Tvättar

Jag är tydligen inte den enda i detta hushållet som uppskattar rena lakan och en ny-bäddad säng! ;)




För långt!

Är lite upprörd just nu, för jag upptäckte precis att mitt arbete som jag hållt på och jobbat med i typ en veckan är alldeles för långt!
Vi ska prata i cirka 15 minuter, men nu när jag satt och läste igenom det snabbt med pappret framför mig upptäckte jag att det tog 19 minter! Och då läste jag snabbt! Så jag måste korta ner det en bit, det är ju ändå på 4 dataskrivna sidor. Men klockan är mycket så det får jag göra imorgon innan skolan eller något. För sen måste jag ju skriva av det på papper eftersom jag inte har någon skrivare... suck, när ska detta ta slut?

Wonderful day, after all!

Igår var en härlig dag!
Dock så började den lite skumt må jag säga...
Vaknade av att jag tyckte att det ringde på dörren, men kunde inte riktigt begripa varför.
Tills jag vänder mig om och ser vad klockan är!
Rusar upp och där står Sanne och Sofie med kläderna på redo för att hämta upp mig påväg till skolan! Jag har alltså försovit mig! Klockan var ju tio i 8 och inte tio i 6 som den skulle vara när jag gick upp. Så det var ju bara att slänga på sig klädera, springa ut med Axe, in och ge honom mat, fixa frukost till mig sjäv och slänga den i mig. Sen snabbt in med linserna och kleta lite mascara på fransarna och sen ge sig iväg!
Jag hann faktiskt i tid till pausen som är efter en timme. Så jag missade bara de första 45 minuterna!
Väl där hade jag det jätteroligt jämte Frida och Michelle som jag snackade och skojade med hela lektionerna. (vi hade 2 föreläsningar efter varandra). På rasten stod jag ute och snackade med Aleksandra och F & M. Stört skönt!

När jag kom hem igen så gick jag ut med vovven och sen satte jag mig ner för att jobba på power-pointen. Vid 4 var det dags för kaffe och strax efter att jag satt mig ner så kom Sanne på besök och satt och fikade med mig! Sjukt trevligt och mysigt! Man känner sig så älskad och viktig när någon kommer sådär spontant bara för att hänga lite! :D
När kaffet var slut så gick vi en runda med Axe och sen satte jag mig ner och fortsatte att plugga. Ända till strax efter sju för då gick jag och pojken upp till ett bestämt möte med Sanne igen. Vi satt i köket och hängde medan hon lagade mat, Guldis var och tränade så jag höll henne sällskap istället. Stannade till strax efter 8, då jag gick ner till mig och gjorde mat. Sen vid 9 gick jag och Axe upp till dem igen och sen satt vi och kollade på Svenska Hollywood Fruar. Härligt, härligt, härligt!!!

Efter att jag varit ute på sista rundan så slog jag mig ner framför tvn och kollade på ett avsnitt av Xena, som jag inte sett innan så det var kul!

Idag vaknade jag i alla fall i tid och dagen har varit trevlig och flytit på bra. Var och hämtade ut min Cellbio tenta efter föreläsningen, och jag fick GODKÄNT! :D
Så sjukt härligt att inte behöva göra om en i alla fall!

Nu ska jag ta tag i pp:n igen, mitt mål är att göra klart den idag!
Så lika bra att få det gjort, eftersom det är tv kväll ikväll...;)


En riktig mega-paus

Det blev en längre paus än vad jag hade planerat.
Halv 5 satte jag mig med mitt kaffe och kollade på sista avsnittet av Hipp Hipp och efter det blev det ett avsnitt av Xena. När det var slut så började jag att städa till marsvinen, Axe hjälpte till såklart...;) Han höll reda på busungen Xena som inte är rädd för något! Medan Eli satt stilla i huset som jag placerade på mitt golv, så sprang Xena runt på upptäcktsfärd. Hon hade ingen som helt respekt för varken mig eller stackars Axe. När jag stod och höll på och lassa spån så gick hon fram till mig och nöp mig i tån! Och Axe gick hon fram till medan han låg på golvet och kollade på henne. Han verkade tycka att hon var lite obehaglig för han reste sig upp och la sig i sängen istället...
När jag var klar så gick jag ut med Axe och slängde skräp. Väl hemma igen så la jag mig i badet och kollade på sista avsnittet av Saltön. Låg där i över en timme och när jag gick upp så var klockan kvart i 9. Så snabbt fram med en Avokado och lite Keso, sen bänkade jag mig framför tvn än en gång för att denna gången kolla på Wallander.
Och nu har jag varit ute med hunden och borde egentligen fortsätta att plugga, men får skjuta upp det till imorgon istället, eftersom jag ska upp klockan 6 i morgon då jag börjar kvart över 8...
Så jag behöver all sömn jag kan få!

