En nyttig söndag

Så då är både min, Sannes och Guldis garderober ränsade.
Känns riktigt bra och alla kläderna ska vi lämna in till Erikshjälpen, så det är inget som slängs här inte!

Hela kvällen har spenderats på ovanvåningen. Först gick jag och Axe upp för att hjälpa till att ränsa garderob, men sen blev klockan så mycket att vi började fixa med maten. Det blev tacos (vegetarisk så klart). Det var färdigt runt 10 i 8, och klockan 8 började F-word som vi satt bänkade framför. Och efter det så var det dags för Wallander - Innan Frosten. I den långa nyhetspausen vid 10 passade jag på att springa ut med Axe en runda och sen gick vi tillbaka upp för att kolla på resten av filmen. Vi tjejer satt alla tre i soffan så fick axe sitta i den svarta fotöljen. Han var så söt för han ville också sitta i soffan med oss andra, men han fick tyvärr inte plats. Men sen satt han i fotöljen och kollade på tv han med, sötnos!!

Nu sitter vi båda i soffan och jag har mina nya mjukisbyxor på mig som jag är helt kär i.
Jag vill bo i dem! Mjuka och varma, vad mer kan man begära?
Och just nu är jag fortfarande så sjukt mätt efter maten, vad passar då bättre än mjukisbyxor och en stor skön hoodie?

Nu tänkte jag faktiskt börja göra mig redo för sängen, är ganska trött just nu. Vilket är ovanligt, så man borde väl passa på att gå och lägga sig medan man fortfarande är lite trött...;)


Tänk att han snart har bott här i en hel månad! Jag är så lycklig! <3

Trevlig helg

Igår så var jag och Axe uppe hos Sanne och kollade på En Shoppoholics bekännelse.
Sen gick vi ner igen och låg i soffan och kollade på tv.
Sen idag bjöd jag ner Sanne på kaffe och så satt vi och snackade om lite allt möjligt, lyssnade på musik och kollade på musikvideos. Sen gick vi lös på min garderob. Jag har ganska mycket kläder, och många av dema nvänder jag inte särskilt ofta, så nu blev det en stor rensning.
Jag var duktig (med sannes hjälp) och fick nästan ihop till en hel IKEA papp-kasse.
Sen gick vi upp och gick lös på Sannes garderob och fyllde resten av kassen. Så vi har varit riktigt duktiga idag alltså! Nu ska vi bara tvinga Guldis att rensa med, och kanske även Lollo (om hon har en massa onödiga kläder).

Nu sitter jag och dricker kaffe och ikväll ska jag upp till S:arna och äta Tacos och kolla på tv!

Film

Jag och Sanne hyrde film när vi var påväg hem. Så ska väl upp till henne och kolla på den snart. Orkar dock inte röra mig just nu, så får väl se när jag pallar lyfta mig ifrån soffan och masa mig upp...:P

En lördag på stan

Idag var jag och Sanne inne i stan och shoppade lite. Vi cyklade in och det var svinkallt ute! Shajse alltså!
Det blev lite mysigt strosande och även lite nya saker.
Detta är vad jag köpte:


Ett par nya svarta mysbyxor.
Har redan ett par som jag älskar, men det kan vara bra att ha ett par att byta till ibland. :)



Ett svart bas-linne. Är alltid bra att ha!


Ett långt grått linne med tryck på. Riktigt mysigt!

En lite annorlunda tröja som jag först tyckte var konstig, men som jag sen föll för.
Den har inte samma färg som på bilden, utan den är egentligen mer blåaktig.


Ett par gråa benvärmare


Så fina...det är knappar på! :D

Snöar igen...

God morgon på er!
Nu har det börjat att snöa igen...
När jag var ute med Axe så kom det en massa små flingor och la sig i mitt hår och i mina ögon. Nu räcker det väl ändå! Pallar inte mer snö och is, det blir så himla jobbigt att ta sig till skolan då ju!

Igår efter skolan kom guldis ner och hälsade på, vi tre satt och snackade (lollo var hemma), jag bjöd på kaffe och vi pratade om allt möjligt. Riktigt mysigt faktiskt, det var den längsta tiden som jag träffade lollo också på en gång sen i måndags. Hon har sovit hos T som ska på semester imorgon. Efter typ en timme var lollo dock tvungen att gå eftersom hon skulle hem till Ramlösa över helgen. Hon kommer antagligen tillbaka på söndag eller måndag.
Efter lollo hade gått satt vi på vårat hallgolv och fortsatte vårat samtal tills guldis var tvungen att gå upp och börja med maten.
Resten av kvällen pluggade jag några få sidor, duschade, promenerade med Axe och resten av tiden låg jag bänkad framför tv:n och kollade på Xena. Boxar är det bästa som finns!!!


Labbande labbe gjorde labb

Idag är det dags för labb, vi ska kolla massa saker i blodet..:P
Sanne & Sofie gjorde det i tisdags eftersom Sanne ska köra upp idag. So I'm all alone.
Men jag frågade 2 i min klass om jag kunde vara med dem idag och det gick bra, hoppas nu bara att de är där. Båda har varit sjuka nämligen. Jag tänker inte ta blodprov på mig själv, så då måste jag ju vara med någon som kan tänkas sig att göra det. ;)

Nu ska jag äta lunch, sen klä på mig och göra mig redo för skolan.


Ringde till tandläkaren

Så då har jag ändrat min tid hos tandläkaren nästa fredag. Trodde ju att den tiden var bra, men det visade sig att vi har labb samtidigt som jag skulle vara hos tandläkaren. Hon hade dock inte tid igen fören den 9 mars, så det är ett tag kvar. Men ska ändå dit den 8 & 15 januari. Usch för tandläkare säger jag bara. Jag anser att om man borstar tänderna, sköljer med munskölj och använder tandtråd så borde man få småäta utan att få några hål...men nääää då!
Jaha, så nu måste jag ju sluta att småäta, eftersom jag inte vill borra fler gånger.

Lycka till Emelie...

Det har i alla fall slutat att snöa

Äntligen har det slutat att snöa. Det har snöat konstant sen imorse och det är faktiskt ganska skönt att slippa få en massa snö i ögonen när man går utanför dörren.
När vi skulle hem ifrån skolan så var där så mycket snö på vägen att man knappt kom fram, vi var tvungna att gå och leda våra cyklar vid vissa ställen. Hårda snöflingor som flög in i ögonen och kallt och blåsigt. Sugigt väder med andra ord!

Men vår balkong blev väldigt fin i alla fall. :D




Dagens outfit 100127





Ännu en morgon och ännu mer snö

Ja se det snöar, ja se det snöar...
Än en gång så faller snön ner här i Halmstad.
För en liten stund sen så var jag och Axe ut och promenerade i snön. Han var så söt eftersom hela han blev vitfläckig. Huvudet var nästan mer vitt än svart, eftersom han envisas med att sticka ner hela huvudet i snöhögarna som ligger längs vägkanten. Sötnos där!

Men nu är vi inne igen och jag ska dricka kaffe så att jag kan plugga lite. Blev nästan inget plugg igår, eftersom jag hade en depp-dag. Jag kollade mest på tv, pluggade lite, pratade med mamma och systeryster, gick med Axe, pratade med Hanna, låg och stirrade in i väggen och tillslut tog jag ett långt och skönt bad. Efter badet så la jag mig framför tv:n igen och bara glodde på skärmen.
Lollo var hos T, så jag var ensam igen. Det är verkligen tur att Axe är här, annars skulle jag varit ensam. Men nu gör det inget, för jag har en varm och gosig plutt att gräva ner huvudet i! :D

Igår när jag kom hem ifrån skolan möttes jag av en överlycklig vovve som ville ut och kissa. Eftersom han var riktigt stirrig, så tog vi en cykelrunda så att han kunde få springa av sig ordentligt. Han älskar verkligen att cykla. <3

Nu ska jag återgå till kaffet och pluggandet.

