Skenet Bedrar

Jag går omkring och låtsas att allt är bra, när det egentligen inte är det.
Men sådan har jag alltid varit, vill inte att folk ska tro att jag inte klarar mig. Att jag en dag kommer att tappa fästet och låta mig slukas av det mörker som jag känner lurar runt hörnet.
Så därför låtsas jag som ingenting, går runt och skrattar och pratar glatt med mina vänner och lyssnar med intresse.
När allt jag vill är att lägga mig ner och gråta i ett mörkt rum.

Ledsen bild. Svart och vit.

...

Det känns som om det vore igår vi traskade fram här tillsammans. Du och jag i de småländska skogarna.

Hos mormor

How come the world won't stop spinning


Cia

Usch nu känns allt bara jobbigt igen. Cia är dålig. Riktigt dålig.
Idag har hon bara legat i korgen. När pappa skulle gå ut med dem så släpade hon sig fram och pappa fick lyfta upp henne i bilen. När jag sen skulle ut och gosa med henne så låg hon bara i sin korg, viftade lite grann på svansen, men hon lyfte inte ens på huvudet.

Det känns som om min värld rasar samman. Vi har ju växt upp tillsammans, det har alltid varit Cia och jag. Hon är 10 år och 5 månader, så hon har ju varit med ett tag.
Vi två är ju ett team. Vunnit priser tillsammans, Undom & Hund, Utställning, Lydnad, Tävlingslydnad, Agility. Sen är hon ju även SVCH ( Svensk Viltspårs Champion) och hon har varit med i tidningen!
Sammanlagt mamma till 16 valpar ur två olika kullar. Sen har hon ju blivit påkörd av en buss, då fick hon ligga på djursjukhuset och sen fick jag sitta och stödmata henne.
Hon sprang bort i en skog under en storm och var borta i tio timmar.
Hon är liksom speciell, och det säger jag inte bara för att hon är min hund. Läs ovanstående så förstår du varför jag tycker att hon är så speciell, hon har åstadkommit något, inte bara varit en söt familjemedlem. 
Det kommer bara att kännas helt fel utan henne.


Ljus

Nu har jag fixat en liten dekoration till att ha vid fönstret. Love it!
Hela fönstret lysser upp ovh allt blir så mysigt på något underligt vis. Snäckorna hittade jag när jag var på Nya Zeeland så det är full med minnen :D
Lördagen den 20 september

Träffade Sanne inne i Lund igår. Fick se hennes nya frisyr, verkligen jätte snygg. Kan bara säga...WOW. Tog lite bilder med mobilen, men har inte lagt in dem på datorn ännu. Men när jag har det så kanske de även kommer upp här. Jag vet att Lousie bad mig att inte göra det, eftersom hon vill se håret "Live" först. Så jag väntar ett tag, men du får allt skyda dig lite lollo. Vill ju lägga in lite nya bilder..*blink blink*

Annars vandrade vi mest runt i Lund och kollade. När vi hade tröttnat och båda höll på att kollapsa av utmattning och diverse krämpor. Bestämde vi oss för att gå till Max. Vilket var en bit, men inte alls så långt som vi fått för oss. Haha. Minnet kan spela en spratt i bland alltså.
När vi väl kom fram så käkade vi lite och Sanne lekte galen fotograf med sin systers kamera som hon lånat.
På Max stannade vi ganska länge, över 2 timmar tror jag. kändes nästan som om personalen började undra om vi skulle sova över eller så.
Tillslut bestämde vi oss för att gå mot stationen och åka hem. När jag väl vinkat av Sanne vid hennes spår, gick jag mot mitt eget och åkte hem igen.

När jag väl var hemma igen så pysslade jag lite gran med rummet, dammade lite smått och fixade med papper och ljus och allt möligt. Låg sedan och läste i Mrs Dalloway ett tag innan jag såg att klockan var över 2 och beslöt mig för att det kanske var dags att sova. När jag väl hade lagt mig ner så fick jag ett sms från Hanna som frågade om ajg ville träffas. Självklart ville jag det, eftersom jag egentligen inte var trött.
Vi satt ute och snackade en stund och hade det trevligt, hon berättade om sin kväll och vi skrattade lite åt någon annans lilla olycka. (Inga namn nämda)
Sen kom Martin och ville in i värmen. Han och Hanna gick in till henne och jag gick hem och la mig i sängen igen. När jag väl beslutat mig för att somna andra gången den dagen så var klockan halv 4. Ganska lagom tid att gå och lägga sig på va? Eller vad tycker du?

Gått ner lite i vikt?

