med skivor, sen kan man ju inte radera bilderna som man lagt dit heller. :S
Ja, anledningen till att jag nu sitter och bränner är för att jag vill redera bilderna från Skånesdjurpark på minneskorten. Men vill inte riskera att bilderna försvinner så därför bränner jag över dem på skivor, i fall att datorn skulle krascha så finns de ju kvar. :)

Jag måste bli klar så fort som möjligt, för klockan 1 ska jag stå ute på parkeringen och vänta på att bli upphämtad.
Jag, Ulf & Filippa ska iväg till Rövarkulans naturreservat vid Löberöd och fota + ha en liten picknick. ^^
Jag känner mig verkligen jättenöjd över att ha gått med i Objektivet, känner att jag inte bara sitter hemma och ugglar när jag är ledig, och det är kul att träffa andra som brinner lika mycket för fotograferingen som jag gör. Att bara göra en liten tripp, helt spontant är ju jättehärligt! :)

Nu måste jag gå!
Puss på er!

Just me



If there's so much I must be
Can I still just be me
The way I am?
Can I trust in my own heart
Or am I just one part
Of some big plan?

Harpya

Idag ska hälften av klassen att ha nationella prov (Speaking), men alla måste ändå komma dit. Ifall någon skulle vara sjuk så kommer ju gruppen att förstöras, så därför ska alla komma så att någon kan hoppa in om det skulle behövas. Jag hoppas på att jag får göra det idag, så har jag det gjort och behöver inte tänka mer på det. Har så mycket annat att tänka på istället. :)

Sitter och lyssnar på Bärnstenskikaren, och sitter och ler för mig själv när Lena Nyman ska prata som en Harpya. Så härligt..:D Det är kul att tänka på vad lite som egentligen behövs för att man ska bli på bra humör och se dagen som kommer som en spännande upplevelse. :P

Fick mejl av Filippa igår och hon frågade om det var någon som ville följa med till Bokskogen på fredag och fota vårblommor. Jag och Ulf har svarat ja, hoppas att Emma också nappar. ^^

090422

Jaha idag var det då historia, jag fick ett häfte och frågor som hon delat ut i måndags när jag var ledig. Eftersom läraren sa till mig att jag inte behövde komma, men så hade hon vanlig lektion ändå...så jag missade ju saker. :(
Hade kameran med mig till skolan så fotade lite snabbt en bild i klassrummet innan vi började.




Sen blev det en liten Musse också, han snackade om något samtidigt så han ser lite förvånad ut. :P

Efter lektionen stod jag, Musse och Emelie och snackade lite innan det var dags för Emelie att börja med sin matte. Så jag satte mig på "min mur" med Musse och vi satt och snackade lite till. Mestadels skit, men viktiga saker också. ^^
Sen promenerade vi bort till OBS och vandrade bort till McDonalds.
Körde med lite "brunch", 10 på morgonen (sovdags, för mig) och mera prat. :) Musse var gentleman och bjöd. <3



Efter vi ätit var jag helt död... Har varit trött hela dagen, men jag sjönk verkligen ihop. Orkade knappt röra mig, men tog mig i kragen och sa hejdå till Musse som skulle med bussen och vandrade bort till min moppe och körde hem. Var hemma innan 12 någon gång, och jag slutade skolan 9. Så har ändå hittat på någonting att göra idag. :)

Men när jag väl kom hem igen, la jag mig i sängen och kollade klart på Änglagård, sen däckade jag...



Och nu ligger Axe i soffan här uppe och snarkar, min älskling är så söt! ^^
Men shit vad trött jag är, funderar på att sova lite till..:P

Musseist

Sitter mest här och läser gamla inlägg och snackar med Musse på MSN. <3
Ska stänga ner datorn och lägga mig och kolla färdigt på Änglagård hade jag tänkt. Känner mig lite ur form, så behöver nog lägga mig ner och skingra tankarna.
Imorgon blir det historia klockan 8, jippi. hehe...
Men Musse är ju där så får underhålla mig med honom...;)
Haha, Musse är Musseist! Tyckte att det lät så himla roligt! Precis som att jag har ett eget språk (Emeliska), så har Musse en egen religion, där han ska utse sig själv som gud senare. ^^


Jenny i telefon

Jag satt och snackade med Jenny i telefon i 40 minuter i natt, tills jag insåg att klockan var 1 och att jag skulle upp tidigt...;)
Men det var härligt att få prata med henne och höra hennes vackra (men trötta :P) stämma.
Att det är så härligt att snacka med Jenny är för att vi är så lika, båda sitter vid datorn och gör annat samtidigt, läser eller skriver. Sen helt plötsligt..."Är du kvar?". Igår var vi båda ute en sväng och satt i kylan och snackade med varandra, jag kom fram till att Jenny är ännu en, förutom Sanne, som måste flytta närmare mig. Eftersom vi båda gillar att gå ut sent på kvällen/mitt i natten och bara sitta och prata. Alla bara sover när jag är redo att gå ut och snacka av mig...;)
Sen har vi lite liknande humor också, vilket är skönt för man kan slappna av och vara sig själv. Eller rättare sagt, jag förstår Jennys humor, enligt henne själv. Thanks Honey!

Jag blev inte helt klar med engelskan igår, men nästan! Skrev nästan 3 sidor, arbetet ska vara på 3-5 sidor. Snart klar alltså! :D Tänkte skriva klart det sista, sa nämligen till läraren att jag skulle försöka bli klar att lämna in den på torsdag och hon blev jätte glad. Så nu måste jag bli klar. ;)

Har precis sprayat lille Caspian, så han ser ut som en blöt dammboll. Min lille älsking! Det är ju utställning på lördag så alla mössen ska sprayas mot ohyra, man vill ju vara på den säkra sidan!



Nu ska jag försöka skriva klart engelskan och se om jag hinner att spraya de yngsta musbarnen här hemma också, de ska nämligen med och visas upp!

Sen ska jag in till Lund och träffas Sanne vid 4 <3. Hon har varit på körskolan, så vi skulle träffas efter det. Går väl runt i stan och chillar lite som bara vi kan. ;)

Sunset in Lomma

Efter att ha suttit inne hela dagen och bara pluggat, men ändå inte blivit klar kände jag mig lite deprimerad och var tvungen att ta mig ut ur huset. Bestämde mig för att köra till Lomma och sitta vid havet lite i lugn och ro så att jag kunde reda ut mina tankar. Det var verkligen jättevackert!
jag stack hemifrån vid halv 8 och var hemma igen klockan 9. Det var visserligen lite kallt och blåsigt där nere, men det var det helt klart värt! Ingen som störde mig och jag fick gå i mina egna tankar.