God natt!


Done with the text!

JAG ÄR KLAR!
Med texten! :D
Nu har jag power-point presentationen kvar att skriva dock. Men jag har gjort en första sida i alla fall! Alltid en start...;)
Nu är det dags för kaffe, så det blir en liten dator/plugg-paus för mig nu.
Ska bli skönt, för jag har ont i baken, ryggen och axlarna. :(


Snabb paus

Jaha då var man tillbaka på det dära projektarbetet igen...Hur lång tid ska det ta egentligen? Damn woman!
Jaja, bara att sluta med att blogga och fortsätta skriva på arbetet. Ville bara ha en snabb paus innan jag ägnar resten av dagen åt detta. Jag SKA bli klar i dag nämligen! Det är min plan i alla fall! Så det är bara att hugga in!

See yah!

1½ timme...jag tyar inte länger!

Nä, nu har jag suttit nonstop i över 1½ timme och letat fakta och skrivit på det dumma projektarbetet. Nu har jag "bara" lite kvar att skriva om hur hydroelectrical power fungerar och 2 punkter om Nya Zeeland + den jäkla power-pointen kvar. Men det får jag ta imorgon istället, för jag måste gå och lägga mig. Är trött och mår illa, sängen ropar efter mig!

God natt på er och grattis än en gång min älskade Axe Paxe!


GRATTIS AXE!


Vad jag köpte igår

Tänkte snabbt visa vad det var jag införskaffade igår när vi var och shoppade. Allt köpt på H&M!



Matchande BH till ett par trosor jag fick av mamma förra gången hon var här.


Söta trosor, som jag inte kunde låta bli

Detta är på baksidan av dem, så gulligt!


Sen blev det även det här linnet, som är inte så lite genomskinligt...fast det är ju meningen. Om man inte vill gå runt halvnaken så kan man ju alltid ha ett annat linne under det. Kan nog bli en ganska snygg dekoration..:P


Dubbelt lager

Såhär mycket ser man igenom...:O

A day in the sign of friendship

Igår var en u n d e r b a r dag!
Spenderad i vännernas tecken!
Jag och Sanne gick i skolan mellan 8 och 10 och hade genomgång av förra veckans renewable övning. Jäkla dumma kurs, som helt plötsligt ska ha massa matte och fysik (som jag inte läst..:S)!
Sen cyklade vi in till stan och gick runt i affärer lite och vid 11 satte vi oss på Espresso House och avnjöt en av de godaste Chai Latte hittills! Mysfaktorn var väldigt hög och mitt i kramkalaset så upptäckte vi en vampyr! Jag svär, han måste fan varit vampyr, för han hade väldigt korta framtänder och sen l å n g a "hugtänder"! Han var ful som stryk, men vi kunde ändå inte sluta stirra på honom. Tills en av tjejerna som han satt och fikade med upptäckte att Sanne kollade på dem. Sen började vi konversera och låtsas som ingenting. :P

Efter fikan skulle Sanne till optikern och jag cyklade hem till min älskling som mötte mig vi dörren.
Gick en promenad och sen körde sagofigurerna (Snövit=Sanne, Törnrosa=Jag & Guldlock/Guldis=Sofie) och Axe bilen till Lantmännen och handlade spån till mina marsvin. Efter det blev det Grizzly, för att köpa hö och godis till Axe. Sen tog vi Eurostop med storm och S&S köpte tavlor på Gallerix, sen gick vi en runda på Systemet följt av godis-handlande på Coop.

Hemma igen så drack jag kaffe och kollade tv, följt av en promenad med vovven. 2 timmar efter att jag kommit hem gick jag upp en våning och där hade vi sen Entourage-maraton hela kvällen med det nyinköpta godiset i högsta hugg! Kollade på 9 avsnitt i rad, sen satt vi och snackade lite innan S&S körde en sväng med bilen och jag gick på sista rundan med Axe. Efter det satt jag vid datorn ett tag, satt på golvet och gungade i takt med musiken (var uttråkad) sen kollade jag på några avsnitt av Hipp Hipp. Halv 4 gick jag och la mig och sov fram till klockan 10. Men då hade Axe redan varit inne och väckt mig en gång vid 8, men jag ignorerade honom och somnade om.