Ha en bra dag!

Goder morgen


Sjukt goda kakor som jag tror jag börjar få ett smått beroende av, har fortfarande halva asken kvar men är riktigt sugen på att äta upp dem alla!

Morgonen har varit lugn och skön. Skolan börjar inte fören kvart över 1, så jag och plutten har mest latat oss, pluggat och nu sitter vi i soffan och kollar på Xena. :D

Dagens outfit 100125



Hade min nya lilla hoodie, som är riktigt mysig!

Min gårdag

Igår var jag i stan med Sonia, det var väldigt trevligt. Jag gjorde henne lycklig genom att berätta att vi har fått vårat studiebidrag, vilket hon tydligen hade missat. Så det blev en hel del shopping för oss båda. Men allt var på rea så det blev inte dyrt! :D Vi hann även med en fika innan det var dags att bege sig hemmåt. Chai Latte...MUMS!

Jag köpte 4 tröjor som jag är väldigt nöjd med! Och jag betalade bara 400 kronor för allihopa!


En mörkblå "vanlig" tröja, som passar bra att ha under en t-shirt. 50 Kronor


En mysig tröja med en fin varg på. Den är några storlekar för stor så den är lite pösig, men det är så jag vill ha den! Skit snyggt med ett svart linne under..;). 100 Kronor


En lång lila hoodie, med varm fodring.
150 kronor


En lång lila tröja, som Sonia tyckte var min stil. Och jag håller med!
100 Kronor

Medan jag var i stan så var lollo och T ute och promenerade med Axe.
När jag kom hem igen gick jag upp och pratade med guldis. Vi skulle på bio men alla filmerna var slutsålda. Så det blev en promenad till videoaffären och Axe fick följa med. Sen gick vi till Coop, för guldis behövde handla. När vi kom hem igen såg jag på klockan att vi varit borta i 2 timmar. Så Axe blev ordentligt rastad igår....:P
Jag & Axe gick upp till guldis och så kollade vi på film alla tre. Riktigt mysigt!
Efter filmen gick jag och plutten på natte-rundan, och sen gick vi och la oss.
En dag full med aktivitet med andra ord. Jag var bara ensam under korta stunder av dagen, annars var jag med någon hela tiden. Mycket roligt, men snacka om att man blir trött av att vara social! :P

100124

Halli hallå!
Idag har jag pluggat, städat till marsvinen och Kung Caspian, promenerat med Axe, cyklat med Axe till affären och sen till hundrastgården. Och nu är jag hemma igen, har läst 2 sidor till i boken och nu anser jag att jag förtjänar kaffe, kakor och Xena! :D
Jag köpte bladpersilja till marsvinen, vilket de älskade!
Mitril fick också en liten bit och det blev en stor hit. Han älskade det lika mycket som marsvinen!



Mitril tyckte att persilja var mums!

Den här gången tog jag tiden medan jag pluggade och jag kom fram till att det tar 5 minuter att läsa en sida. Jag hann nämligen med att läsa exakt 12 sidor på en timme! Shit, hur ska jag hinna läsa 23 kapitel på en halv termin? Det ska bli intressant att få reda på... *NOT*

Välkommen lördag!

Äntligen lördag, så jäkla skönt! Denna veckan har kännts riktigt lång, men det är väl bara för att det var första veckan tillbaka i skolan. Blev jättebesviken förut i veckan eftersom jag kollat fel på vårat schema, så jag trodde att jag skulle vara ledig nästa torsdag och fredag... Men nä då! På torsdag ska vi ha labb och på fredag ska jag ha dugga i Zoofys!! Inget roligt att upptäcka precis! :(

Gårdagen var helt underbar! Jag och Louise lagade Chili con Carne som vi åt framför tvn, filmen som vi kollade på var Patrik 1,5. En bra film tyckte jag! Den var inte direkt som jag väntat mig och ganska oförutsägande...vilket jag gillar!
Sen när den var slut var vi ju sugna på mer, så då blev det min älskade bästaste underbaraste Moulin Rouge!!
Det var riiiiktigt länge sen jag såg den nu, och det var härligt att se den igen. Till det blev det Ben & Jerry's - Halfed Baked. MUMS!
När filmen väl var slut så var klockan 12 och båda två var trötta, så jag gick ut med Axe och sen gick vi och la oss. Jag vaknade vid 8 i morse av att jag hade riktigt jävla ont i ryggen. Och vill ni veta varför? Det ska jag tala om...
Axe hade nämligen lagt sig bredvid mig på kuddarna (mysigt och gulligt av honom) så jag låg med ansiktet in i väggen, medan mina ben var kvar på den andra sidan av sängen. Så min rygg var alltså böjd i en ganska onaturlig vinkel...inte konstigt att jag hade strålar av smärta längs min ryggrad...:P

Men idag ska jag njuta av lördagen. Ska träffa Sonia inne i stan klockan 1 och jag ska faktiskt ta bussen, för det förtjänar jag! :D + att min cykel är jättejobbig att cykla med i snö och på is. Har dåligt med luft i däcken, så jag kommer ju ingenstans...

Nu ska jag försöka hinna läsa lite i biologi-boken så att jag kan gå på stan utan dåligt samvete.
Hej så länge!


Promenix-dags

Nu ska jag och lollo ut på en liten promenad med Axe-paxe.
Ska bli mysigt att promenera med någon som man kan prata med medans man går...;)

Ikväll blir det bara en massa mys med min fina room-mate.
Vi ska laga mat, kolla på film, ta oss varsin cider, äta Ben & Jerry's och lite annat smått och onyttigt!
Superfredag med andra ord!

Vad ska ni göra?

Dagens outfit 100122


Såhär såg jag ut när jag var i skolan idag.
Hittade min lila-randiga tröja som jag inte använt på väldigt länge, så nu var det banne mig dags!

Helg

Lektionen idag gick faktiskt ganska snabbt. Eftersom jag var ensam så hamnade jag i mitten av ett gäng som jag inte kände. Hur det gick till vet jag inte ritkigt. Men efter en stund var jag glad att jag hamnade där,e ftersom jag började att snacka med den ena tjejen som satt jämte mig. Och efter ett tag så pratade vi öppet och skämtade och hade oss... Så det var ju kul. Att vi sen fick sluta klockan 3 istället för 4, för att läraren ville ha helg gjorde ju saken bara ännu bättre!!

Nu sitter jag med kaffe framför tvn och kollar på That 70's Show, nu är det helg!

God morgon på er!

Jodå jag är vaken, har ju tvättat idag liksom...;)
Så denna morgonen har jag alltså hunnit med att tvätta, rasta vovven, ätit frukost, duschat och nu sitter jag med min älskade kaffe kopp och bloggar. Härligt! Jag hann även med att sova lite mellan turerna till tvättstugan.