Mer bilder lägger jag upp imorgon om jag känner för det. :P
Det var så otroligt fint där, så jag filmade även lite vilket jag gärna vill dela med mig av!


Plugg på gång

Jaha då har man spenderat största delen av morgonen med att kolla på Änglagård, och direkt efter städa till marsvinen. Jag hade planerat att plugga så mycket som möjligt, eftersom jag slapp gå på lektionen tänkte jag utnyttja tiden. Det har ju inte gått så bra än så länge. Men nu jäklar ska jag sätta igång!
Jag ska ge mig på Book review:n och ska verkligen sattsa på att skriva klart den idag. Insåg ju hur jäkla mycket jag egentligen har att göra som jag inte tänkt på. Damn!

Nä, nu har jag inte tid att blogga, här ska pluggas!

Vi hörs senare!

Gnuer

Jag struntade i att fixa bilden med humlan, det blev ingen rolig bild att kolla på. Så jag satt och la upp bilder på min hemsida i stället. Skapade en ny mapp, med vilda djur. Där jag la upp bland annat denna bilden:



Har även den bilden som bakgrund på datorn, så nu får ni några fina Gnu-rumpor att titta på!
Sov gott!

Studiebesök hos Fotograf

Ojojoj, det var nu 2 dagar sedan jag uppdaterade bloggen. :(
Men igår hade jag fullt upp!
Var iväg med Objektivet och var på studiebesök hos Jan Nordén.
Väldigt häftigt och informativt! Så vackra och fängslande bilder, och man kände verkligen att han visste vad han höll på med. Så mycket tips och inspiration man fick. Härligt!
När jag väl kom hem igen, var jag helt fokuserad på att experimentera lite med bilder och fotograferingen. Hittade en humla som flugit vilse i uterummet, så jag satt och terroriserade den med min kamera lite. Men blev inte riktigt nöjd med bilderna. Jag tänkte att jag skulle kolla och se om jag kan jobba med dem eller om det bara är "skräp". :)
Sen på kvällen följde jag med Hanna till Lund och lämnade hennes syrra och sen åkte vi och hyrde film. Så jag, hanna & carina kollade på Australia till halv 1, då satt jag och hanna och snackade en stund innan det var dags att gå hem och lägga sig.

Idag ska jag bara fixa med bilder och jobba med engelskan, insåg precis att jag har väldigt mycket att göra! Som jag inte tänkt på/glömt bort.

Så nu tänker jag testa och se om det går att göra humlan vacker, sen är det dags för att skriva arbeten.
Uppdaterar senare

Raderat 200 bilder...

Idag har jag varit lite duktig. Beroende på hur man ser på det. ;)
Gick upp vid 10, hade fått sms av Sanne som undrade om jag ville hitta på något idag, eftersom hon var ledig. Jag svarade på sms:et. Sen hoppade jag in i duschen och tog efter det lite kaffe till frukost. :) Mums!
Jag och Sanne bestämde att vi skulle träffas inne i Lund vid 2 tiden, så jag tar tåget klockan 2.
Jag har även hunnit med att vara ute och kört en runda i Lomma med min moppe. Det är så fint väder att jag bara var tvungen att köra en runda. Det är så himla härligt att köra moppe när solen skiner och det börjar att bli lite varmare i luften. Mysigt till max!

Nu sitter jag och lyssnar på ljudbok samtidigt som jag lagt in bilderna ifrån andra minneskortet, från igår. Så igår natt satt jag och gick igenom mina 720 bilder på första kortet, raderade ca 200 bilder! Så onödigt egentligen. ;)
Nu har de 960 bilderna på andra minneskortet förts in på datorn, och det är dags att börja rensa lite smått. Detta kommer att ta lång tid! Eftersom jag först gör en grov rensning, där jag tar bort alla suddiga bilder. Sen tar jag ett varv till och gör en mer nogrann tur.

Men först ska jag lyssna lite till på min ljudbok och dricka lite kaffe och göra lite läxa i historian tror jag. ^^

Vi hörs senare igen!

090416

Jag har haft en underbar dag idag!
Först var det dags för skola, med redovisningar på engelskan. Men jag har ju redan gjort min så det var skönt att bara sitta och lyssna! Angelas redovisning var jätte bra, jag kommer ihåg nästan allt hon pratade om! :O Men det var nog för att det var mer intressant historia hon pratade om. :)
Sen gjorde vi lite övning inför nationela provet, men jag fick sluta lite tidigare, så jag gick mitt i alltihopa.
Rusade ut till mopen och körde som en jäkla galning hem, men ändå inte vårdslöst...!
Bommarna var ju nere så jag fick köra runt vid skolan och under och hela det köret..:P Men jag kom precis hem i tid, de stod och väntade på mig med bil på parkeringen. Jag vinkade och körde sen in vid huset och parkerade Tommy, och sprang in och hämtade kameraväskan, sa hej till pappa, och fick även pengar..:O Snälla pappa! <3

I bilen satt Ulf (som körde), Emma & Filippa. Alla var väldigt trevliga och jag kände mig välkommen med en gång! Medan jag satt i bilen så tänkte jag på hur mycket jag älskar mitt nya sociala jag. Om man jämför med hur jag var innan, så är jag verkligen jättesocial nu. Och se så många nya människor jag lärt känna bara under detta året.
Bilresan gick fort och det var trevligt, jag och Filippa satt i baksätet och pratade om fotografering och lite allt möjligt. Alla tre var verkligen jätteroliga och snälla. Ser fram emot på lördag när vi ska på rundtur i Jan Nordén's fotostudio! Ska bli kul och få se hur han jobbar.

Väl framme så betalade vi inträde, sen var det dags att börja fixa med kamerorna och rätt objektiv. Vi gick runt lite och fotade sen styrde vi stegen direkt mot björnarna, som hade fått tre supersöta ungar. Där var vi i säkert en timmes tid och bara fotade och kollade på de små nallarna som skuttade/lufsade omkring. Så underbart vackra djur alltså!
Sen åt vi lite och satt och pratade och skojade. Jag fick lov att låna ett objektiv av Ulf, 70 mm-200 mm tror jag att det var. Det var jätte bra att använda på långt håll! Det hade jag resten av tiden och föll verkligen pladask för det! Var jätte bra att fota vilda djur med! För man kom riktigt nära inpå.