Nu har jag varit ute med honom, ätit frukost och nu sitter jag med kaffe-muggen och bloggar. När inlägget är kart ska jag fortsätta att skriva på mitt projektarbete, som bara är för mycket och för tråkigt..:P Fast jag ska skriva om Nya Zeeland (deras energi iof, men ändå) så jag är nöjd. Jag vet inte vad det är, men är helt besatt av NZ.
I just love it!


Gårdagens outfit

Underbar kväll med vännerna

Nu har jag haft en härlig eftermiddag/kväll med mina vänner.
Vid kvart i 5 någon gång så ringde det på dörren och utanför stod Sanne som varit i Skåne över natten. Hon kom in och vi satt och snackade om allt möjligt. Det var riktigt mysigt.
Sen vid halv 7 så gick vi alla tre och vovvarna ut på en timmes-runda. Vi passerade Max 2 gånger, och när vi nästan var hemma igen så kom vi fram till att vi alla ville ha Max. Så det var bara att lämna hundarna och sen gick vi bort till Max och där satt vi och njöt. Var hemma nu vid 9 igen och det känns riktigt härligt med att haft männskligt sällskap under kvällen.
Nu sitter jag här mätt och belåten och tänkte jobba lite på projektarbetet.
Sen blir det en promenad med Axe följt av ett varmt bad skulle jag tro. :D Och sen tänkte jag avsluta kvällen med ett avsnitt av Hipp Hipp! :P


Hail Mary


Doggie walk

Nu har jag, Axe, Guldis och Smilla varit ute på en härlig promenad på en timme.
Det var mysigt och roligt att gå en annan runda än vad man brukar göra.
Och att slippa gå själv var inte så dumt det heller...:P
Axe och Smilla funkar väldigt bra när vi väl går på promenaden, då kan de gå jämte varandra och lukta på samma ställe. Men när de ska träffas så gillar inte Smilla Axe riktigt, utan han kan få lite morrningar och skal. Men kostigt nog så verkar han inte bry sig, han ser mest förvånad ut...:P


Sötnosar va? Axe ser ut som en jätte jämte lilla taxen Smilla.

Maj daj

Idag hade vi labb mellan 8-12, fast vi fick sluta tidigare, för jag och guldis är värsta super-forskarna som blir klara snabbt och fattar ALLT! Eeeh, eller Guldis är i alla fall oh jag jobbade med henne och hon var väldig bra på att förklara, så jag fattade faktiskt vad det var vi gjorde. :D

När jag kom hem igen gick jag en sväng med älsklingen och sen käkade jag lunch. Sen fastnade jag framför tv:n och kollade på bl a Oprah, som handlade om män som antastat barn, och nu berättade hur de tänkte och varför det hände m.m. Mycket fängslande.

Nu hade jag tänkt att sätta igång med att jobba på projektarbetet innan de är dags för kaffe klockan 4. Längtar redan...:P

Good Morning!

Yay, Axe åt upp hela sin frukost! Score!

Idag vaknad jag kvart i 8 och började snooza, men sen fick jag ett sms av Sanne som berättade att vi var lediga idag pga inställd föreläsning. Så jag somnade om, och snacka om att det var härlig. Känner mig utvilad för första gången på länge. Jag njuter för fullt!

Idag ska min lediga dag gå åt till att:
1. Duscha
2. Skriva på dommarkommentarerna
3. Skriva på dumma projektarbetet i RNE
4. Kolla upp förslag på projektarbete i Ekologi
5. Läsa i Biology boken.

Sen lär det väl bli lite mer eller lite mindre. Men hoppas på att jag åtminstone hinner med det på listan. :P

Morgon - 100419

Morrn Halmstad!
Då var man tillbaka då, och inte är jag ensam heller...:P Plutten är här och håller mig sällskap som vanligt.
Tågresan halv 8 mot Halmstad gick bra, det var en hund som satt och morra och skällde och blev tokig när jag och Axe satte oss i sätet mitt emot den, så tillslut fick vi flytta oss för det fungerade liksom inte. Axe bara satt och glodde, fattade inte alls varför han var så otrevlig...
Men som sagt resan gick bra och väl hemma i lägenheten så blev han jätteglad och sprang runt och lekte med sin boll, hoppade upp i fotöljen där jag satt och gick och hälsade på marsvinen.