Haha, jag kollade precis igenom mina byxor och hittade ett par som jag inte använt på år och dar! Dels för att det inte riktigt är min stil, och dels för att jag köpte dem när jag gick i 7:an eller 8:an så ni kanske förstår att jag inte riktigt "sett ut" som jag gjorde då. (alltså att jag gått upp i vikt sen jag var 14 år..:P)
Men nu har jag en nyhet att presentera, jag provade byxorna...och de passade! haha, snacka om att jag blev förvånad! Jag hoppas att det beror på att jag har gått ner i vikt och inte att byxorna har "vuxit under åren". :P Självklart var jag ju tvungen att fota lite..;) Här kommer jag i mina byxor jag införskaffade för flera år sedan. :)


And some arse....:P


Sen var jag ju även tvungen att visa min rörlighet i byxorna.


Och sen en bild på den övre delen av min kropp,
så att ni inte tror att jag bara är ute efter att visa nederdelen.

Mamma Mia!

Ja nu har det alltså hänt! Jag har sett Mamma Mia! för fjärde gången på bio! Gud jag är verkigen helt såld på denna filmen. Det är den enda film jag någonsin sett som har fått mig att le genom stort sett hela filmen, varje gång! Igår kom jag på mig själv och försökte att se "normal" ut, bara för att några sekunder senare sitta och stor le. :D

Gårdagens händelser

Ja, dagen igår var trevlig. Först lite hjärnskrynkling och sedan in till biblioteket.
Lånade Virginia Woolf 's "Mrs Dalloway". Har precis sett "Timmarna", där denna boken spelar en viktig roll för att kunna förstå karaktärerna. Så för att bättre förstå djupet av filmen (Vilken jag älskade) så bestämde jag mig för att läsa Mrs Dalloway. Har bara läst 25 sidor, men jag gillar den. Språket är ganska gammalt och det är lite svårt att hänga med i handlingen för det är väldigt många namn och jag tycker hon hoppar från den ena personen till den andra utan att man riktigt hänger med. Men den har ändå någon sorts charm över sig, ska bli spännande att läsa den.

Senare på dagen åkte jag in till Lund för att träffa Sanne och Sofie. Det var mysigt, vi gick runt lite och sen blev det en liten fika. Efter den mysiga pratstunden på Mondo (där vi fikade), gick vi till Åhlens, där Sanne lämnade oss för att sticka till frisören. Jag och Sofie gick runt på Åhlens och letade efter mössor och det var riktigt roligt, tänk så mycket roliga och mysiga mössor det finns att titta på. :)
Sen var vi även på Wedins, Gina Tricot, H&M och Vero Moda, efter tredje gången vi varit inne på Vero Moda bestämde Sofie sig för att köpa en jätte snygg jacka, som jag tyckte att hon passade väldigt bra i. (tummen upp).
Efter lite fönstertittande gick vi och satte oss i sofforna utanför Gina, så att Sofie kunde byta till sin nya snygga jacka och jag kunde sjunka ihop till en potatissäck. ;)
Där satt vi sen tills de stängde vid 19. Då förflyttade vi oss till Åhlens igen och började kolla på smink och perfymer istället, sen gick vi ett litet varv, tills de ropade ut i högtalarna att de stänger om 10 minuter, va fasen vi fick ju inte vara någonstans! Ingen som ville ha oss...haha
Så då gick vi och ställde oss utanför Sannes frisör och eftersom Sanne skulle göra någon drastisk ändring på håret, som Sofie redan visste om, så fick hon smyga fram och kolla hur långt det var kvar. När klockan blev 20.00 och vi väntat på att Sanne skulle bli klar 2 ½ timme så frågade Sofie om hon hade mkt kvar, vilket hon hade så vi beslutade att ge oss och åka hem. Det hade börjat bli kallt, och vi hade ingen stans att ta vägen, inte ens en bänk att sitta på. Vi får helt enkelt se resultatet en annan gång, jag får i alla fall se det på lördag. :)

Positiv

Jag ska bo i en Bungalow med Anna. :D Det är mitt nya mål i livet. haha I swear sweetie!
Just nu känns det som om jag har en massa saker att se fram emot. Känner mig glad och längtansfull.
På onsdag blir det fika och mys i Lund med Sanne, på torsdag hoppas jag på en dejt med Anna, kanske även en liten filmsnutt. Please! Och på lördag blir det mer umgänge med Sanne. Tummen upp.
Och nu är det inte lång tid kvar tills London. :D Aaaah, ser skit mkt fram emot London, typ ett år senare återvänder jag och min baby. Look out Camden here comes trouble..:P

Aaah, just nu känns det nästan som om livet leker, om man nu kan vara så positiv. Visst allt är inte som jag hade velat att det skulle vara, men jag klarar mig bra ändå.