Sen gick vi djurparken runt och bara fotade, fotade, fotade. Underbart!
Hittade alla möjliga motiv, och jag var rätt fast vi varg-hägnet, stannade där ett tag om man säger så ;)
Fotade även en hel del Storkar och en utter, och fåglar som flög.
Hela turen var jätte rolig, det är allt jag kan säga just nu. ^^
Sen letade vi efter utgången och satte oss i bilen och körde hem igen.

Direkt när jag kom hem var jag ju tvungen att berätta vad vi gjort och snabbt visa lite bilder jag tog på bland annat björnhanen och björnungarna som diade. Sen satte jag in kameran till datorn och började den långa överföringen. Först tog jag slut på ett minne med 1GB (720 bilder) sen satte jag in ett 4GB minne som jag fick när jag fyllde 20, så nu har jag invigt det med. :)
Sammanlagt har jag fotat lite över 1680 bilder idag...:O
Det kommer att ta lång tid att föra över alla, och sen ännu längre tid att kolla igenom och radera de dåliga..
Jag har en härlig helg att se fram emot!


Dagens lunch, barnmeny. Emma & Filippa valde samma. ^^

Vaken...

Jag blev faktiskt ganska stolt över mig själv i går! Jag var i säng kvart i 12. Det var typ minst en halvtimme tidigare än jag trott att det skulle bli. :)
Jag gjorde klart rätt snabbt efter att jag skrivit inlägget igår, sen gick jag ner o borstade tänderna och sen la jag mig faktiskt ner i sängen utan att läsa! :O Det gäller bara att ha disciplin. ;)
Att det gick så bra att gå och lägga mig betyder ju inte att det var lika lätt att gå upp.
Vaknade och var jätte pigg, men hade ont i ena knäet så jag låg kvar en liten stund innan jag bestämde mig för att gå upp. Självklart är det meningen att om man vaknar pigg så ska man gå upp direkt, inte ligga kvar. Så när jag väl skulle gå upp var jag ju jätte trött, och det slutade med att jag snoozade i en halvtimme..
Men nu är jag uppe och sitter på ovanvåningen och uppdaterar bloggen och äter frukost. ^^

Alla batterierna är laddade inför dagens utflyckt! Jippi!

Sömn....NU!

Nu sitter jag här igen, klockan börjar sakta att ticka emot 12 slaget.
Jag vet, klockan är bara kvart över elva... Men om jag känner mig själv rätt så kommer jag sitta ett tag till innan jag slutligen går ner och lägger mig och läser.
Men vet ni vad?! Det ska banne mig vara ändring på det i kväll. Imorgon ska jag vara ordentligt utvilad för en gång skull. (vilket inte har hänt de senaste månaderna). Det är ju Skånes djurpark som gäller för mig imorgon efter skolan! Då måste jag vara pigg och glad. :D
Nu ska jag kolla lite till på Uppdrag granskning, sen är det raka vägen ner till sängen som gäller.
Läsa max några sidor, sen SOVA!
Japp, det är min plan! Det ska jag anstränga mig för att fullfölja också. ^^

Så...
God natt på er!

Musjakt och vilda djur

Nu har jag suttit och gosat med alla musungar som bor i detta huset. ^^ Det blev 9 stycken, eftersom jag faktiskt gosade med de "stora" pojkarna igår när jag städade och badade dem.
De tre tjejerna i P-kullen var jättesociala och mysiga. Mer än vad man kan säga om Q-kullen. Smått galna om man säger så, men de är bara små pluttar som precis kommit in i "pop-corns åldern". Sammanlagt hade jag 3 ungar som sprang runt på ovanvåningen med en Emelie efter sig som lekte katt, och försökte fånga in dem igen. Ett tag fick jag till och med för mig att jag hade samma storlek som en katt...*suck*, jag klämde in mig på alla omöjliga ställen, så när jag väl fått tag på musen kom jag ju inte ut igen....Mamma hade jätte roligt åt detta. :P
Men tillslut hade jag gosat med alla, och de hade allihopa lugnat ner sig ordentligen och var riktigt mysiga när jag satte ner dem igen.

Vid 4 så ringde Ulf från Fotoklubben Objektivet, snacka om att jag blev chockad. Han undrade om jag ville följa med honom och 2 tjejer i min ålder på foto-tur till Skånes DjurPark i morgon. Klart jag vill! Yeah!!
Jag sa att jag gärna ville följa med men att jag gick i skolan imorgon, eftersom de skulle åka vid 11. Men han sa att de kunde vänta en halvtimme på mig. Jag går i skolan imorgon mellan 10:30-11:30, så jag ska fråga om jag får sluta tidigare så att jag kan hinna hem. Jag blir hämtad på parkeringen 11:30 i morgon. Jag fick order om att ha med mig ett glatt humör och nyladdade batterier! ;)

Så nu är jag helt speedad, det var länge sen jag var på Skånes djurpark och det ska bli så roligt att verkligen fota lite på allvar, det var länge sen. På senaste tiden har jag bara fotat för att uppdatera bloggen. Vilket också är roligt...;)

Så nu ska jag skutta iväg och sätta kamerabatterierna på laddning + batterierna till blixten. :D

Pussar i massor! <3

Halloj!

God eftermiddag!
Idag har jag hunnit med en massa saker. Känner mig nöjd!
Hade lektion mellan 8 och 9, i historia. Jag hade skickat in mitt arbeta och fick nu tillbaka det och jag och läraren gick igenom det. Hon ansåg att jag var klar, det enda var små ändringar som jag kunde göra och skicka in arbetet igen om jag ville. Sen satt jag och gjorde framtida läxor på restena v lektionen. Så nu är jag ledig på måndag också, eftersom jag är klar med historian.
Sen körde jag hem, drack lite kaffe samtidigt som jag pluggade lite läxor. Sen låg jag ett tag på mitt rum och lyssnade på Dorian greys porträtt. Efter det stack jag iväg till Banken i Lomma och satte in nikkis tidningspengar.
Och nu har jag precis kommit hem och ska sätta mig och äta lunch samtidigt som jag kollar lite på Min hund styr mitt liv.