Denna helgen har gått så fort och jag är inte riktigt redo för att gå till skolan igen, känns inte som att jag har fått vila upp mig ännu. Får väl sova lite efter skolan istället...fast det vet jag ju redan att jag inte kommer att göra. Då har jag lite plugg att ta igen istället..:P

Nä, tillbaka till frukosten!
Puss hej!


Saknad

Jag kom precis på vad jag saknar när jag är i Halmstad, förutom min familj, hundarna, djuren och Hanna såklart (för det är ju självklara grejer). Utan något som jag kom på nu precis är att jag saknar att ha någon att dricka kaffe med. För här dricker vi alla kaffe samtidigt, det är inte alltid vi är på samma ställe när vi dricker, men bara vetskapen om att man inte är ensam gör det hela så mycket roligare.
Det är en av alla de saker som jag saknar.


zhup?

Skåne i mitt hjärta, låt mig besjunga dig nu!
Åldrad av ungdomlig grönska, sjöarnas stad det är du.

Japp, nu är jag nere i älskade Skåne-land igen! Imorgon är det utställning och jag ska döma gerbiler, så jag hade inte så mycket val...;) Men det är första utställningen jag är med på sen jag flytta till Halmstad, så det ska bli kul att träffa sina själs-fränder igen! I år är det 6 år sedan jag var på min första SSV-utställning och även 6 år sedan jag fick mina första möss! Snacka om att det intresset har hållt i sig. :D

Nu håller jag och mamma på att städa det stora akvariet där gerbilerna Golden Dragon & Quentin bor. Ikväll/senare idag ska jag städa alla musburar, för jag är duktig och har lovat det :D Inte så farligt för här är bara 4 burar med möss i just nu, så det går nog rätt snabbt. hihi


It's not about taking


Mi día

Imorse överraskade jag och Guldis, Sanne med att låsa in henne på hennes rum. Guldis dukade upp frukost och jag kom med blommor som jag köpte i stan igår, sen öppnade vi dörren och sjöng Happy Birthday för henne. Hon såg glad och överraskad ut, precis som planerat. Sen satt vi i deras kök och åt frukost och pratade och hade det mysigt i nästan 2 timmar. Det kallar jag frukost!

När jag kom hem igen efter den trevliga frukosten satte jag mig ner och fortsatte att läsa kapitel 5 i Renewable-boken, och nu typ 3 timmar senare är jag klar. Men då bör väl tilläggas att jag har gjort lite annat emellan. Jag satt och läste till 1 och då pallade jag inte mer, så jag passade på att dammsuga lägenheten och sen gick jag på promenad med min älskling. Sen var det bara att sätta sig ner och börja läsa i boken igen.
Men nu har jag i alla fall läst det kapitlet, men har ett kvar att läsa denna veckan och så har jag ett kapitel i Biology boken också att läsa innan det är ok att åka ner till Skåne.

Men nu ska jag läsa lite bloggar och sen ska jag börja jobba på projektarbetet i Renewable-kursen. Usch vad tråkigt, fast klockan 4 är det dags för kaffe och That 70's Show! Yes!


I am addicted to shoes

Om det är någon som undrar vilken typ av skor som jag gillar så kommer här en bild som kanske förklarar lite...:P Haha, jag vet, jag är beroende!


Alegria-day



En dag full med typiskt april-väder, alltså solsken som snabbt går över till molnighet som sen går över till solsken igen. Underbara promenader med Axe som alltid förgyller dagen. Har även hunnit med lite ärenden oh sen har jag fixat med att slå in lite grejer samtidigt som jag lyssna på ljudbok. Och sen skrev jag av dagens anteckningar, pluggade några sidor i boken och kvällen har gått åt till att kolla på på tv. Precis som alla andra tisdagar börjar min kväll klockan 20:00 och slutar 23:15.
Nu ska jag sitta här en stund och surfa lite innan jag ska gå och lägga mig, det blir en tidig start imorgon. Massa plugg, tur att jag är ledig!