Funderingar

Ibland undrar jag vad livet egentligen går ut på. Jag menar vad är det man ska få ut av livet. Skaffa familj, villa, volvo och vovve? Sen då? Vad ska man göra när man har allt det? Och är det verkligen vad alla drömmer och strävar efter? För ärligt talat så tycker jag att det låter ganska tråkigt. Kanske bara är jag som inte har sett det vackra och lyckan i denna "svensson-drömmen". Kanske är jag ingen medelsvensson, som vill samma sak som alla andra. Men visst kan det inte bara vara jag som är av denna åsikten, det måste väl finnas fler av min sort där ute?
Jag tror att den generation som vi lever i idag har förändrats avsevärt mycket ifrån hur det "brukade" vara. Det verkar som om vi idag har blivit mer självständiga och kapabla att ta vara på oss själva och klara oss alldeles utmärkt som singlar, och bara leva sitt eget liv. Inte någon annans, inte någon annans drömmar, utan bara våra egna. Vad är det för fel med det?
Och om jag nu vill leva mitt liv, då kan jag väl få göra det. Utan att bli dömd av någon annan, och bli tillsagd att så här ska du leva ditt liv. Det funkar inte för mig, jag måste få göra vad jag vill, i min egen takt. Utan att alla ska ställa en massa krav på mig och bestämma vad jag ska hitta på. Jag vet vad jag vill, även om det aldrig kommer att inträffa så har även jag drömmar. Lite orealistiska, visst. Men de är MINA drömmar, inte någon annans som de kan bestämma över.
Jag vet att jag lever orealistiskt och att det inte kommer att hålla i längden, men just nu funkar det i alla fall, och jag är sådan som vill leva i nuet, inte alltid tänka på framtiden.

Tack Sanne

Jag måste ju säga att jag blev ganska nöjd med städningen i torsdags och igår iaf. :) Burarna skinande rena..höhö, hur rena de nu blir med möss i. ;)

Igår var jag och hälsade på hos Sanne, hade en heldag med mys och te! Haha 4 koppar te för mig och 5 för Sanne, dock inte rekord för jag har för mig att vi drack typ 6-7 koppar en gång. Men är inte helt säker, så jag ska vara tyst om det nu. :)
Jag hade det jätte trevligt i alla fall, vilket jag i och för sig alltid har med Sanne, men ändå. Tack så mycket gumman! <3
Nybakade scones och smaskigt te, var verkligen en bra start på dagen, att vi sen kollade på Sweeney Todd gjorde saken bara bättre. Jag menar, hur kan man inte ha trevligt om man kollar på Sweeney Todd? ;) Det är ju en så mysigt film..hehe
Underbar mat, intressant att äta bakad potatis på ett annat sätt än man brukar, väldigt gott, mums. Och en lång och härlig vandring genom Stångby, både "gammla" och "nya" delen. Haha, tydligen så har de byggt ett ganska stort dagis i Stångby, vilket vi fick reda på igår. Snacka om att bli förvånad när man är ute och går, så helt plötsligt ligger det värsta inhägnade byggnade mitt i smeten. Som visar sig vara ett dagis. Jaja, man kan väl inte lägga märke till allt heller. :D
Efter vi upptäckt dagiset tog vi en liten tur runt dammen i Stångby, vilket slutade i att Sanne panikslaget springer som en galning och jag kutar efter och jagar henne. Haha, så det kan gå. ;) Jag är en liten buse...:P
Men kvällen slutade lyckligt, med nästan hela Corps Bride och en sista promenad till tågstationen.
Jag vill tacka dig babe för en härlig dag, lungt och mysigt med lite snack och en massa te. :P

Taco middagen

Möss och städning

Idag har det blivit lite myspys med mössen. Gjort iordning två burar, en till Vintilia och Dot, och så en där Lakrits ska få bo med Jerusalem och Mab ett tag. Dessvärre var de inte lika förtjusta i min ide, som jag var. Lakrits bråkar med flickorna och försöker visa vem som bestämmer, oturligt för honom så vet Jerusalem redan att hon är störst bäst och vackrast. Vi får väl se hur det går, blir dom inte kompisar så får de flytta isär och tjejerna får flytta in till Dot och Vintilia igen.

Jau, annars har dagen inte varit så häktisk. Vaknade och gick ut med hundarna, även om det inte låter ansträngande så tar det tid att gå två långrundor. Eftersom vi har 4 labradorer, så blir det till att ta en hund i varje näve och gå två rundor i stället.
Sen blev det lite frukost, med gott kaffe till. Och sen lite tv-tittande, som följdes av en ljud-bok. Och som ni redan vet följdes detta av lite burstädning. Och här sitter jag nu, och försöker att ignorera den smutsiga musburen som står bredvid mig och väntar på att städas. lala...jag ser dej iiiiinte!
Hmm, undrar hur länge jag klarar av att ignorera den. Arrrg, måste städa den någon gång, så varför inte nu? Fasen också, orkar inte. Jaja, jag får väl göra det snaaart i alla fall. :)

Förvirrade tankar

Jadu, idag har jag fått lov att tänka lite djupa tankar. Det är rätt skönt att rensa skallen ibland och försöka komma fram till varför man tycker och känner så som man gör. Och ibland så kan man överraskas av svaret, och börja undra varför man överhuvudtaget känner på det visset som man gör.