090414

Det kändes som om provet gick hyfsat bra idag. :) Hoppas på det bästa.
Efter skolan så satt jag och Angela och snackade en stund. Vi blev mötta av Maria som delade med sig lite av sin stress inför skolan och framtiden, haha. Perfekt!
Sen skuttade Angela in på skolan igen för att snacka med läraren, men hon kom snabbt tillbaka, jag hann knappt starta moppen. Ingen lärare i sikte, så vi hade lite följe till trafikljuset istället. Hon på cykel och jag på min fin fina Tommy! <3
Sen körde jag hem och mötes av en förvånad pappa eftersom jag var hemma tidigare än väntat, fick sluta när vi skrivit klart provet.

Resten av dagen har varit ganska händelselös. Jag dammade på mitt rum, städade till muspojkarna i O-kullen och sprayade dem med Tiguspray, man vill ju vara på den säkra sidan...;)
Sen har jag mest suttit och kollat igenom bilderna ifrån Nya Zeeland och valt ut några som jag ska fixa lite med.
Och nu njuter jag av min tisdag, som innebär tv-kväll. För tillfället kollar jag på House och spelar in DH. Ska sen ut och träffa Hanna lite, under tiden spelar jag in mer DH och Brothers & Sisters. Min kväll är fulländad.

Puss!

Outfit 090414



Dagens outfit

X-files halsband
Blå topp med fjärilar
- H&M
Gråa "grejer" - Stoff & Stil
Mörk blå jeans - Lee
Svarta "dojjor" - Någon affär i småland

God morgon!

Japp, god morgon på er alla!
Är ganska trött faktiskt, inte helt död dock. Och DET är jag glad över...;)
Jaha första dagen tillbaka i skolan nu då. Skönt för mig är ju att jag inte börjar dagen fören 10.30. Om det hade varit onsdag idag och jag började 8.00 hade jag säkerligen var stendöd!

Just nu sitter jag här med en hel del kaffe och försöker att träna lite mer på provet i engelska som jag ska ha halv 11. Jag ser verkligen inte fram emot det, men just nu är jag så trött att jag uppriktigt talat inte riktigt bryr mig. Jag vet att jag har sagt att jag ska anstränga mig i engelskan...men jag orkar bara inte. Inte idag.
Men tror nog att det kommer gå ganska bra ändå, jag verkar ju kunna ha det lite lätt för att översätta meningar, och det gillar hon att ha med på proven kan jag säga er!


Jag vill också sova vidare som bröderna Mitril & Prince Charming

090413

Idag har varit en härlig dag, om man bortser från det faktum att jag blev påmind av Angela om att vi har prov i morgon och att jag fick gräva i rabatterna. Jag lider nämligen av stark avsky för att få smuts under naglarna. Det är verkligen jätte hemskt enligt mig, så jag ansträngde mig hårt för att inte behöva röra själva jorden, utan drog mer i gräset än vad jag grävde med fingrarna. Det gick sådär, men jag klarade mig med att bara tvätta händerna 2 gånger medan jag arbetade. :) *stolt*

Men dagen var som sagt trevlig också.
Jag, mamma o nikki åkte till lommas bibliotek och kollade för första gången sen de öppnat igen. :) Snyggt var där! Och jag blev även medlem i Foto klubben Objektivet, vilket jag ser fram emot att testa på. Älskar ju att fotografera och vill gärna lära mig lite mer om de lite mer praktiska sakerna. Som att välja rätt objektiv, ram om man skriver ut och sådana saker. ^^


Dagens outfit


Nikki på biblioteket


Lomma bibliotek


Nikki i hamnen, på bibliotekets baksida


Mamma i hamnen


Nikki tjivas med mamma (när hon var liten var hon sjukt busig, och hade lugnt hoppat i vattnet...)


Jag i hamnen, njuter av solen...


Jag ser ut över vattnet

Gårdagens middag

Är fortfarande belåten efter min underbara middag igår kväll. Super gott.
Sparris, skinka, ägg och så hade Nikki gjort egen Bearnaisesås...skit gott!


Mums


Axe ville också ha

Hos Sanne

Det var jättemysigt hemma hos Sanne idag <3
Vi låg ute i trädgården, i sällskap av Milton & Ebba. Spelade "Jag har aldrig" och åt massa gott! :D
Sanne fick sin present och kortet som min syrra gjort. ^^
Det var en skön slapp-söndag med bara en massa chillande på schemat.

Min underbara mamma var snäll och ställde upp på att köra mig in till Stångby och lämna av mig, sen tog jag tåget hem. Men den dumma automaten tog en massa pengar från mig! Jag tryckte in koden till Åkarp och det stod Åkarp på skärmen, men den skrev ut en biljett till Klostergården eller ngt sånt. Och det hela kostade 52,80 kronor! My God!
På tåget berättade jag för konduktören vad som hänt och han skrev något på min biljett och sa åt mig att jag skulle gå till Skånetrafiken. Så nu måste jag alltså ta mig in till Lund eller Malmö för att fixa det. :/


Sannes present


Milton bland blommorna


Sanne på väg till tågstationen


Ebba & Milton på väg till tågstationen


090412

Ursäkta ursäkta att jag inte varit inne och bloggat på hela gårdagen! :O
Men tiden flöt bara på igår, så jag hade inte ens tid att sitta vid datorn, vilket i och för sig bara är bra. :)

Gårdagen började med att jag gick upp sent, drack kaffe och åt frukost.
Sen åkte mamma och jag iväg till Burlövs Center och handlade. Apoteket, Systemet, och lite mat.
När vi kom hem ifrån våran lilla färd så var mamma så glad över det fina vädret att hon övertalade mig att följa med henne på en promenad med hundarna. Det slutade med att vi vandrade bort till Alnarps Parken..med alla tre hundarna. Sen gick vi runt i parken och kollade på blommorna och träden, verkligen jätte mysigt! Sen hittade vi en bänk som var omringad av ett fält av blåa blommor, så fint!
När vi vilat upp och och Kotte hade tröttnar oerhört och satt sig i mitt knä på bänken, var det dags att gå hem igen.
Direkt när vi kom innanför dörren såg vi att pappa hade satt på kaffe, så vi blev så glada så glada. haha
Jag la mig i min säng med mitt kaffe och kollade lite på tv innan jag blev trött och beslutade mig för att övergå till att lyssna på musik istället.
Smart som jag är tänkte jag mig inte för vilken skiva det var jag satte igång, det blev Anastacia - Freak of nature. Och den skivan råkar innehålla låten How com the world won't stop spinning....
Och ni som har läst min blogg från början vet att det var den låten jag lyssnade på hela tiden när Cia dog + att det även var Cias födelsedag igår. Så ni kan ju gissa vad jag gjorde resten av kvällen tills det var dags för mat.
Var verkligen jätte deprimerad och ville inget annat än att bara ligga i sängen och deppa.
När det var dags för mat var jag inte alls sugen, varför ska jag äta en god påsk-mat men inte Cia får någon.