Så här vaknar jag varje morgon


Nice bath

Nu har jag precis stigit upp ur ett skönt bad. Det var riktigt härligt faktiskt, passade på att kolla på förra veckans avsnitt av DH. Tummen upp för det!
Som tur var gick jag ut med plutten innan, så det är bara att gå och lägga sig nu. Härligt!
Ska bara kolla på lite roliga v-blogginlägg av Ana Gina...haha grym tjej på att göra videosar!
Natti natti

Playing in the sun

Gud jag är helt slut. Stackars Axe också.
Jag tänkte att jag skulle gå en snabb promenad i det fina vädret innan det var dags för kaffe. Satt nämligen och pluggade efter skolan, och behövde en paus.
När vi skulle gå ut så kom det fram tre barn och frågade om de fick lov att klappa honom. Självklart fick de göra det, dessvärre så slutade det ju inte där. Utan sen ville de hålla i kopplet, gå en liten bit med honom och sen började de att kasta pinnar och bollar. Jag lät dem göra det eftersom Axe hade jätteroligt, och han såg ut att njuta av all uppmärksamhet. Så han sprang efter pinnar och bollar, satt fint, kom när de ropade och allt sånt. Ända tills jag såg att han började blir riktigt trött av värmen, så jag försökte få tillbaka min hund och gå min väg. Men det gick  ju inte så bra, de följde efter och frågade om de fick följa med. Jag försökte få bort dem, men mina försök var onödiga eftersom de inte lyssnade...
Men tillslut, 40 minuter senare lyckades vi smita iväg när de två flickornas föräldrar kom. Så jag sa snabbt hejdå och sen gick jag.
Fast en rolig sak var att den yngsta, en liten tjej, var från början jätterädd för honom och stod typ en meter ifrån Axe hela tiden. Men i slutet så övervann hon sin rädsla och tillslut vågade hon till och med ge Axe en puss på huvudet. Så det var ju kul.

Men nu är jag som sagt helt slut, bara tanken på plugg nu får mig att somna. Jag ska kolla på tv och fika ett tag nu och sen blir det chilla största delen av kvällen. Och förhoppningsvis piggnar jag till senare och kan plugga lite till.


Back on track

En härlig söndag.
Solen skiner, vädret är varmt och skönt.
Jag har varit lite uttråkad idag, så jag har redan varit ute med Axe 3 gånger och ska snart ut på 4:de rundan. Var ute och gick en långrunda vid 1 i det härliga vädret. Gick hem, kollade på tv och pluggade lite, sen satt jag och sorterade brev och gick igenom gammla skolpapper. Sen hade jag tråkigt igen, så då tog jag och Axe en cykeltur i det härliga vädret.
Och nu sitter jag här igen uttråkad, så jag bestämde mig för att måla mna naglar. Kollar även på 5:te säsongen av Cold Feet, sista säsongen...oooh spännande!
Ikväll blir det falukorv i ugn, Wallander, fanta och lite snacks. Inget annat är än så länge planerat och det lär det väl inte bli i heller. Men men, så är livet i Halmstad. :) Har vant mig vid sällskapet i Åkarp och att träffa Hanna ofta, så det tar lite tid att anpassa sig till det "vanliga livet".

Nä, tillbaka till nagellacksmålandet!
Och sen en promenad, följt av matlagning.


Morgon - 100411

Sitter med frukosten framför tvn och Axe halvt i knäet...
För första gången har jag börjat skratta när jag kollar på Animal Cops...
Det var en stor Bulldog-liknande hund som hade grävt en tunnel i trädgården och nu hade den fastnat, tydligen så hade den grävt vid någon betong-grej så den hade fastnat under betongen. Det roliga var dock att hunden hette Xena... Och alla som var på plats nämnde namnet hela tiden i varje mening typ, till och med "speakern" sa "Xena har fastnat i ett hål, hur Xena kom dit är inte säkert. Men poliserna gör allt för att få ut Xena innan det börjar regna...blabla" Jag satt och fnittrade för mig själv och hotade med att döpa om Axe till Xenan. Jag vet inte varför jag tyckte det var så roligt, det var inte själva namnet utan att de upprepade det hela tiden som var lite underhållande. Precis som om alla ville säga det...:P

Fast sen slutade jag fnittra tvärt för nästa scen handlade om två utredare som hittade rester av en brutalt mördad häst. Den hade blivit slaktad...med en motorsåg. Och i en inhägnade precis bredvid där de hittade delarna fanns två levande hästar. Och när de gick närmare så såg de att de var nerstänkta av den döde hästens blod... Jag började storböla, tur att Axe är här och tröstar mig med sina pussar.