Axe ville inte följa med mig och tvätta imorse, när jag steg upp så skyndade han att ta min plats, la sig på rygg och började genast att snarka igen. Snacka om respektlöst, jag hade ju inte ens hunnit ut från rummet! *suck*

Idag är det alltså Zoofys som står på schemat. Ser inte riktigt fram emot det, hade hellre varit ledig...;) Men jag får ju träffa Sonia i alla fall. :) Så har jag någon att snacka med. Det blir ännu en ensam helg för mig. Sanne är i Skåne, Lollo ska vara med T och Sofie är också upptagen, fast hon kaaanske har tid med mig om jag ber riktigt snällt...;)

Nä, tillbaka till Biologi-boken...*snaaark*

Natti

Så, då var det dags att sova. Ska ju upp klockan 7 imorgon för att tvätta.
Sov gott allihopa, så hörs vi igen imorgon!


100121

Inte nog med att jag spillde kaffe på boken, jag lyckades även med konsten att försova mig imorse.
Hade ställt klockan på 7, men antagligen stängde jag av den i sömnen (mycket möjligt). Så jag vaknade inte fören lollo kom hem imorse, vid 08:11. Så det var ju bara att flyga ur sängen och hoppa i kläderna och hämta kopplet och gå ut med Axe. Trots att jag hade bråttom lyckades jag med att slappna av på promenaden. Det är ju så härligt att promenera.
Sen slängde jag i mig frukost och lirkade in linserna, sminkade mig fort som F*N och sen var jag klar! Och tro det eller ej, jag hann!
Fast när jag väl satt på föreläsningen så önskade jag nästan att jag inte hade det. Tre timmar med en "Noobie" är lite väl tjatigt...
Intressant, men eftersom föreläsaren var oerfaren blev det lite utdraget emellan åt.
Väl hemma igen drack jag mitt efterlängtade kaffe (fick inget imorse), som jag då lyckades spilla över min bok då jag skulle vara duktig och plugga samtidigt.
Jag kollade lite på Ellen och sen även Oprah (vuxenpoäng till mig tack...).
Sen blev det en cykeltur runt "ringen" med Axe. Han tyckte det var jätteroligt! Till och med när jag släppte honom lös för att han skulle kunna "rasta sig" så ville han hellre springa fot bredvid min cykel. För så fort jag rörde mig kom han springande och ställde sig beredd för att springa. Så sista biten hem fick han faktiskt springa lös bredvid mig, och det gick sjukt bra! (Duktiga vovve)

Idag har jag också hunnit med att plugga ett kapitel i biologi-boken, hänga upp mitt fina hjärta + fjäderboa i fönstret. Städat undan lite på rummet, hängt upp min fina varg-kalender jag fick av Nikki och slagit in lollos presenter! Så nu anser jag att hon bör fylla år med en gång! :D

Lite bilder:


Mitt fönster

Min fina kalender

Paket inslagning

Lyssnade även på musik. Walk away Joe är min nya låt som jag är besatt av!

Axe har fått en ny leksak som han älskar!

Han vill leka med den hela tiden. <3

I've done it again

Som den jägar-dotter jag är utlyser jag nu skottpengar på mig själv...;)
Lyckades än en gång med något som det krävs en Emelie till.
Nämligen att spilla kaffe över min Biologi-bok.
Det var inte mycket kaffe, men hela sidan blev blöt och är nu skrynklig och brun....:P


Så var denna dagen slut

Och så har även denna dagen gått. Men idag kan jag i alla fall känna att jag har åstadkommit något. Dammat och dammsugat. Cyklat med hunden och lekt i snön. Lagat mat (lite underlig, men ändå), pluggat rätt mycket (dock inte så mycket som jag trodde att jag skulle hinna med). Läst och skrivit brev, pratat i telefon. Ja, lite allt möjligt helt enkelt.
Imorgon går jag i skolan mellan 9:15 och 12:00, vi ska ha Zoofys. Ska bli intressant, hoppas jag i alla fall! :D
Hanna kankse skulle ha kommit på fredag och hälsat på, men det blev inte så eftersom hon inte kunde ta bilen. Men en annan gång darling!!

Nu ska jag lyssna på musik och läsa lite bloggar, sen ska ajg gå och lägga mig. Är faktiskt trött. :O

God natt!


Ännu en duktig dag

Idag har varit en sån där "Duktig-dag". Jag har dammat mitt rum, dammsugit lägenheten, duschat, pluggat och nu nyligen så cyklade jag med Axe till hundrastgården och kastade lite boll. Nu är han trött och det var skönt att kunna cykla så att han får någon motion. Han var jätte duktig och sprang bredvid mig och kollade på mig hela tiden. Han brydde sig inte om de vi cyklade förbi inte ens hunden som stid och skällde på honom endast en meter bort. Men något man märker är hur tröga vissa människor är. Jag har honom på min vänstra sida när jag cyklar, så jag cyklar även på vänster sida av vägen bara för att han ska vara inne mot kanten. Men när man möter människor så envisas de ju med att gå på just den sidan där han är så vi får alltid akta oss och jag cyklade nästan uppe i snöhögar vid vissa tillfällen! Suck...
Till och med gubben med hunden ställde sig till kanten....på den vänstra sidan, så Axe sprang ju precis bredvid hunden som skällde. Sån jäkla tur att plutten inte bestämde sig för att skälla tillbaka för då hade jag hamnat i backen...:P

Men nu är vi hemma igen och jag har bockat tvätt tid mellan 7 och 11 på fredag morgon. Herregud, trodde aldrig att jag skulle gå upp så tidigt bara för att tvätta...:P

Tillbaka till pluggandet!


Precis kommit ur duschen

Mys i sängen

Axe är ute och leker i snön

Det är jättekul med boll!
Snälla Sanne lånade ut sin boll i plast som vi kunde leka med ute i snön.

Morgon - 100120

Idag vaknade jag vid 9, låg och tittade på Axe som låg och snarkade bredvid mig. Sms:at lite med Sanne som sen kom och hämtade plutten för en liten promenad. Medan de var ute passade jag på att äta frukost, vilket annars är en jobbig grej eftersom var jag än placerar honom så sitter Axe och vrålstirrar på mig och min frukost. haha, så nu passade jag på meddan han inte var hemma. Läste lite i gårdagens tidnong som jag ej hann läsa igår och drack kaffe. Väldigt mysigt, men lite skum känsla eftersom medan jag satt där så var någon annan ute med min hund...:S
Nu är han hemma igen och ligger vid mina fötter. Alltdi när jag ska lägga mig i sängen blir det brottningsmatch, eftersom vi båda två vill ligga vid kuddarna. Jag vinner alltid i och för sig, men han ger sig inte i första taget. Och vi spelar med fula trick båda två. Han slickar mig i hela ansiktet och sätter sig på täcket så att jag inte kommer ner under det. Och jag puttas och drar i täcket tills han flyttar lite på sig och då rullar jag bort honom...:P

Nu hörde jag att lollo vaknade också, perfekt timing hon har nämligen tvätt-tid om 10 minuter. :)


Busiga Axe



Lollo fick paket idag. Det tyckte Axe var jättekul!

100119

Idag när jag vaknade så mådde jag sämre än när jag gick och la mig igår.
Men gick upp, tog ut Axe åt frukost och gjorde mig iordning. Hela tiden var jag illamående och slö och energilös tack vare förkylningen. Tog mig till skolan och hade föreläsning, men när det sen var dags för lunch så orkade jag bara inte längre. Kände mig inte alls bra och gör det fortfarande inte. Så jag gick hem. Har fått anteckningar nu som jag ska skriva av lite senare.
Först satt jag och läste några sidor i biologi boken medan jag åt lunch. Sen gick jag till Eurostop för att handla elastisktejp på Apoteket. Axe har slagit av en flisa på ena sporren så jag ska tejpa medan vi är ute och går så att det inte kommer in smuts. Kom även på att jag själv kan ha användning av tejpen, för att motverka att jag ska bita på mina fingrar...:P Så smart! Jag har nämligen ingen normal ovana så som att bita på naglarna, utan jag river och biter på mina fingrar istället. Vilket resulterar till att jag nästan alltid blöder på något finger och att jag alltid har ont eftersom fingrarna värker... Så nu ska jag tejpa så att jag inte kommer åt att bita!
Jag skulle även handla mjölk, men när jag var inne i affären så ringde Hanna. Och eftersom jag blev så glad över att få prata med henne så tänkte jag inte på att det bara var mjölk jag skulle ha. Så medan jag pratade plockade jag på mig lite smått och gott. Dock var det inget som var onödigt, så det var ju bra!