Sen vid 9 gick jag till Hanna vi skulle festa hos Annie, när jag kommer dit får jag reda på att Annie är sen och att de tydligen ska ut sen också, som vanligt får jag reda på saker sist av alla, men Hanna lovade att det skulle bli ändring på det så vi får se hur det går..haha ;)
Sen festade vi och spelade spel och hade det roligt hos Annie, jätte trevligt. Bilder kommer sen.

Men nu ska jag sticka, ska hem till Sanne och lämna födelsedags-present och chilla lite. Ska bli skönt, behöver ta det lugnt idag känner jag!
Puss på er!

090410

Nu har vi kommit hem igen!
Har haft en helmysig dag i Österlen. ^^
Först åkte vi och lämnade Nikki i Hammenhög, hos Maja. Hon hade utställning med några av hennes verk. Riktigt snygga teckningar alltså! Jag och mamma stannade kvar och snackade lite med Pen-powerna, och jag blev igenkänd av deras ledare, "Det är du som fotar va?". haha ^^ Jaja, man är tydligen igenkänd i vissa kretsar. 

Efter att Nikki kört iväg oss, så åkte vi mot Ystad. Slutligen hittade vi en jätte mysig restaurang som låg vid Ystad Saltsjöbad. Så vi åt där och firade våren, sen gick mamma och jag ner till vattnet och tittade lite.
Efter det bar det iväg hem igen. ^^
Det kanske inte låter som så mycket, mend et har varit en lång dag med mycket åkande, och jag är faktiskt jätte trött. Men jag är nöjd och har haft en härlig dag. :) 

Idag skulle Cia ha blivit 11 år. Känns lite jobbigt, att detta året som är första året utan henne, så är det väl självklart att Påskafton skulle vara den 11 samma som det året hon föddes. Cia hade två födelsedagar. Både den 10 & den 11. Hon föddes på påskafton, men det står det andra datumet i stamtavlan, så vi firade henne två dagar. :) Men den 10 april, var huvud-dagen.
Känns konstigt att inte fira henne idag, precis som vanligt.


Bilden togs 2 månader innan hon dog <3

Påsklov - Dag 5

Jaha, nu är det alltså redan fredag! SUCK säger jag bara, vart tar tiden egentligen vägen?
Jaja, det är ju "bara" fredag, så jag har hela helgen kvar i alla fall! :D

Idag ska Nikki på utställning hos en kompis, så jag och mamma ska köra henne dit. Och sen ska vi åka runt i bilen och utflyckta..:P
Så jag har ingen aning om vad som kommer att hända idag. ^^

Däremot vet jag att jag skrev klart historia-arbetet igår och skickade in det. Så nu har jag det ur världen tills vidare ialla fall. Vilket känns riktigt skönt.

Satt precis och gjorde ett Harry Potter test på MSN....

Uppdaterat Hemsidan

Nu har jag efter flera månader äntligen lagt upp en ny bild på min hemsida.
Ni som har tid över får hemskt gärna gå in och kolla på bilden och sen säga vad ni tycker. Vill gärna ha kritik. :)

Bilden

Dagens outfit 090409



Som ni kanske ser har jag inte samma kläder på mig som jag hade innan när jag var ute och gick med Axe och Nikki.
Men jag har utvecklat ett beroende av att byta kläder när jag är hemma. :P Det blev lite kallt om benen och för varmt om överkroppen ;)
Nu ska jag ut och träffa Hanna! :D

Grått linne - H&M
Jeanskjol - Cubus
Svarta leggins - H&M
Svarta benvärmare - Nikkis

Vår-promenad!

Det var ju egentligen planerat att jag skulle till Alnarp idag, men så blev det inte. Men eftersom det är så himla fint väder ville jag ju inte sitta inne och häcka hela dagen. Så jag, Nikki och Axe gick ut på en liten promenad. ^^


Påsklov - Dag 4

God Morgon på er allihopa!
För klockan är bara 11 så då räknas det fortfarande som morgon, enligt mig. ^^
Nej, jag har inte sovit fram tills nu. Jag har faktiskt ätit frukost, läst i min bok och gosat med hundarna. :)

Jag hade ju lovat mig själv igår att göra klart så mycket som möjligt med historian så att det var klart och jag slapp tänka på det mer, men jag vet inte riktigt vad som hände...
Så jag får göra det idag istället.

Det är skönt att kunna titta ut genom fönstret och se att vädret i varje fall börjar bli bättre. Igår natt regnade det som in i. Men nu ser jag till och med en trött liten sol titta fram. Komsi komsi solen!


Sick And Tired

Musse fick mig att börja tänka på Anastacia igen. Eller igen och igen, jag tänker ofta på henne...eftersom hon ÄGER!
Men tänkte lägga upp en video här med en låt som jag har många minnen till. Kommer ihåg att jag alltid lyssnade på denna när jag skulle gå till skolan. Det säger ju en del om hur jag trivdes. ;)



Time



Time keeps running away
No matter what's left behind
It keeps on moving
Tomorrow is not in today
And all of your yesterdays
Are only a matter of
time


Påsklov - Dag 3

Nu sitter jag här hemma helt ensam!
Nikki är i Lund och hälsar på en kompis som jobbade idag, mamma jobbar och pappa är iväg och rastar hundarna.
Så vad ska man då hitta på när man har hela huset för sig själv ett litet tag? Springa runt naken? Nä, alltså jag har aldrig riktigt fattat det roliga med det. Folk som gillar det får gärna göra det hemma hos sig, så länge de inte gör det framför mig. ^^
Men för min egen del så behåller jag hellre kläderna på! :)

Det börjar kännas som om lovet går lite väl fort fram, eller är det bara jag som tycker det? Det är ju redan Onsdag!
Jag som hade tänkt att hinna med hur mycket som helst! Jag kan i alla fall stolt säga att jag har nästan gjort klart arbetet om koreakriget...bara dumma diskussionen kvar...plus att jag ska skriva lite mer sammanfattning. Jag har i alla fall kommit upp i så många sidor som jag behöver. Arbetet ska vara på 4-6 sidor och jag har 5 än så länge. ^^