Nu ska jag njua av en skön söndag med min älskling. Ska även packa upp det sista av det jag hade med mig igår och ställa undan vinterskorna och fram med vårskorna. Ska faktiskt även ta och plugga lite hade jag tänkt. Och bara gå runt och pyssla med saker i lägenheten och njuta av sista dagen av ledigheten.


Back in H-town

Nu är jag tillbaka i Halmstad igen!
Axe fick följa med tillbaka och han var minst sagt nöjd med detta. Han blev helstirrig när han insåg att han skulle följa med och sprang runt och hoppade in i både pappas och i mammas bil, redo för avfärd.
Bilfärden var trevlig med Rosanne Cash på stereon, och en kaffepaus på McDonalds.
När vi kom fram så möttes vi av Lollo som hjälpte till att bära in alla grejer som jag hade med mig tillbaka. Och jag har bytat djuren lite, så nu är det Xena, Eli, Oogie Boogie och Mitril som bor här. Mitril (gerbil) var här innan också, men jag bytade marsvin och så fick min älskade Kung Caspian stanna hemma i Åkarp för han börjar bli väldigt gammal och risig (hela 2 år och 4 månader). Så jag tyckte det var dumt att utsätta honom för transporten och så får ju sötnosen Oogie följa med istället. Och han är näst mysigast av alla mössen efter Caspian såklart.
När allt var inlastat så började vi packa upp lite smått och sen fixade vi med lite allt möjligt. La spån i burarna, satte upp min Rosanne Cash-poster, drack kaffe, la ut den nya mattan i hallen och så slängde vi skräp och onödiga kartonger som jag sparat på. Mamma var även väldigt duktig och tvättade våran papperskorg som var lite sunkig...:P
När mamma skulle åka så följde jag och Axe henne till bilen och sen cyklade vi bort till Grizzly och köpte hö till marsvinen. Axe hade riktigt bråttom när vi skulle cykla så det blev ett högt tempo som vi höll. Så nu sitter jag här helt slut och genomsvettig och Axe har lagt sig på mattan och han verkar rätt trött han med. Jag hade faktiskt tänkt att tappa upp ett bad nu och bara ligga och mysa och mjuka upp alla ömma muskler som jag har lyckats att få under dagen.

Fast först ska jag nog städa till Oogie Boogie tror jag...:P
Sen blir det badning på schemat!


Min fina Oogie Boogie! <3 (Egen uppfödning)

Robiansk dag i Lund

Idag var en trevlig dag i Lund med Robin. Väl framme i Lund insåg jag dock att jag inte hade Robins mobilnummer så jag kunde inte ringa och kolla var han var, för smart som jag är tänkte jag ju aldrig på att vi skulle bestämma en plats som vi skulle mötas på. Men det gick bra ändå, vi hittade varandra tillslut.
Vi gick runt på stan och sen åt vi lunch, sen gick vi lite till på stan. hihi
Det var mysigt och roligt att träffa Robinen igen, och vi snacka om lite allt möjligt och gick runt i alla möjliga affärer. Lovely!
Snodde denna bilden av Robin, snacka om underbar mat på älskade Coffe Break.



Och medan jag var mitt i maten så kom Celie fram och hälsade och gav mig en kram. Det var riktigt roligt att träffa henne, var snart ett år sen sedan sist vi sågs. Vi läste Engelska B tillsammans på Komvux förra året. Det var vi två, Angela, Maria och Therese som hade en liten "tjej-grupp" som alltid höll ihop på rasterna. Vi som fixade med Champagne-frukost och hade det allmänt roligt.

Nytt: Jeans-shorts



Detta paret köpte jag i samma affär i Småland som jag köpte skorna i som jag visade igår. Shortsen är väldigt sköna, dock är benen lite långa, men det gå säkert att göra något åt senare. Köpte dem med Spanien i tankarna och blir sugen på sommaren så fort jag ser dem.
Ser fram emot att kunna använda dem, när vädret vä tillåter det.

Morgon - 100408

Min härliga morgon har bestått av att ligga i sängen och läsa en timme, samtidigt som jag passade på att äta frukost. Sen gick jag runt och matade djuren på rummet och delade ut nytt vatten.
Sen stod jag och pratade med både marsvinen (som pratade tillbaka) och sen även med Kung Caspians son Quasimodo som satt och kollade på mig medan jag gav honom mat.
Härligt att ha alla djuren hos sig, man saknar dem som man inte har hos sig liksom.