Nu är jag helt slut efter min runda på Eurostop, så ska ligga i sängen och vila mig i några timmar. Sen tänkte jag skriva av anteckningarna och läsa lite biologi, innan jag lägger mig i sängen och vilar igen.

Glömde ju säga att lollo var en ängel och gick ut med Axe på lunchen igår, så att jag slapp att sticka hem mellan föreläsningarna. Och Sanne erbjöd sig att gå ut med Axe imorgon bitti åt mig, och det är jag otroligt tacksam över! Nu när jag känner mig kass så är inte det första man vill göra när man vaknar att gå ut med vovven. Sen har jag en känsla av att jag kommer sova rätt mycket imorgon så det är skönt att veta att han får komma ut på morgonen så går jag ut med honom senare. Vad skulle man göra utan vänner?
I do love you so!

Ensam, men ändå inte

Lollo har varit och boxats idag med T, och jag fick ett sms för en stund sedan där hon sa att hon inte kommer hem ikväll. Men det är lugnt, jag ska bara titta på tv och plugga så jag har att göra ändå. Tur var väl det...;)
Haha, nä nu när Axe är här så känner jag mig aldrig ensam längre. Brukar annars känna mig ensam och lämnad, men nu när han är här så har jag inte ens tänkt tanken! :D

Tillbaka till de stackars djuren som lyckligtvis blir räddade!

Första föreläsningarna år 2010

Idag hade jag mina första föreläsningar nu efter jullovet.
Det var i "Zoofys" och "Cellbio". Båda två är väldigt tuffa kurser och det gäller att man börjar plugga redan från första dagen, typiskt. Kunde vi inte haft lite slappe-kurser istället...;)
Som jag har uppfattat det så är båda dessa kurser verkligen tuffa, de värsta hittills iaf. Dumt att ha båda samtidigt...
Och självklart är båda två i den engelska biologi-boken. Undrar om man kommer att kunna hålla de två ämnena isär eller om man blandar ihop dem...:S
Jag har börjat att läsa i den, eftersom jag tänkte vara duktig och börja ifrån början. Vill verkligen klara dem, för tror att de kan vara riktigt jobbiga att göra omtenta på samtidigt som man har andra kurser.

Zoofysen verkar väldigt intressant i alla fall, men även väldigt komplicerad. Så det gäller att hänga med.
Cellbion vet jag inte så mycket om än, det var mest repetition ifrån Kemin idag. Men tror att den kan vara lite jobbig att hänga med i. Men man gör sitt bästa, finns inte så mycket mer att göra.

Nu ska jag kollar lite på ASPCA, sen ska jag gå ut med Axe. Och efter det ska jag lägga mig och kolla på förra veckans avsnitt av Medium.

100117

Idag har varit en riktigt härlig dag!
Dock så har den ju precis som vanligt gått allt för snabbt.
Jag och Axe har varit själva hela dagen och bara myst och haft det trevligt. Vi gick till hundrastgården och lekte. Jag hittade en pinne som jag kastade till honom som han sprang efter, men efter ett tag så la han sig ner och tuggade sönder den. Så jag hittade en ny pinne att kasta, och samma sak hände med den.
När jag sen hittade en tredje pinne så tränade vi lite apport och det gick bra. Trots att det bara var en pinne så gjorde han allt som han skulle, väntade på kommando, sprang och hämtade den, satte sig, och gav den till mig när jag sa till. Vi gjorde det några gånger och han var jätteduktig!
Sen gick vi hem igen, så det blev en trevlig liten timmes-promenad.
Efter det så åt vi lite och sen har vi mest legat och latat oss i soffan båda två. Har blivit ganska mycket French & Saunders om vi säger så...;)

Sen på kvällen så ringde pappa och sa att jag gärna får ha Axe hos mig lite längre, så jag frågade Lollo och det gick bra! Nu är jag så himla glad och nöjd, jag njuter verkligen av hans sällskap. Så tack så mycket för det!! :D
Jag har verkligen märkt det man säger om att man mår bra av husdjur, det har jag väl i och för sig alltid gjort, men har märkt av det mer nu när han har varit här. Läste en artikel i Hallandsposten för några dagar sen om varför det är bra med husdjur. Och där stod det att man mår bra av att ha något varm och mjuk att hålla emot kroppen eftersom då sänks pulsen och kroppen skickar ut fler "glädjeämnen". Och jag har faktiskt märkt att jag blir lugnare när jag ligger och kramar plutten. :)
Så det måste ju stämma då!

Nä, nu känner jag att jag har ägnat hela detta inlägget till hur underbar Axe är, så nu får jag väl klaga lite med.
Har ju fått en liten förkylning som gör mig trött och seg, sen har jag även fått sådan sjuk träningsvärk i benen av alla promenader och det faktum att jag har gummistövlar på mig. Gummistövlar är bra, men kanske inte idealiska när man ska vara ute och gå en timme, för fötterna och benen menar jag. Så jag har gått runt med värk i skenbenen hela dagen, och det har inte varit jättekul på alla promenaderna vill jag lova. Men det går det med, så jag hoppas på att om jag ignorerar det tillräckligt mycket så kanske det går över...;)

Nu ska jag snart gå och lägga mig, för jag ska upp vid 7 imorgon. Börjar redan kvart över 9, så jag ska hinna gå ut med Axe, ge honom mat, äta frukost och göra mig iordning. För att inte tala om att försöka få in linserna i ögonen, har ju inte använt dem alls under julen så det är knappt jag kommer ihåg hur man gör...haha!

God natt!

En dikt till kaffet

Bara för att vara lite vitsig så beslöt jag mig för att börja dagen med en liten dikt som jag precis skrev.
Den handlar om vad vi (jag & Axe) ska göra idag...typ :P


Idag är en dag som alla andra.
Det är du och jag, vi har varandra.
Vi ska leka, promenera och oss lata.
Om du är snäll ska jag dig även mata.
Ibland önskar jag att du kunde prata.
Men det är inget som mig tynger ner,
för när jag ser dig så vill jag ha mer!


Att ha dig här

Att ha dig här är värdefullt.
Att ha dig här ger mig glädje.
Att ha dig här värmer min själ.
Att ha dig här förändrar allt.


Videohälsning


Härliga helg

Så då var det lördag då. Härligt!
Igår var jag ute med plutten vid 12 på natten och när jag kom hem igen så fick jag ett ryck så jag bestämde att det var dags att passa på att ta ett bad. :P
Eftersom lollo inte var hemma kunde jag ha dörren öppen så att Axe inte skulle bli oroligt. Det var härligt, låg i badet till 1 typ. Sen var det bara att krypa ner i sängen och ligga och mysa med plutten.

Idag har det inte hänt mycket. Rastat vovven, ätit frukost, pratat med mamma i telefon, fyllt i blankett om vårdcentral, och nu håller jag på och kollar på film.
Har inte planerat att göra så mycket i helgen, mer än att ta det lugnt. Så jag ska verkligen njuta av min ledighet!!