Idag har jag inga direkta planer, förutom att jag antagligen ska träffa Hanna ikväll efter att hon har slutat jobba. :D
Men nu under dagen ska jag nog bara försöka göra klart Historian och jobba på lite engelska-uppgifter. Så att jag har det mesta gjort, och inte behöver stressa över det sen när skolan börjar igen. :) Man vill ju kunna njuta av resten av lovet utan en massa onödig ångest. :)

Tills nästa inlägg,
ha det bra!! //MLI

O-kullen

Nu har Maria precis varit här och kollat på alla musungarna.
Det är så mysigt att sitta och verkligen ta sig tid att gosa med dem och titta igenom och se hur sociala de verkligen är. Och särskilt pojkarna i O-kullen har varit riktigt sociala. Så är det någon som funderar på att skaffa mus, så har jag några pojkar här som jag rekomenderar! ;)


Påsklov - Dag 2

Idag har allt varit riktigt slappt säger jag bara..;)
Vaknade vid 10 men gick inte upp ur sängen direkt. Låg och tänkte på vad en kommande Xena-film skulle kunna handla om...:P Jag har livlig fantasi, bara så att ni vet.
Det slutade med att jag blev arg eftersom jag insåg att det inte går att göra en film...dumma slut på serien...bläää.
Och så det faktum att man inte kan göra en Xena-film utan Ares..:(

Jag gick upp och tog frukost. Låg på golvet i några minuter och skrek ut min vrede över mens-värk. Tills min syster tryckte in en Ipren i min mun och jag fick annat att tänka på. Jag började läsa lite i andras bloggar och även svara på lite kommentarer som jag fått. Läste även lite i One Piece, och jag o nikki satt och skrattade åt de roliga ansiktsuttrycken... "För min älskade Namis skull är jag beredd att offra ditt liv"....Aaah Sanji <3. Och stackars Usopp!
Hjälpte pappa med att ta ut trädgårdsmöbler och lite sånt.

Nu har jag och Nikki precis kollat på ett Xena avsnitt..."Send in the clones"...fy fan vad roligt, som vi skrattade. Måste kolla om jag hittar något klipp på YouTube...hahaha!

Hittade denna "Promon", men man får en aning om vad avsnittet handlar om i alla fall, men man får ju inte se allt det roliga...hahaha


Gratis Bio

Har du tråkigt, och kanske är sugen på att gå på bio? Men har inte riktigt råd.
Bli då medlem på Gratis Bio och tjäna ihop tillräckligt med poäng för att få en gratis biobiljett!

Är själv medlem och det funkar bra för mig! :)


Grattis Babe!

Hade tänkt att gå och lägga mig i tid idag, men är jätte speedad...Klarar knappt av att sitta still. Har ingen aning om varför jag är så stirrig heller. Det bara är så....hmmm, knasigt.

Men det jag ville säga var inte det utan detta:

GRATTIS BABE!!!!!!!!!!
Min älskade Snövit fyller 21 idag. :D

Aaaah, det är helt sjukt...vad tiden går snabbt ibland. Det känns som om det bara var några månader sen vi var i London första gången tillsammans, men det är redan 1½ år sedan :O

Love you sweetie! <3


Girls are evil

Musse tyckte att han var rolig när han skickade detta till mig.


Påsklov - Dag 1

Jaha nu är det alltså den första dagen på mitt påsklov. Så härligt!
Det var underbart att få vakna upp och känna att jag inte behöver skynda mig, utan jag kan ligga kvar i sängen hur länge jag vill.
Nu kunde jag i och för sig inte göra det, eftersom marsvinen började skrika efter frukost så fort min klockan ringde vid 9. Så det var ju bara att rulla ur sängen och ut i köket och fixa grönsaker. Gud vad bortskämda mina marsvin är!
Fast mamma är nästan värre än vad jag är. Hon kommer alltid in och inspekterar om de har mat. Och om maten är slut så frågar hon alltid "Får de någon mat eller?".
Varje gång måste jag förklarar att de äter jätte mycket och att de äter tills det tar slut. De är inga hamstrar som lagrar maten på olika ställen för att ha till senare. Och jag kan ju inte gå och ge dem mat hela tiden...då blir de ju överviktiga!
De får redan mer än vad marsvin egentligen ska ha...

Än så länge så har jag mest njutit av lovet, fast jag har hunnit med en del.
Ätit frukost och duschat, gett hundarna & marsvinen mat, läst ut One Piece nr 29, lånat om min bok från biblioteket (2:a omlåningen nu, jag kanske borde försöka läsa ut den snart) och jobbat på mitt arbete med koreakriget samtidigt som jag pratade med Jenny i telefon och vi diskuterade hur man skulle kunna förhindra krig. Jenny kom fram till att man borde döda dem som ville ha krig, det låter väl vettigt. Eller?

Nu ska jag nog gå ner och blanda mig lite utsökt Päronsaft och sätta mig och spela lite Fiesta, eller om jag ska läsa lite bloggar först kanske? Hmm, vi får se hur det blir. ^^

Fiesta & Bonnie + Benny

Idag spelade jag online-spelet Fiesta för första gången. Det var väldigt roligt faktiskt, när jag väl fattade vad det gick ut på så började jag "levla" som en galning..;) Min syrra blev överaskad när hon gick förbi och jag redan var i level 7. *stolt*




Nu ska jag sluta spela och göra mig i ordning för att sticka.
Klockan 17:00 ska Sophie komma hit och så ska hon + hennes vovve, och jag o mamma + Bonnie åka hem till Desirée och hälsa på. Vi ska lämna ljus till henne som hon beställde när mamma o jag hade "ljusparty" och så ska vovvarna leka lite. Benny & Bonnie ska återförenas igen. De lekte när Bonnie var liten...badade i fontäner i HBG och lite sånt. (Benny är Dessis Rottweiler hane)


Bonnie & Benny för flera år sedan.
Deras första möte <3 Kärlek vid första ögonkastet + att Benny råkade kasta iväg Bonnie när de lekte ^^


Lek i en fontän de hittade inne i HBG...sötnosarna

090404

Igår så var jag inte så aktiv på bloggen, och här kommer anledningen. :)
Först så hade jag sovmorgon till halv tio, då gick jag upp och ställde mig i duschen och förväntade mig att jag skulle vakna under tiden. Det gick inte riktigt som jag planerat...haha
Jag var piggare när jag gick ut ur duschen än när jag gick in, men jag var fortfarande trött. Så jag tog kaffe för att vakna ytterligare lite. Vid 11 så hade jag musköpare som skulle komma och kolla på muspojkarna som blev leveransklara igår.
Shajse, man måste ju vakna så att man inte sitter och sover medan man har folk hemma, hur hade det sett ut? ;)

Lite efter 11 kom de och vi satt och gosade med pojkarna hur länge som helst, det var svårt att välja vem som skulle få följa med hem. Och jag förstår henne, hela kullen har varit jätte mysig och alla har varit nyfikna och sociala, det är bara färgen som skiljer dem åt. Så tillslut gick hon nog mest efter färgen skulle jag tro. Men även för att pojken hon valde satt och tvättade sig typ tre gånger i hennes hand.