Nu tänke jag sitta med mitt kaffe-glass, kolla på Cold Feet och även läsa lite bloggar. Klockan 1 ska jag ta tåget in till Lund och träffan Robin för en fika, och lite snack. :)


Spooky sleeping time

Massa tv-tittande senare och jag sitter än en gång framför datorn och läser en massa bloggar samtidigt som jag borstar tänderna..haha!
Men nu är det i alla fall dags för mig att lägga mig i sängen kolla klart på ett avsnitt av Cold Feet och läsa lite i min bok. Sen ska jag "sussa kudden", så gott jag kan i varje fall.
Nu när jag kollade på klockan så visar den 00:00....oooh SPÖKTIMMEN!

Somthing something

Haha efter att jag hade varit och hjälpt pappa med en klocka i folketspark så försvann tydligen mitt behov av att blogga...:P
Som sagt, jag hjälpte pappa med att ställa en klocka och sen åkte vi hem och drack kaffe. Resten av tiden har gått åt till att kolla på Cold Feet och så har vi ätit middag, pasta och köttfärssås. Och nu kom jag precis hem efter att ha träffat Hanna i lite över en timme. Bara suttit och snackat och planerat inför Spanien. Jag är sååå redo för att åka, och snacka om att vara taggad!
Nä, nu ska jag kolla lite på Cold Feet med mamma och nikki innan det är dags för True Blood!

Nytt: Svart/röd rutiga sneakers

Det första nya som visas är ett par skor som jag köpte på påsk-afton, i en affär i Småland. När vi var och hälsade på hos mormor. Det fanns bara ett par kvar och de råkade bara vara i min storlek, så självklart kunde jag inte låta bli att köp dem. + att de bara kostade 60 kronor. Värsta kapet...
De är sköna och mysiga och precis den modellen av skor som jag är beroende av...vilket märks när man kollar i min "sko-garderob"!!





Den första bilden är den som ger mest rättvisa åt skornas färg.
Den röda färgen ser mest konstig ut på de andra bilderna.

Snabbvisit

Mamma var precis hemma på snabbvisit. Hon skulle lämna datorn som en av hennes jobbar-kompisar har hållt på och försökt fixa. Ska bli spännande och se om han lyckades, den datorn har nämligen hållt på och krånglat ända sen de köpte den. Det känns som det i alla fall! haha
Hur mycket krångel kan en dator ställa till med egentligen?

Nä, nu ska jag tillbaka till 3:de avsnittet av Saltön.

Muchu bloggu

Nu har jag bestämt mig för att ägna mig åt en hel del bloggande resten av dagen och kanske även resten av veckan. Så här kommer nog komma en hel del grejer, bland annat ska jag skriva ett inlägg och visa bilder på varje ny sak jag har köpt sen jag lämnade Halmstad. Men oroa er inte, det är bara 4 saker så länge...;)
Förstår om folk inte pallar läsa, men jag bloggar ju faktiskt för min egen skull. Bryr mig inte om ifall någon annan läser, det är jag som ska vilja blogga. Och jag älskar att skriva, så då passar ju bloggandet mig ganska bra...;) Det är ju som en egen liten dagbok, bara det att det är offentligt och alla som vill kan läsa den.

Misslyckat försök till bot

Här har jag försökt ringa till den nya veterinären Fågelkliniken i Hjärup. Men det visade ju sig att det har blivit något fel så deras nummer går till en privatperson som hade talat in ett fint litet meddelande på sin telefonsvarare som förklarade det hela. Så det går ju tydligen inte att ringa dit för tillfället. Det var ju typiskt!
Jaja, det var ju inget akut så det är ju ingen brådska, vill ju bara vara säker på att det är Aterom och inget annat. Sen hade det ju varit bra om det funnits något att göra åt det, men det finns det antagligen inte. Men Xena är fortfarande min lilla ögonsten, även om hon inte är lika "vacker" som hon var när jag köpte henne. Men det är ju inte utsidan som räknas...;)


Hello world, this is me!

Som ni kanske har märkt så har jag tagit påskledigt.
Är hemma i Åkarp nu och hälsar på och har inte haft någon tid för att blogga.
Mamma och Nicole har börjat att kolla på Cold Feet, och nu har även jag dragits in i det. Och vi har haft maraton största delen av påsken faktiskt. Är inne på 4:de säsongn nu. Jag har misat den första så tänke att jag skulle försöka hinna se den innan jag åker tillbaka till Halmstad igen.

