Ännu en A.C.

Så, då har jag läst ut min bok och hunnit läsa 40 sidor i nästa. Denna gången ger jag mig på ännu en Agatha Christie (räknade ut att jag har 14 stycken) och det är "Tretton vid bordet" som ligger redo på mitt nattduksbord just nu. :)
Alltså de är ju så jäkla bra, jag kan inte få nog.

Den billösas dilema

Idag har jag varit ute på äventyr.
Eller egentligen inte, men det lät mer spännande när jag sa så. ;)
Jag tog min beiga lilla cykel och gav mig ut på jakt efter Granngården. Ja, jag vet att jag har varit där innan, men av någon anledning så kan jag aldrig hitta bland industri-områden. Så jag hade ingen aning om var det låg fast att jag redan varit där. Men jag hittade dit på första försöket, så tummen upp till mig.
Köpte en påse hö och 60 liter spån till "grisarna". Jag har nu insett att det hade varit såååå mycket lättare att ta hand om mina djur om jag hade haft en bil. För som vem som helst kan räkna ut så blir det ju billigare om man köper de stor påsarna med spån och hö. Särskilt eftersom det går åt så mycket när man har marsvin, så då hade man inte behövt handla så ofta. Men dessvärre så är påsarna för stora för att få plats med dem på en cykel. De får varken plats på pakethållaren eller i cykelkorgen. Och att försöka cykla med en hand och hålla fast i en stor otymplig påse med den andra är inte heller särskilt lätt att lyckas med. Så jag får snällt fortsätta att slänga ut mer pengar för att kunna transportera hem mina "cykel-lämpliga" påsar.
Som tur är så skiter ju marsvinen i vilket, bara de får mat och har en ren bur så är de nöjda.
 
Efter att jag kom hem så satte jag mig på balkongen och läste lite.
Hann med hela 70 sidor igen. Så nu har jag läst 220 sidor på ett dygn.
Är rätt så stolt över mig själv. ;)
Bara för det så ska jag ut på balkongen nu och läsa lite till. :)
 
Ha de!
 
Det är tre marsvin med på bilden, men det är bara Eli som syns för de andra har gjort ett bo i höet.

French Class

En av mina favoriter och den första sketchen jag såg. :)
 

Cheerleading

 

I ain't bovvered

Jag älskar Catherine Tate's karaktär Lauren.
"I ain't bovvered!"
Så klockren! ;)
 

Second Hand shopping!

Jag cyklade in till stan idag och mötte upp Sonia och Hermin där.
Vi gick runt och kollade lite affärer och snackade och hade trevligt. Det var härligt att få träffa dem båda två igen. Hermin har jag bara träffat några gånger och det var längesen sist, men hon är en härlig tjej som är lätt att prata med. Och Sonia har jag inte heller träffat på riktigt länge, och det var ännu längre sen vi umgicks utanför skolan. Så det var riktigt kul. Vi var inne på myrornas och där köpte jag som vanligt lite böcker. Sen gick Sonia och jag bort till Röda korset, där jag köpte ännu mer böcker! Men jag kan stolt säga att ingen av böckerna var ett impulsköp, utan alla var sådana som jag letade efter eller har velat läsa länge. :)
Så plus i taket till mig, haha.
Sen hittade jag även en mugg som jag bara måste ha! När ni ser den så förstår ni varför. ;)
Och eftersom det var second hand så var det ju billigt också. ;)
 
25:-
15:-
15:-
35:-
5:-
10:-
10:-
10:-
Kolla!
Min Starbucks mugg har fått en lillebror/lillasyster!
Jag var bara tvungen att köpa den söta lilla saken när jag så den. :)
10:- tycker jag var ett billigt och rimligt pris för den lilla sötnosen.
Nu har jag två muggar i olika storlekar! ♥♥♥

Läsning på gång

I söndags började jag läsa den andra Barry Trotter boken, och idag läste jag ut den.
När jag kom hem från stan vid halv 6, efter att ha träffat Sonia och Hermin så satte jag mig på balkongen och började läsa "The body in the library" av Agatha Christie. Och jag har redan hunnit läsa över 70 sidor. Bara för att jag är så bra. ;)
Kanske är den sista ångesten över att sommaren börjar ta slut som får mig att vilja hinna med allt det som jag inte hunnit göra under sommaren. Och då snackar vi främst om böcker som jag vill läsa. :P
 



Recap av återkomsten till Halmstad

Nu har jag varit tillbaka i Halmstad sen i söndags.
Och jag har väl kommit till rätta igen antar jag, jag har packat upp alla mina påsar i varje fall. ;)
 