Othello (Pink Eyed White) var den som fick flytta igår.

Efter att de hade åkt, så körde mamma och jag till Dalby för att handla hö till marsvinen på Lantmännen där, men naturligtvis hade de slut på hö...*suck*
Så vi åkte in till Lund och gick där lite. Mamma skulle kolla på nya glasögon och jag skulle gå på present-jakt. Har några som fyller år snart och även om det är ett tag kvar så vill jag veta ungefär vad jag ska köpa.

När jag hade blivit arg för att jag inte hittade något lämpligt så gick jag tillbaka till Optikern för att se hur det gick för mamma och snacka om att jag kom som en räddande ängel ;)
Hon hade hittat hur många glasögon som helst och det var bara till att börja mannekänga och försöka att välja ut 2 par. Men vi fastnade slutligen vid tre olika par som mamma fick låna hem över helgen. Fast det var tydligen onödigt för så fort vi kom hem så hade hon redan bestämt sig. :P

Efter Optikern så gick vi runt i några affärer till och jag hittade slutligen en present i alla fall. :)
Sen åkte vi och handlade hö och gnagarmat på Zoogiganten och sen vidare in till Lomma och handlade lite glass och godis till helgen.
När vi kom hem så blev det kaffe och kaka, mums! :D

På kvällen träffade jag Hanna och vi fick sällskap av den nye medlemmen i våran "trio" nämligen en katt som vi hittade i förrgår...
I förrgår när vi satt på lekplatsen så kommer det helt plötsligt fram en katt till oss. Den sätter sig i närheten och efter ett tag hoppar den upp på bänken där jag sitter och sätter sig i mitt knä. Jag blev helt paff...!
Sjukt söt och sjukt kelig så vi satt ju och gosade med den medan vi var där och sen när vi gick hem så följde den med oss, helt utan att tveka. När jag skulle gå in så följde den med mig upp för trappan och satte sig vid dörren. Jag bara "Hanna! Katten försöker komma in, den sitter vid dörren! Vad ska jag göra?"
Det slutade med att jag sa "Kom katten så går vi till hanna".
Så gick jag in i hennes trädgård, och katten följde helt lugnt efter mig. Så gosade vi lite med den och sen gick jag hem. Katten sov i Hannas trädgård och väckte hennes föräldrar på morgonen genom att sitta på deras fönsterbläck och jama...

Igår då när vi skulle gå ut till lekan igen så hade katten försvunnit under dagen, men när vi gick förbi ett par buskar i backen vid lekan så skuttade den glatt ut och följde efter oss till lekan. Vi blev ju lite oroliga för det verkade precis som om katten hade suttit där hela dagen och väntat på att vi skulle komma förbi. Började fundera på om den kanske hade gått vilse eller något. :S
Så vi tog hem den till Hanna och tog in den i ljuset för att se om den hade någon adress på halsbandet (ja, den hade halsband) Men NÄDÅ. Vad är det för mening med att ha halsband om man inte skriver ägarens adress i det? Vi blev lite irriterade över deras oansvarighet.
Sen satt vi i Hannas trädgård ett tag och gosade med katten som hade hoppat upp och satt sig i en av deras trädgårdsstolar. Där satt den och såg nöjd ut. Tuva (Hannas katt) satt i fönstret och blängde på den andra katten. Hon tyckte inte alls om den och morrade och fräste, medan den andra katten inte brydde sig ett dugg om Tuva.

Sen lämnade vi katten i trädgården och åkte och tankade och handlade lite. Sen hämtade vi Annie och körde henne till Malmö, hon skulle ut och skaka rumpa. När vi lämnat av henne så körde vi hem igen. På vägen så mötte vi en liten förvirrad igelkotte som var ute och traskade på vägen. Eftersom vi var de ända bilarna i sikte så stannade vi och lät den gå över vägen i sin egen takt medan vi dansade till musiken i bilen.

Var väl hemma runt halv tolv igen skulle jag tro, gick upp och hämtade en ny One Piece från syrrans rum och satte mig i sängen och läste tills jag somnade.

Det var gårdagens berättelse.

Vårjacka


En bild på min nya vårjacka som jag ska försöka att använda så ofta som möjligt. ;)

Så här såg jag ut idag, när jag var på present-jakt. April/Maj är födelsedagarnas månader. :P
Hjälpte även mamma som smakråd när det gällde nya glasögon. ^^

Outfit 090404


Jag ville välkomna våren idag. :) Eftersom det är så fint väder. ^^
Det blev grön topp från H&M och gråa byxor från KappAhl, och som accessoar...nytvättat hår :P

Nu ska jag iväg med mamma och handla lite allt möjligt, bland annat hö till marsvinen, gud vad de äter. ;)

Plugg i trädgården

Batteriet till den bärbara tog slut så jag gick ner för att hämta laddaren, men då låg pappa och sov med huvudet precis vid den, så jag vågade inte riskera att väcka honom...Väck aldrig den björn som sover, heter det va?
Eftersom jag haft sånt flyt hela morgonen med min fördjupningsuppgift ville jag ju fortsätta med den medan jag hade flow. Så jag beslutade mig för att sätta mig i trädgården med mina böcker och papper och läsa igenom det lite och sätta Post-it på de sidor jag behövde för att kunna fortsätta skriva. Smart tänkte jag.


Mina källor till arbetet

Men istället blir jag överfallen av Kotte & Bonnie i trädgården, jag fattar inte varför jag aldrig kan komma ihåg att det inte går att njuta i trädgården när de är där. ;)
Medan Kotte tuggade på min arm så satte Bonnie sig på min böcker...*suck*
Men jag puttade undan dem och de la sig ner på gräset bredvid mig istället.


Kotte försöker äta upp min arm


Bonnie lägger sig på gräset och glor på mig


Kotte blir sur och räcker ut tungan till mig <3


Sen börjar hon att äta gräs istället

Yeah!