Vi hörs senare!
Nu ska jag tillbaka till filmen, ha en bra dag!

It's complicated

Oooh, vad glad jag är!
Äntligen börjar det bli dags för biopremiären av filmen It's complicated. En film som jag har gått och väntat på redan innan den ens hade fått ett namn. Läste om den på Simplystreep.com när de började att spela in den och jag har varit väldigt spänd och nyfiken på att få se den! Så den 22 Januari kommer den ut och jag kommer att bli väldigt glad! :D
Bara måste se den!


Fest på 57:an

Igår var det då äntligen dags för den sista tentan av mina tre som jag hade på en vecka!
Det var KemiBas som var på tur, vilket var skönt att den var sist eftersom det var just kemi som jag kände att jag behövde träna mest på. :P
Tentan började inte fören vid 2 så jag hade "hela" dagen på mig att träna. Vilket jag naturligtvis inte utnyttjade, jag tränade i 2 timmar ungefär. Resten gick åt till axe och sömn...;)
Vi skrev tentan på kåren, vilket kändes underligt för vi satt i den stora salen där man normalt brukar dansa och det brukar finnas en bar i närheten. Så det var lite skumt att hänga in sina jackor och gå ut på dansgolvet bara för att hitta rätt rad att sätta sig vid och börja med tentan...:S
Jag cyklade dit med Sanne & guldis och vi var där rätt så tidigt så vi satt och snackade och hade oss. Sonia kom över och joinade ett tag innan det var dags för alla att sätta sig ner. Men när det väl var dags för det hade vi redan suttit och snackat i en kvart så då var jag ju måttligt nervös kan jag lova...:P

Tentan gick nog hyfsat bra tror jag. Det kändes helt okej i alla fall. Det var en fråga som jag inte svarade på, men hade inte en ända aning om vart jag än skulle börja (det var en räkne fråga) så det gick inte ens att gissa sig fram...:P Allt annat skrev ajg på och de jag var osäker på började jag babbla en massa, så att jag förhoppningsvis fick med någonting som var rätt, så att man åtminstone kunde få ett poäng..;)

När jag kom hem igen efter en cykeltur i snö och massa mörker så gick jag upp till Sanne och snackade lite.
Sen gick jag ner och möttes av Axe som stod vid dörren och väntade. Så vi gick ut på en promenad och mös lite i snön.
Väl hemma igen så bjöd jag ner Sanne på en cider för att fira att tentaveckan äntligen är över! Så vi satt i min säng och snackade och smuttade på våra cider, med Metallica i bakgrunden och Axe i nyllet...:P
Klockan var väl runt 6 när vi började och ingen av oss hade ätit middag, så en cider gorde ju ganska mycket. Sen kom äve Sofie ner och joinade oss. Så det var bara att öppna fler cider. Under kvällens gång bevisade vi att man faktiskt får plats med 3 människor och en 30 kilos labrador i min säng! Det trodde ni inte va? Det var lite trångt, men Sanne kunde till och med ligga ner! :O Otroligt...:P
När klockan väl var 9 så var vi rätt toppade allihopa, till och med Axe var ovanligt glad. Så det blev mat och sen gick jag och Axe upp till S:arna för att kolla på Baksmällan. Men vi stannade bara i lite mer än en halvtimme för jag började bli trött och jag insåg att Axe faktiskt behövde gå ut innan jag fick gå och lägga mig. Så jag ville gå ut med honom så snabbt som möjligt så att jag kunde gå och lägga mig när jag blev riktigt trött. :)
När vi väl varit ute så satt jag lite vid datorn och läste lite bloggar och snackade på MSN och pratade med Louise som precis kom hem ifrån Thomas. :)
Sen gick jag och la mig och det var nice! :D


Axe var nog mest party-sugen av oss alla




Sanne var på hugget!

iskt minch

Vaknade med att min ena näsborre var helt täppt och att jag inte kunde andas genom halsen eftersom den var full med... ja slem.
Så alla jag hade att andas med var en näsborre...:P

Just nu sitter jag och kollar på Animal planet. Det är ett program om världens roligaste djur, typ som Americas funniest Home video, fast med djur istället för människor. Och satan vad roligade är..:P Särskilt eftersom de är helt ogenomtänkta grejer de håller på med, medan människorna oftast bara är korkade så är djuren bara lite klumpiga ^^.
Tex var det det en katt på ett bord som tvättade sig, och sen ramlade ner...haha klumpigt!
Två hästar som snurrar runt runt tillsammans, en hund som hoppar hopprep. En råtta som åker snålskjuts på en väldigt stor hund. Ja de är helt underbara alla djuren!

Nu ska jag fortsätta att kolla på tv, sen blir det lite update om vad som hände igår.

En riktig musiker!

Haha jag bara älskar denne lille mannen! Enjoy!


Alla 3 är skrivna!

Så nu är alla 3 tentorna för denna veckan skrivna! Så jäkla underbart alltså!
Och nu kommer Axe och tränger sig in under mitt skrivbord bland mina ben, jag tror han försöker säga att det är dags att gå och lägga sig. Eller vad tror ni? ;)
Ska faktiskt gå och lägga mig nu, är jättetrött. Hjärnan är helt slut efter allt plugg, och det ska bli riktigt skönt med hela 3 dagars ledighet innan skolan börjar på nytt! Äntligen får jag mitt jullov! :P
Jag berättar imorgon om hur min dag har varit och vad som hände efter tentan...så håll ut! :D

God natt!

Nu är det snart dags

Idag är det då dags för den sista tentan, KemiBas-tentan.
Det ska bli så otroligt skönt när jag kommer hem ikväll och har alla tentorna avklarade, för denna gången. Om jag klarar dem eller ej bli nästa problem att oroa sig för. Men just nu är jag bara glad över att jag snart har skrivit alla 3!
Jag är helt slut, huvudet funkar inte som vanligt och kroppen är trött och känns sliten. Till råga på allt tror jag att jag har börjat att dra på mig en förkylning...IGEN! Lollo är sjuk och Sanne har också börjat sjukna in, så självklart lär jag väl bli smittad jag med. Men räcker det inte med att jag var sjuk innan lovet, ska jag behöva vara det efter också? Bläää!

Nä tillbaka till pluggandet, sen ska jag ut med vovven så att han klarar sig tills jag kommer hem igen.
Hej så länge!

2/3 avklarade!

2 av 3 tentor skrivna!
Usch jag är så sjukt trött idag alltså. Mitt psyke skriker bara NEJ, GÅ OCH LÄGG DIG!
Men det kan jag ju naturligtvis inte göra...har ju kemitentan kvar att plugga till!

Jag tror att Miljötekniken gick bra, hyfsat bra i alla fall. Det kändes som om jag satt och skrev i evigheter och frågorna tog aldrg slut, men så brukar det väl kännas. Jag började skriva 09:00 och lämnade salen igen 11:45, då var jag helt slut i huvudet. Om det inte hade varit så kallt hade jag lätt kunnat lägga mig ner i snön och sova en stund.