I söndags åkte jag upp till Halmstad med mamma och vi fick hjälp av Josefin att packa ur bilen. Sen åkte vi och handlade och bjöd Josefin på en "inflyttnings-fika". Sen spenderade jag hela kvällen efter att mamma hade åkt tillbaka till Åkarp med att prata med min nya "roomie" Josefin. Vi satt i nästan 2 timmar ute på balkongen och bara pratade om allt mellan himmel och jord. Sen tvingade jag henne att kolla på Dexter med mig. Eller tvingade och tvingade... jag skulle kolla på det och om hon ville fortsätta att prata så hade hon ju inte så mycket annat val än att se det med mig. ;)
 
Måndagen spenderade jag med att packa upp! Och läsa. Och kolla på 4 avsnitt av Monk.
 
I tisdags tvättade jag hela morgonen och sen träffade jag Lollo, vilket var awesome!
Vi körde en liten fotoshoot ute vid Nissan och jag har precis lagt in bilderna på datorn (ja, jag vet att jag är seeeeg med mina bilder) så jag hoppas på lite coola bilder. Jag fotade Lollo och Lollo fotade mig, så för en gångs skull har jag även en massa bilder på mig själv som någon annan har tagit att redigera! :)
Efter det åkte vi hem till henne och Thomas och "tjöta" lite, innan vi satte oss och kollade på första avsnittet på den sista säsongen av House, medan vi åt ostbricka och melon. Så jäkla gott! :)
 
Onsdagen gick åt till att läsa 150 sidor i min bok och att fixa med räkningar och csn och allt annat sånt där viktigt som man behöver för att överleva och kunna plugga. Och så kollade jag på 4 avsnitt till av Monk. :)
 
Och idag, torsdag, så har jag bara suttit vid datorn och läst lite. Och nu väntar jag på att Sonia ska höra av sig. Vi ska in till stan och köra en liten second hand runda! Vilket jag verkligen har längtat efter, det är typ det roligaste jag vet. ;) Man hittar en massa saker som man inte visste att man behöver, till ett härligt billigt pris! Precis som det ska vara!
 

Till Ann & Pelle

Här kommer några av de bilder som jag fotade hos er på Sebastians födelsedag.
Jag har många bilder kvar (ca 200) att gå igenom, men det är dessa som jag har hunnit fixa till lite.
Resten kommer så småningom. :)
 

Vart är världen påväg?

 
HAHAHAHAHA

Avslöjad Lollo

Haha jag var precis inne på Kenzas blogg för att läsa lite.
Då såg jag detta...
Avslöjad lollo ;)
Tyckte dock att det var lite coolt att du visades! :D
Hoppas att du inte blir sur för att jag visar detta, i så fall får du säga till! :*
 

Lagom är bäst

Solen skiner och det är olidligt att vara i direkt solljus.
I alla fall om man heter Emelie och avskyr att sola eller att bli för varm. Haha
Jag är en sådan sjuk mes när det gäller solen. Jag klagar om det är för kallt, men när solen väl tittar fram och värmer upp en så blir jag en zoombie som INTE klarar av värmen. Haha Jag är inte gjord för något väder. Jag gillar "lagom" bäst. ;)

Promenad med Kotte

Haha bara för det så var jag ju tvungen att gå ut med bara Kotte.
På förra promenaden gjorde hon ingenting, och nu tog det 5 min sen hade hon gjort både nr 1 & 2.
So mission completed! :P
Fasen borde gå ut med bara Kotte lite oftare, det var en riktigt härlig promenad. Lugnt tempo, ingen som drar en som en vante efter sig, bara gå runt och titta på naturen och stanna för att pussa min lilla kicka då och då. Och man märkte på Kotte att hon uppskattade det också, för hon var mycket piggare och i slutet av promenaden så var det till och med hon som bestämde vart vi skulle gå! :O Det händer typ aldrig!
 
Det var en härlig promenad med bara mig och min trogna följeslagare, som går fot med hängande koppel och aldrig ifrågasätter mitt val av runda utan bara följer efter. ♥

Hundvakt

Är ensam hemma och är hundvakt.
Bråkade lite med vovvarna när vi var ute på morgonrundan. Axe och Bonnie drar nämligen som två galningar när man går med dem tillsammans. (de tävlar om vem som ska gå först). Vilket resulterar i att jag och Kotte släpas efter dem som två vantar och jag blir förbannad och börjar skälla ut hundarna medan Kotte inte får någon chans till att lukta eller kissa.
Så det slutar med att jag har Axe och Bonnie i kort koppel och släpar dem efter mig, medan Kotte får gå med långt koppel. Enda problemet är att Kotte är en "Följeslagare", så det räcker ju med att jag o de andra hundarna fortsätter att gå så följer hon efter. Så egentligen hade jag behövt gå ut med bara henne så att hon får chans att stanna och lukta där hon vill.
Jag älskar dem alla tre över allt annat, men ibland blir jag bara så irriterad på dem. :P
 
 
 

..