Igår hade jag nytt rekord på folk som besökte bloggen. :)
Det var hela 66 stycken som var inne och kollade igår. Trevligt!
Fortsätt med det ^^

"God morgon"

Hoppas att allt är bra med er!
Ursäkta att jag inte har skrivit förens nu, men har en fruktansvärd huvudvärk som envisas med att dunka i mitt huvud. Men nu har jag i alla fall tagit en huvudvärkstablett så hoppas att det går över snart.
Idag är jag ledig ifrån skolan och det är även min första officiella dag av mitt Påsklov som varar fram till tisdagen den 14 april då det är dags för skola igen. Det ska bli riktigt härligt att bara ta det lugnt och långsamt gå igenom de läxor och arbeten som måste göras. Men som sagt, i lugn och ro. Inget stress, sånt håller man inte på med under lov. Fast känner jag mig själv rätt, så kommer jag att stressa även om jag sagt att jag inte ska det. Och även om jag bestämt att jag ska göra lite läxor under lovet men inte fokusera på dem, så är det precis det jag kommer att göra. När lovet sen närmar sig sitt slut och om jag då inte är nästan klar med allt kommer jag bara att få ångest och bli irriterad över att jag inte är klar. Det var precis vad som hände under förra lovet. Men man kan ju hoppas att jag har lärt mig något sen dess och inser när jag är påväg åt sama håll denna gången. haha

Men smart som jag är så håller jag på och skriver lite på koreakriget på pappas bärbara dator just nu. Jag har nämligen upptäckt att sitter jag vid den vanliga datorn (där jag har alla min bilder o filer) så händer det lätt att jag börjar göra annat, tex redigerar bilder eller spelar spel, eller surfar runt. Men när jag sitter här så har jag 1 max 2 sidor uppe, och istället koncentrerar jag mig på mitt arbete. Så jag skriver mycket mer och mycket fortare när jag sitter här. Och eftersom pappa inte är hemma så passar jag på att låna hans. :)
Ska nog fråga om jag kan låna den ett tag till sen när han kommer hem, vill passa på att skriva nu när det går bra.

Idag är det riktigt härligt väder, det var det iof igår också. Det är varmt och mysigt i solen och man känner att det börjar bli lite varmare tider. Samtidigt som jag längtar efter att slippa den bitande kylan, så kommer jag ändå sakna när det är kallt...Tycker inte om att ha sommarkläder...
Jag älskar att ha tjocktröjor på mig och långbyxor. Det är det dumma med sommaren för mig, det blir lite väl varmt om jag skulle gå runt med det på mig. ;)

Nu ska jag fortsätta med att skriva mitt fördjupningsarbete! Men vi hörs sen igen.
Kram på er alla!


Seg

Ursäkta att jag har varit lite seg idag. Men har haft en del för mig.
Var ju på bio med mamma ikväll och sen var det Medium lagom tills jag kom hem.
Är så trött nu, att jag bara ska gå en liten runda innan jag går och lägger mig.
Men mitt Påsklov har ju börjat nu, så vi hörs imorgon igen!
God natt och sov gott!

Plus i kassan

plusikassan.se

Presentkort på Nelly.com

Jag är med och tävlar om ett presentkort på 100:- hos Nelly.com. Tävlingen hittar ni HÄR!

090402

Igår så jobbade ajg mest med Historian. Har nu kommit en bit, men med det menas inte att jag är klar..:( *suck*
Imorse var lugnt och skönt, jag gick upp och duschade sen åt jag lite frukost och la mig i sängen och lyssnade på musik.
När jag precis hade börjat att slummra till kom pappa och bad mig att gå ut med hundarna, eftersom han skulle till sjukhuset och ta bort stygnen i käken.
Så jag tog alla tre vovvarna samtidigt, eftersom det var så fint väder ville jag gå en lite längre runda med allihopa, istället för flera korta med en i taget. Så vi promenerade ut i solskenet och efter lite dragkamp med Bonnie och Axe fick jag nog och fick dem att gå fot lugnt och fint alla tre. Det är så underbart när alla tre lyder samtidigt och man känner sig så stolt och solen lyser en i ansiktet och man riktigt känner hur härligt det är att leva. <3
Sen satt jag en stund med hundarna i trädgården och mös och kelade (Axe satt i knäet och Kotte försökte gå iväg med min arm) innan det var dags att lämna dem och bege sig iväg till skolan.
Det var en snabb visit i skolan idag. Vi hade bara en timmes engelska idag, och när lektionen började så var vi bara två elever..:P Men efter cirka en kvart kom det två elever till. Så vi var sammanlagt 4 elever och en lärare..haha
Det var meningen att de som inte redovisade i tisdags skulle redovisa idag, men eftersom det bara var två personer som redovisade gick det ganska snabbt. Vi diskuterade lite vad vi ville göra efter denna terminen och sen hade vi även ett gammalt nationelt test som vi fick öva oss på. Jag var ganska duktig faktiskt, fick 6 av 7 rätt. Man fick små mini-texter och sen skulle man välja ett alternativ som bäst förklarade vad texten handlade om. :)
Träffade Musse lite snabbt i trappan när jag var påväg ut ur byggnaden. Fick en kram innan han skulle in och skriva prov. Lycka till! <3
När jag kom hem gosade jag lite med hundarna och sen även med marsvinen. Satt och läste lite i min säng innan jag åt lunch och tog mig en kopp kaffe.
Har nu precis dammsugit klart ovanvåningen,
Ikväll ska jag och mamma på bio! :) Vi ska se Marley & Me! :D Har velat se den filmen sen i November, och har bara gått och väntat på att den ska komma på bio. Nu har mamma även läst klart boken, så hon är också taggad att se den.

Fick föresten tillbaka min bok analys av The Hours idag. Jag fick MVG!!! :) Är sjukt glad, men känner dock lite press på mig nu, måste anstränga mig med de resterande inlämningsuppgifterna nu. Vill verkligen anstränga mig i engelskan, eftersom jag vet att jag har en chans till bra betyg!


Bra Väninna

Resultat:
Du är den bästa väninnan i världen! Du tycker verkligen om din väninna, och hon kan alltid lita på dig när det gäller. Du vet att vänner håller samman i vått och torrt.


Jag tog ett test för att kolla hur bra jag är som vän. Tydligen är jag något att ha på den fronten i varje fall. ;)

Tävling om presentkort

Jag är med i en tävling om 500:- på Gina Tricot!
Vill du också vara med? Gå in HÄR

Gratis Godis


RSS 2.0