Jag orkade verkligen inte gå hem så jag ställde mig och väntade på bussen, det stod att den skulle komma om 5 min. Den kom 10 minuter senare...
Väl hemma så mötes jag av en glad Axe och en duktig Louise som satt och pluggade. Lollo var så underbart snäll och gick ut med Axe åt mig i morse och det uppskattar jag sjukt mycket, jag fick sova ända till 20 över 7! :D
Sen gick jag till Eurostop och fikade med S:arna och sen gick vi även in på Coop och handlade lite.
När jag kom hem igen var det bara att hämta kopplet och gå ut med Axe. När vi väl gått rundan kände jag än en gång att jag inte orkade röra mig längre och bara tanken på trapporna fick mig att mycket hellre lägga mig ner i snön, men det gjorde jag inte. När vi kom in så la vi oss i min säng och lyssnade på musik i 20 minuter och nu har jag fixat kaffe och det är dags att hugga in på Kemiboken! Jag har precis pratat lite med mamma i telefon också, det känns som om jag bara hittar på orsaker för att få skippa att plugga...:P

Men nu är det dags!
...Snart i alla fall. ;)


Havet - Skriven 100101

Jag står på klippkanten och ser ner på de böljande vågorna.
Det vilda och okontrollerbara havet som rusar in mot klippans kant.
Det öronbedövande bruset som inger en slags ro i själen.
Det är här jag vill vara.
Det är för mycket ljud för att man ska kunna tänka.
Och för lite ljud för att man ska kunna störa sig på det.
Det är perfekt med andra ord.
Helt perfekt.


Massa plugg och lite bergsklättring

Vill bara poängtera att nu är första gången som jag startar datorn och tvn idag!! :O
Vaknade vid 10 i 10 i morse och gick upp och gav Axe mat, efter att jag hade väckt honom. Sen gick vi ut på en lite morgon promenad så att han fick springa av lite energi så att jag skulle kunna plugga sen när vi kom hem igen.
När vi väl kom hem igen vid 20 i 11 så satte jag mig med min frukost och började att plugga kemi. Och det fortsatte jag med i 3½ timme! Tio över 2 så var jag så sjukt trött på Kemi och allt vad pluggande heter så jag bestämde att det var dags för en långpromenad!
Eftersom det är för mycket snö och is ute för att jag ska kunna cykla med Axe säkert utan att fara i backen, så bestämde jag att jag fick göra något annat för att motionera honom.
Jag funderade på vad man brukar göra för att motionera hästar, så jag beslöt mig för att ta på mig gummistövlarna och ge mig ut i den djupa snön för lite bergsklättring. Men eftersom vi inte har några berg här på Andersberg så fick det bli kullklättring istället. :)
Jag gick i den djupaste snön jag hittade så att han verkligen fick lyfta på benen för att ta sig fram. Sen klättrade vi mycket upp och ner både på gångar och i djup snö. Sen fick han även springa runt lite lös så att han gjorde av med den sista energin. Men jag kan ju lova att jag var den tröttaste av oss, och den som gav upp först..:P Medan jag höll på att snubbla i snön och ge upp så skuttade han glatt runt mina fötter.
Och medan vi gick där i drivorna så gick jag och sjöng på denna låten:


Väder-Annika är min favorit av Rally-gänget. :)

Men nu är jag hemma igen och har precis ätit lite lunch, snart dags för kaffe...Yees! :D
Så fort kaffet kommer fram ska jag fortsätta att plugga. Men man behöver faktiskt en paus då och då.


Otålig vovve som väntar medan jag tar på mig stövlarna.

Vinter-outfiten

Gummistövlarna är på!

Axe var riktigt duktig på kullklättring

Jag tror att han hade väldigt roligt

Han sprang av sig ordentligt och gick direkt och la sig när vi kom hem igen!

100109

Nu ska vi alla snart upp till Sanne och Sofie och kolla på Scary movie, Axe ska få följa med. :)


Axe var glad när vi var på promenad

Och han kommer bra överäns med marsvinen

Och de andra djuren


One down two to go

1 av 3 tentor är nu skrivna!
Härligt, synd att det är 2 kvar bara..:P men då blir det liiite mindre att plugga i alla fall. :)
Efter tentan gick jag och Emmelie till Ica Maxi och handlade, sen körde hon mig hem. Jättesnällt!
Väl hemma så möttes jag av en överlycklig Axe som var väldigt sugen på att gå ut på en långpromenad. Så vi var ute och gick i cirka 1 ½ timme. Gick till en hundrastgård där han fick sprnga av sig och leka i snön. Dock så försökte han få igång mig att leka, så jag fick ju snällt springa runt och jaga honom. Haha
Väl hemma igen blev det lunch och sen slapp i soffan med French & Saunders, samtidigt som jag försökte vara lite duktig och plugga. Har just nu gett upp det och satt igång kaffekokaren. Ska sitta på rummet med mitt kaffe och kanske ge mig på ett nytt försök med plugg. Fast först måste jag ju sitta lite vid datorn. Har knappt gjort det alls nu de senaste dagarna. Men nu när plutten är här så har man inte riktigt tid med det, för så fort man inte plugga ska man gå ut eller gosa med honom. :)

Sååå nu är kaffet klart, ha det!


Bone time

Nä, nu behöver jag en paus.
Har pluggat, ätit, pluggat, ätit, packat upp liiite, pluggat och nu sitter jag mest och lyssnar på musik.
Så jag behöver göra något annat så att jag kan ta tag i plugget med friska tag sen.
Så jag tar Axe med mig och så promenerar vi bort till djraffären grizzly och köper ett mumsigt ben till honom. :)

Ha det!

En trio i olika storlekar

Haha snacka om teamwork!
Jag tog ut Caspian för han ville också ut.
Så jag har gjort mackor till mig, caspian smakar lite och axe får den delen som han inte äter upp. På så sätt slipper jag slänga!
Caspian ville hälsa på Axe hela tiden! Han försöker gå bort till axe i soffan konstant. Axe som vet att han inte får göra något sitter snäll medan caspian går på hans tassar. Men han ser inte glad ut! Han tycker nog det är lite obehagligt med en sån liten kompis, när man är van vid hundar och marsvin. :P Men gulliga är dom i alla fall!




Härligt att ha hund!


Gud vad det är härligt att ha hund!
Bara tanken att vakna upp med min lille plutt bredvid mig i sängen får mig att må sååå bra! :D
Imorse ställde jag klockan på 9, för jag trodde han ville gå upp då. Men han reagerade inte ens av att klockan ringde, utan sov vidare. Så jag somnade om och vaknade inte fören vid 10. Han vaknade en liten stund senare och då ville han ligga i sängen och mysa lite innan han fick sin mat. Och nu har vi precis varit ute på en härligt uppfriskande promenad. :)
Vi sitter i soffan man ett lakan över, så att det inte kommer hundhår där. Inte så snyggt med svarta hår i en chockrosa soffa...;)
Dags att äta frukost och dricka kaffe. Sen är det verkligen tenta plugg som gäller hela dagen idag. men jag funderar att ta plutten med mig och gå till Grizzly lite senare och se om de har något smarigt oxben som han kan ha här och tugga på. Han måste ju vara sysselsatt...:D

Igår försökte han få igång både mig och lollo och sprng runt i lägenheten och slängde med det lilla som är kvar av han ben han fick. Sötnosen min!

Jag skulle lägga in bilder ifrån när vi var ute, men hittar inte sladde. Hoppas att  jag inte har glömt den bara...:O


Puss på min älskling

Lite vad som hänt

Så nu är man alltså tillbaka i Halmstad.
Helt okej, Axe är ju här med mig.
Fast det har varit väldigt underbart att få träffa världens bästa sambo igen. :D
Idag känns det som att det har hänt en hel del. Massa promenader med plutten, sen lekte han och Ebba i snön (Sannes vovvar är här tills imorgon). Sen har jag ätit underbart god mat som lollo fixade, och mamma betalade...hihi, jag skötte disken. (A)
Jag har lekt med plutten, råpluggat på kvällen innan natterundan. Har kollat lite på tv, åkt bil, fikat med mamma, storhandlat med mamma och lollo. Ja en hektisk dag med andra ord, så det är ju inte så konstigt att jag är helt slut och redan redo för sängen...:P
Axe ligger redan och snarkar och sparkas, snart gör jag honom sällskap!