Något som kanske kommer att märkas här ganska snart är att jag tänker väldigt mycket, vilket kan vara oerhört frustrerande ibland, då jag tänker på allt samtidigt. Man blir så lätt förvirrad och allt blir bara rörigt. Så om ni inte alltid hänger med om vad jag snackar om, så ber jag verkligen om ursäkt. Är jätte bra på att börja prata om en sak, bara för att gå över till en annan hux flux. haha
Det är därför som jag har ganska lätt för att hitta på historier, för jag har alltid en massa idéer och förslag. Så när jag börjar skriva, brukar det bara komma av sig själv.

Har tagit upp skrivandet av min bok som jag började på för några veckor sedan. Har kommit till sidan 5 nu i alla fall. Det går sakta men säkert framåt. Undrar hur det kommer att sluta, om det kommer att sluta. Eftersom jag känner mig själv så vet jag att jag ganska snart tröttnar om det inte är en riktigt bra story. I den här boken så är det en helt vanlig vardagsstory, vi får väl se om det är något för mig eller ej.

Ja ni vi får väl helt enkelt vänta och se vad som händer.

Uttråkad

Jag har en känsla av att detta kommer att bli en blogg som uppdateras mycket i perioder. Eftersom min lust att prata ofta går upp och ner. Ett tag kanske ni inte hör av mig på dagar, bara för att helt plötsligt få flera inlägg på samma dag. Sådan är jag. Lite oberäknelig och lätt att tråka ut.
Jag ber om ursäkt för detta redan nu, så att ni vet. :)

Just nu är jag lite uttråkad, vilket verkar hända ganska mycket nuförtiden. haha
Idag har jag fotat Lakrits, som är en liten muspojke som jag har fått lov att låna till mina flickor. Hoppas att det kan bli några fina bebisar från dem. Han är helt underbar, han kom igår men har redan fastnat för honom. Hoppas att hans ungar ärver hans charm. Tänkte lägga upp lite bilder på honom, så kan ni ju få se lite av min stil att fotografera också. :)
Fastnat i nätet

Jaha, nu har då även jag fastnat i detta bloggnätet. Har alltid varit emot det, utan någon ordentlig anledning till det.
Så jag bestämde mig för att testa bloggandet och se om det kanske ändå är någonting för mig. Vi får väl se. Jag hoppas att det är det, för jag älskar att skriva av mig. Sen om det är någon som läser det är ju en helt annan femma. Det är inte det som är det viktiga för mig, utan bara jag får skriva lite är jag glad.

Namnet var då Emelie, men kallas oftast för MLI eller Schremelie av min vackre make Abdula <3. Som faktiskt är den personen som har väckt mitt intresse för att testa på det här med en blogg, är nämligen inne och läser hennes typ varje dag. hihi
Så jag tänkte att även hon skulle få ha något att läsa. Plus att det verkligen börjar klia i mina fingrar efter att få skriva av sig lite.

Mina tre största intressen i livet är djur, fotografering och att skriva. Det sist nämda är det kanske inte så många som faktiskt vet om, men jag har alltid haft livlig fantasi och en massa författar-idéer. Är bra på att skriva korta noveller och har även fastnat lite för låtskrivandet. Fast av låtarna är det bara två som folk har fått lov att läsa, resten har jag behållt för mig själv.
Att jag gillar djur vet nog de flesta i min umgängeskrets om, annars har de verkligen missat något. haha.
Och att fotografera, särskilt djur har varit en av mina passioner ett bra tag nu. Älskar verkligen att fota mina egna, eller andras djur och blir alltid förbannad om jag går misste av ett perfekt fototillfälle, bara för att jag inte har kameran med mig. Använder mig av min älskade Canon EOS 400D, som jag är super nöjd med.

Jadu, det var nog allt för tillfället. Vet inte riktigt hur det här går till, så vill inte skriva ett för långt inlägg ifall att det skulle försvinna när jag ska spara.
By the way, kanske skulle förklara vad Detelja betyder. Detelja var min allra första egna guldhamster som betydde oerhört mycket för mig. Hon vann rosett på utställning, fick underbara ungar (varav en är Fairytail's Sunken, som är våran äldsta hamster någonsin på över 3 år. Och min gullunge nummer ett) och gav mig all den kärlek en lite hamster någonsin kan ge. Döpte därför denna bloggen som en liten hyllning till henne.

Jag klappar på en Varghane som fanns på Kolmården
Jag och en varghane

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0