Ner och upp
Upp och ner

Kurslitteratur

Nu ska jag snart bege mig mot tåget för att åka in till Lund och möta mamma. Vi ska kolla efter lite kurslitteratur. Denna terminen är nämligen full av just det. Närmare bestämt en si sådär 18 böcker...
Så om det är någon som vill ge mig en tidig födelsedagspresent så är kurslitteratur ett välkommet inslag i min urfattiga vardag. ;)
Ha en bra dag gott folk!

Selma

Jag brukar inte vara så mycket för småhundar.
Tycker oftast att de är skälliga, bjäbbiga och nervösa av sig.
Självklart gäller det inte alla.
Men en hel del...
 
Men är det någon man bara måste älska så är det grannens (Shih tzu eller Lhasa apso, ser inte skillnad på de raserna) Selma. Hon är lika gammal som Cia skulle varit alltså 14 +. Och hon är så gullig där hon skruttar runt lös efter sin husse som alltid har sin pipa i högsta hugg. Ett härligt par att se.
Selma är i stort sett döv, så hon är den enda hunden i kvarteret som inte störs av att gå förbi vår trädgård där hundarna står och skäller åt alla inkräktare.
 
Nu när jag skulle gå ut med att hundarna så mötte vi Selma med husse på gången och medan jag samlade in alla koppel och hundar för att ta mig förbi, så skällde de naturligtvis. Men eftersom Selma inte hörde dem så sket hon fullständigt i dem. Vilket är precis vad man ska göra mot mina tokstollar till labbar. Vovvarna blev förvånade över att deras tuffa attityd inte hjälpte och tillslut så insåg de att det inte var lönt att kaxa till sig utan hälsade istället på lilla Selma. Det intressanta var att de visade sig underlägsna den gamla damen som nästan är lika stor som Axes huvud..haha. Och sen kunde vi fortsätta på promenaden.
 
Slutet gott, allting gott.
 

Jakten fortsätter

Jakten på någon att dela lägenheten med fortsätter.
Efter att hon jag skulle dela med blev struken från sin plats på högskolan så har det inte gått frammåt precis. Haft visning och sånt men ingen tur so far.
Men idag fick jag äntligen lite tur i rätt riktining.
Tjejen som var och kollade på lägenheten förra veckan ringde och berättade att hon hade varit i kontakt med någon som letade efter någon att dela lägenhet med. Så då tänkte hon genast på mig och ringde upp och frågade om jag hittat någon att bo med.
Eftersom jag inte har det så blev jag ju jätteglad över att hon hörde av sig till mig.
Hon skulle ge mitt nummer till den andra tjejen, så nu hoppas jag på att hon ringer och att det kanske lyckas, tredje gången gilt. ;)
 
Är så jäkla trött på det här nu.
Att behöva leta efter någon att bo med varje sommar.
De andra gångerna har jag haft tur och hittat någon nästan direkt.
Men denna sommaren har inget fungerat som jag hade önskat.
Men kanske att min tur äntligen vänder och att det löser sig.
Jag hoppas hoppas hoppas!
 

Haha awesome


Tölt på video

Denna videon filmade jag när vi var och red i lördags.
Såhär kan det se ut när man är ute och töltar på Islandshästar en solig sommar dag. :)
 
 
 
Färgerna är skitskumma, jag vet. Men jag har lyckats göra någon konstig inställning på min kamera. Och eftersom jag inte vet vad som är fel, vet jag inte heller hur man rättar till det. *suck*
 

Skallebank

Nu har jag haft huvudvärk sen i söndags... jippi. Tror att det är vädret som jävlas med mig och ger mig "skallebank". Så man kan ju hoppas på att mitt huvud tröttnar på att göra ont snart så att jag slipper det. :)

Puuh

Ojojoj nu har det varit en häktisk morgon, med telefonsamtal hit och dit. Men det löste sig tillslut. Skönt!