God natt!

Sista morgonen i Skåne

Gud, det känns som om det var evigheter sen jag bloggade sist. 22 timmar rättare sagt.
Jag och plutten ligger o myser och "vi" kom precis på 2 anledningar till varför vi är det perfekta paret.

1. Jag fryser, och han har päls = vi blir båda varma.
2. Han är hungrig, och jag står för maten.

Se vi kompleterar varandra! ;)

Jag håller på och äter frukost och försöker läsa lite kemi. Ska om cirka en timme packa in oss i bilen och sticka till Burlövs Center och byta halsbandet som vi köpte till Axe igår. Det var för stort i den modellen, får se om dom har något annat.
Efter det så bär det av mot Halmstad igen! Önska mig lycka till, plutten ska ju med...;)


Mamma & Axe myser med guldhamstern House

100106 - morgon

Shit, det känns verkligen som att jag inte gör något annat än att plugga. Det gör jag ju, men det känns inte som det. Idag var det meningen att jag skulle bli fotad av Annie, men vaknade med en sån sjuk tenta-ångest att jag fick lov att ställa in... Väldigt synd, för jag ville ha lite nya coola bilder.

Idag ska jag alltså plugga, igen. Och så ska jag handla, laga mat, fortsätta på min "hobby" och slutligen packa, borsta axe och klippa klorna på marsvinen. Får se om jag hinner med att bada lite möss också.

En typisk "dagen innan" alltså. Alla lösa snören ska knytas ihop och allt ska vara klart inför morgondagens resa till Halmstad. Som jag inte alls är sugen på just nu...


En liten utter som jag fotat förra året


Halmstad update

Tänkte berätta lite nya nyheter så att ni vet vad som händer.
Två nya saker, den första är att jag inte ska åka upp till halmstad fören på Torsdag. Skulle egentligen åkt på Onsdag, men mamma har tagit ledigt på torsdag så vi åker upp då istället. :)
Och den andra nyheten är att jag inte ska åka upp ensam...eller det skulle jag ju inte gjort ändå eftersom marsvinen, Mitril och Caspian ju ska med. Men nu ska även Axe följa med, och stanna!!!! :D
Är så sjukt jävla överlycklig just nu! Detta ögonblick har jag väntat på i 11 år. Att få ta hand om min vovve helt själv! Visst jag brukar mata och gå ut med dem, men nu blir det liksom en helt annan känsla. Det är mitt ansvar att se till att han mår bra, och jag har redan lovat pappa att jag ska ut och cykla med honom i alla fall varannan dag, så att han inte tappar några muskler. Träningen börjar i slutet av januari igen nämligen och då kan han ju inte vara någon slapp-labbe...:P Han måste ju ha sina fina muskler...;)

Så nu är jag glad och taggad igen, att jag har tentor att se fram emot när jag kommer tillbaka är väl inte riktigt lika roligt...
Men nu har jag min plutt som kan trösta mig! Så då är det lugnt ^^.




Lite gerbil-snack

Nu sitter jag och myser med Mitril, min äldsta gerbil, och med Caspian, min äldsta mus. Först så fick Caspian springa lös i sängen medan Mitril var uppe i handen. Men det funkade inte så bra eftersom Caspian bara ville mysa och Mitril bara ville springa. Så de fick byta plats.

Kollade just i stamtavlan och såg att Mitril fyllde ju 3 år den 3 januari, grattis i efterskott min pälskling!
Mitrils lillebror Prince Charming har precis dött, så han är helt ensam nu. Därför ska han få följa med mig tillbaka till Halmstad, så att han får all den uppmärksamhet han behöver. Så lille Diablo får stanna kvar i Åkarp ett tag.
Mitril och Prince Charming var mina "Bröderna Bus", eftersom de var väldigt sociala men otroligt busiga. De älskade att springa runt i soffan och busa emellan kuddarna. Väldigt sorgligt att Prince Charming har dött, inte bara för att han var underbar utan även därför att han var den siste gerbilungen som föddes i detta huset. Han var i den sista kullen innan jag la aveln på vila. Fairytail's Mitril & Fairytail's Quentin är ju också min uppfödning...men Charming var den sista. :/





Min syster gör mig så lycklig!

Jag älskar min syster!
Nyss sa hon: kan vi inte lyssna på Alegria?

Jag dör av lycka, min syster vill lyssna på min älsklingslåt som ingen annan någonsin har velat lyssna på. Utom Angela förstås, men det var bara för att jag ville spela den för henne. Hon visste inte vad det var för låt. Men hon lyssnade på hela och när den var slut kunde jag inte låta bli att bli sentimental och krama henne...haha

Men Nikki ville lyssna på den och hon satt och sjöng med! Nu har jag lärt mig, man ska välja sina vänner med omsorg. :D Musik som är så viktigt i mitt liv, måste jag ju kunna dela med mina vänner...

Systeryster på besök

Vid 12 idag så kom min systeryster, Dessi förbi och lämnade ljus. Vi stod en lång tid och pratade, så underbart att få prata djur med en "frälst" människa. Det är alltid underbart att prata med Dessi. Det var lång tid sen vi sågs sist. Kommer ihåg när jag brukade åka upp till henne i Helsingborg, bara för att sitta ochsnacka i hennes kök.

Sen har jag pluggat och suttit med nikki på hennes rum och lyssnat på musik medan hon har sytt och jag har fixat med veckans hobby.
Har mest pluggat kemi idag. Fasen, vad tråkigt det här plugget är...
Nu sitter vi i soffan och kollar på A Clockwork Orange, sjukt skum film!

En tidig morgon med både elände och lyx

Så nu är jag hemma igen.
Tandläkaren var bra och duktigt, förklarade allt som hon gjorde. Har man tandläkarskräck så är hon idealisk att gå till, det är jag säker på. Tyvärr så var min mun inte felfri utan jag hade hål. Jäkla skit också. Jag har lagat hål en gång innan och då svor jag till mig själv...Aldrig mer.
Men tyvärr kan man ju inte alltid få allt man önskar om. Dags att sluta småäta...men det är ju min grej. Jag hatar att äta ett stort mål, går hellre och äter när jag är hungrig.
Så jag har fått tid i Februari så då är det dags att komma ner till Skåne igen, om jag inte kommer tidigare. :)
Det var fortfarande mörkt när jag kom ut ifrån tandläkaren så jag gick en liten runda bara för att njuta. Och då hittade jag detta fina trädet:



Jag var inte riktigt sugen på att åka hem, och eftersom jag var hungrig beslutade jag mig för att äta frukost på Espresso House. Väldigt trevligt faktiskt. Det var mysigt att sitta i soffan och smutta på en Chai Latte och äta scones samtidigt som jag satt och läste i min bok om miljöeffekter. Perfekt att kunna plugga och mysa samtidigt.



Efterfrukosten var det dags att bege sig hemmåt. Jag hade tur och kom precis lagom till tåget så det var bara att sätta sig och bege sig tillbaka till Åkarp. Till och med den kalla promenaden hem var helt okej.

Nu ligger jag i soffan och kollar på Harry Potter och Halvblodsprinsen samtidigt som jag dricker kaffe. Härligt!