Buhu

Har varit en såndär lite halvt jobbig dag, eftersom jag har en sån jäkla huvudvärk som vägrar att ge med sig. Samma sak igår. Så fort jag börjer mig ner eller huvudet kommer närmare marken så bultar det till utav helvete...
Så sjuuukt jobbigt. :(

Tillbaka i sadeln

I lördags så var jag och mamma hos Ann i Skurup och red på de underbara Islänningarna.
Vi fick rida samma hästar som förra gången. Så jag red Skeggi och mamma red på Styrkur.
Två helt underbara små pållar!!
 
Tänkte lägga upp fler bilder sen och visa från ridturen.
Har inte alla på denna datorn. (Har snott den stationära lite, hihi)

Ginger in da house!

Jag tänkte visa min nya hårfärg!
Färgade håret intensivt rött förra helgen, men har inte velat visa det fören nu.
Jag ville träffa så många som möjligt innan jag berättade det för att se deras reaktioner...;)
Men här har ni det nu, min nya hårfärg!
Som jag älskar by the way. Trivs riktigt bra i det, nu när jag har vant mig. ;)
 

Regn och läsande

Har spenderat morgonen med kaffe, knäckebröd och Dallas.
Och efter att jag och syster hade vadat ut i ösregnet för att rasta vovvarna (vilket blev ett riktigt äventyr, då vi gav oss in i terräng som det inte var meningen att man skulle komma fram i) så torkade vi av oss när vi kom hem, gjorde varsin kopp te och la oss i soffan och läste i varsin bok i nästan 2 timmar. Hon läste den första Sherlock Holms boken, En studie i rött, och jag läste den första boken i triologin om The Hunger Games.
Det har varit en bra dag än så länge. :)

Mot Skrylle

Idag ska jag och Sanne ta oss ut till Skrylle och promenera lite. Vi ska ha mat med oss så att vi förhoppningsvis får en trevlig liten piknik stund i grönskan. :)

Axe och Slingersvans

Innan jag åkte till Halmstad i helgen så passade jag på att städa till alla muspojkarna. Och medan jag städade deras burar så satte jag Axe på att vakta de små liven så att de inte hittade på något bus. Jag måste ju bara säga att jag är så himla lycklig över att Axe förstår att mina husdjur inte är lovligt byte. Att han kan förstå skillnaden mellan en mus som springer runt på mitt golv och en kanin som springer runt i skogen...
 
Men bara för att han inte äter upp dem betyder det inte att han uppskattar om de kryper på honom. haha
Mössen har en tendens att tycka att det är oerhört roligt att springa fram till Axe och klättra runt på honom. Något som Axe INTE uppskattar. Och anledningen till att han inte villa ha dem på sig är för att han just som jag sa innan vet att han inte får röra dem. Så när de kommer för nära blir han ängslig och flyttar gärna på sig. Precis som om han försöker säga att han vet att han inte får röra dem, så då borde inte dem får röra honom heller. Bara så att jag inte tror att det är hans fel att de kryper på honom. ♥
 

A day at the beach

Förra veckan så cyklade jag med Hanna och hennes pappa till bryggan i Lomma.
Spenderade dagen med att sola och bada och jag lyckades att bränna mig ordentligt på axlarna och ryggen.
Men nu i efterhand så var det värt det, för jag har allt fått lite färg på min annars så likbleka kropp. ;)
Det var en riktigt mysig dag med massa prat och skoj, bullar, kaffe och glass.
 

Cry Baby

Även detta linnet köptes på Kiviks marknad.
Detta var nog det sista av de sakerna som jag köpte där,
så nu har ni fått se allt. Enligt mig så är det ett måste i allas
garderob att ha minst ett plagg med snyggingen Johnny. ;)
Jag älskar detta linnet och har redan använt det flera gånger.
Det är stort och löst i moddelen så det är sjukt skönt att ha om det är
sådär äckligt varmt ute då man inte vill ha något tajt på sig. ♥

Skydivers

Denna bilden tog jag under samma bilresa som det förra inlägget handlade om.
Medan vi satt och åkte i bilen så såg vi tre stycken som hoppade fallskärm utanför fönstret.
Jag tyckte att det var lite coolt, så självklart fotade jag det. ;)

Frukost i bilen

Jag satt och kollade igenom några av mina bilder och hittade den här.
 
Den godaste frukost jag ätit, som jag kan komma på just nu i alla fall.
Det är från när jag och mamma åkte till Småland för att vara med på Smådjursträffen hos Annelie den 7 juli.
Vi stannade på vägen och handlade lite välbehövligt kaffe och en god bulle. :)

RSS 2.0