Usch

Jag är vaken....men jag tycker inte om det!
Sitter och borstar tänderna...dumma tandläkare.

Lite vad som hänt idag

Idag har det hänt lite allt möjligt. En jobbig morgon som slutade med tårar. Men som snabbt gick över till glädje över att få åka till Svågertorp. Jag, mamma & Nikki var först inne på Stoff & Stil, sen blev det djuraffären och sist men defenitivt inte minst var det dags för IKEA. Fick en del köpt, bland annat morgontofflor, tyg, en strykbräda, ljus och byxgalge. Lite smått och gott med andra ord.
När vi kom hem igen så har det bara varit pluggning och Facebook som jag ägnat min tid åt. Nu på kvällen har det även blivit lite tv-tittande.
Men nu är jag nere på rummet för att plugga och kolla film. Ska upp vid 6 imorgon bitti för att gå till tandläkaren...jippi, som tur är får jag åka med mamma dit. Hade inte pallat att ta tåget så att jag är där i tid till 07:40...Snaaaark....

Nä nu ska jag fortsätta med att gosa med Kung Caspians son Quasimodo. Har redan gosat med hans pappa så nu är det Q:s tur. :)
Ha de!

Rustning

Angående förra inläget. Lollo undrade om inte Xena också alltid har samma kläder. Svaret är oftast, men inte alltid. Det är mest i de första säsongerna som hon har sin rustning...
Sen har hon lite allt möjligt på sig tycker jag. :)
Fast hon tvättar ju sina kläder...genom att bada med dem på ^^.
Haha, nej förlåt ska sluta trakka på er massa saker om Xena.

Hälsar jag och nikki...:P


Myspys och funderingar kring kläder

Har precis haft myspys hemma hos min snäcka. Nu har jag äntligen kollat på några avsnitt av Entourage, så att jag vet vad det handlar om. Riktigt ball faktiskt, lite annorlunda men man fastnar väldigt snabbt i det. Ialla fall jag, har bara sett 3 avsnitt men är redan redo för mer.
Jag hade faktiskt tänkt att gå och lägga mig nu, för imorgon ska vi iväg till Stoff & Stil och sen även till IKEA. Så jag ska ligga och lata mig i sängen, plugga lite och sen även duscha innan vi ska ge oss iväg. Och just ja jag bör väl äta frukost också...haha annars orkar man ju inte. Så jag måste nog ställa klockan imorgon så att jag hinner med mina planer innan det är dags att sticka, därför kan jag ju inte vara uppe för sent. Jag behöver min skönhetssömn...;)

Haha jag och Nikki hade just en diskussion om Hercules kläder. Och då menar vi den Hercules som gick som serie med Kevin Sorbo (vars autograf jag har) som Hercules.
Jag satt nämligen och kollade på en video med Xena & Hercules.
Nikki utropar: "Mamma Emelie kollar på porr...Grekisk porr."
Mitt svar..."SUCK"
Sen insåg vi att han har ju alltid samma kläder på sig...hm, tvättar han aldrig.
Sen skulle vi komma på anledningar till att han alltid har samma kläder. Det var roligt.
När jag tillslut säger: "Men jag undrar vad han har på sig när han tvättar sina kläder." Då svarar min sötaste systeryster: "Sin stålthet..."

Haha jag förstår att ingen annan fattar vad jag snackar om, men klockan är mycket och vi hade väldigt roligt åt det i alla fall! :D Och det är ju det som räknas, eller hur?

Nä, nu är det dags....GOD NATT!

Misca Wisca

Usch vad duktig jag har varit idag då.
Haha, nä men har faktiskt pluggat en hel del måste jag säga. Har inte gjort klart allt som jag planerat att göra...Men jag pallar inte! Har paus nu så får vi se om jag fortsätter sen eller hur det blir.

Har pratat lite med Angela på MSN och jag saknar henne, men nu är hon sjuk. Så antar att vi inte kommer ses denna gången vi båda är hemma heller. Hon bor ju i Nacka nuförtiden, och hur ofta är man där på en skala. Hon har varit i Skåne två gånger och båda gångerna har jag varit här med...Men hon är ju bara sjuk hela tiden...:(

Haha utan att tänka mig för höll jag på att öppna en polkagris... mamma gick ju precis ner för att fixa med maten. Haha, smarthuvud jag är då.
Både jag och mamma har blivit beroende av Vampire Wars nu. Vi sitter vid varsin dator och spelar. :P Det är svårt att slita sig vill jag lova...

Jag vill träffa lite folk nu ikväll känner jag. Någon som känner sig manad att uppfylla min önskan?


Det var riktigt underbart på nyår, och jag var med de bästa tjejerna ever!
Tack Hanna, Annie, Lina och alla goa damer som befann er på 39:an...

3 i en soffa

Ja idag blir det en slappedag. Jag ville ut och shoppa men blev nerröstad. Och det är ju inte roligt att shoppa själv...:P
Det blir väl till att ta tag i allt plugg som behöver göras.

För en liten stund sedan var vi 3 stycken som låg och trängdes i min fina säng.


Dagens frisyr




En liten Axe som ligger och snarkar och sparkas.

Spånhuve till syster

Jag och Nikki bråkar...
Den bäst kommentaren kommer som vanligt ifrån nikki.

E: Men du syr ju aldrig kläder till mig!
N: Men jag vill sy till mig...

Det är detta bråket handlar om.

E: Ingen kommer vara intresserad av dina kläder om de inte kan köpa dem.
N: Nä, vad elak du är.
E: Jag säger bara sanningen.
N: Nä, men det behöver du väl inte göra!

Haha efter det kommentaren så tog bråket slut...


Still in bed

Jag är vaken, men är fortfarande i det stadiet då jag ligger i sängen och läser och dricker kaffe.
Himmelriket med andra ord alltså! ;)


Jag saknar faktiskt våren/början på sommaren.

Axe bloggar



Ja ni, nu ser ni vad jag har att stå ut med här i Åkarp.
En uppmärksamhetskrävande labradorhane på 30 kg, som inte har några gränser för att få synas och gosa.

Sleepingtime

Så, nu har jag och plutten varit ute och promenerat lite i vinternatten.
Nu när jag gjort av med överskottsenergin är det dags att gå och lägga sig.



...

Om ni undrar varför jag inte har skrivit någonting idag så är det bara för att det inte har hänt någonting som är värt att nämna...
En annan dag kanske det finns mer att berätta om. Hoppas går ju alltid bra. :)

Bilder ifrån nyår del 3

Lite fler bilder, även dessa är snodda ifrån Hanna. (A)





















Bilder ifrån nyår del 2

Dessa bilder är snodda ifrån Hanna. Men de är ju så fina att jag inte kunde låta bli!










Bilder ifrån nyår del 1

Vi börjar med lite bilder ifrån igår.
Dessa bilder är tagna med min mobil så är väl inte den bästa kvalitén precis.


Så här fint var det dukat till oss på ovanvåningen


Lina i sina snygga glasögon


Hanna med sin nya kamera


Mitt fina smultron Annie


Snyggingen herself, Hannana i sina fina glasögon


Hanna gjorde lockar i mitt hår, trots min stora skräck...haha


PARTY, PARTY, PARTY


Oooh yeah!


Elin & Robert


Hanna & Annie


Härligt med en sväng på dansgolvet


Familjen Kock rockar loss

2010

Hur mår ni idag?
Jag ville bara önska er alla ett trevligt 2010!!
Några timmar i efterskott i och för sig, men ändå!

Lycka till med det nya året!

RSS 2.0