I lördags åkte vi upp till mormor i Småland och hälsade på och käkade påskmiddag. Passade även på att hälsa på min ena moster som bor granne med mormor, men som ska flytta till Öland med sin man i slutet av månaden. Så jag fick lite grejer, möbler och en korg full med saker som jag inte har öppnat än. Eftersom det var inpackat i papper blev det ju som en present och jag vill dra ut på spännigen! ;)

Jag har även träffat Hanna och myst med henne och det är alltid lika trevligt. Det är så skönt att vi är lika bra vänner som förut trotts att jag har flyttat. Det är vänskap det!
Och gud vad jag längtar till sommaren nu, Spanien säger jag bara! 2 hela veckor i Spanien med Hannana, famljen Kock och Camilla! Haha, det kommer att bli underbart!

Nu ska jag göra mig iordning, för Nikki ringde precis och sa att hon redan hade slutat. Så jag ska ta bussen in till Malmö och möta henne vid skolan, så ska vi gå runt och shoppa på Entré!

Sen när jag kommer hem igen, så måste jag ringa till Veterinären för Xenas ena knuta har spruckit och nu ser det ut som att hon har en enorm vårta stor som en tia typ. Fast antagligen är det Aterom. Såfår väl se om det går att gra något åt det, fast att det inte är farligt.

Men nu måste jag dra, syrra väntar!


Glad Påsk!

Glad påsk på er alla!

Själv har jag spenderat natten hundlös i en tältsäng...Not very nice! Jag gick ut och pussade på Axe och han blev jätteglad och la sig på rygg och ville pussas. Men det var inte länge jag fick pussa på honom för helt plötsligt fick jag en boll i ryggen av en avundsjuk Bonni, och innan jag hunnit blinka så var min arm fastlåst i Kottes mun. Ahh, jag har verkligen inte saknat denna avundsjuka som töserna lider av. Axe är också avundsjuk, men han är inte lika envis och påträngande som de två som aldrig ger upp...:P
Men snacka om att jag har saknat dem, särskilt min stressade lilla fasanmissil Kotte som har blivit sjukt gosig!

I alla fall, nu ska vi sticka till mormor i Värnamo och jag ville bara passa på att säga Glad Påsk och få visa dessa söta bilder på Axe en morgon efter att vi varit ute i regnet. Först tyckte jag att han liknade en muslim eller något, men nu seer jag ju att han är en påsk-kärring! Eller hur?

GLAD PÅSK!




Soon done

Så då var frukosten slut, burarna tömda, soporna slängda och sorterade, sidorna som jag ska läsa fotade och inlagda i datorn. Nu är det bara dammsugning av lägenheten, lite plugg och en sista promenad med Axe kvar sen är jag redo att åka till Åkarp. Tänkte ta tåget som går klockan 3, så det blir bussen halv 3 som jag ska hinna med. Det ska nog gå bra, bara jag inte sölar för mycket. :)

God natt första april

Lite Animal Planet, ett avsnitt av The Osbournes och 3 avsnitt av Xena och jag är nöjd.
Axe har redan gått och lagt sig i min säng och nu tänkte jag joina honom för våran sista natt tillsammans. Kommer att kännas sjukt skumt att ligga i min säng helt ensam, har ju delat säng med honom de senaste 3 månaderna. Så snacka om att min säng kommer att kännas enorm och tom utan honom!

Haha, han kände nog att jag tänkte på honom, för nu kom han in i köket och ställde sig och glodde på mig och började gny. Precis som om han sa "kom och lägg dig nu, jag är trött".
Jag ska lyda hans önskan och gå och lägga mig.

Första April

April, april din dumma sill. Jag kan lura dig vart ja vill!
Eller något i den stilen, jaha då var det första April.

Idag låg jag o drog mig ett tag i sängen innan jag till slut gick upp till Axes stora glädje! Det blev en härlig morgon-promenad som fick mig att vakna till liv igen. Det är precis så man alltid borde göra varje morgon, det är ett härligt sätt att vakna på. Fast om det regnar är det inte roligt längre...

Jag har äntligen skrivit klart alla anteckningarna och Renewable boken är färdigläst i, för den här gången. Nu har jag bara 2 kapitel Ekologi att ta tag i också, men det känns mycket lättare när jag bara har ett ämne kvar att ta tag i denna vecka som jag ska vara ledig. Min lediga vecka ska gå åt till att läsa klart ekologin och sen ska jag bara ligga och läsa en massa böcker och surfa på nätet. <3
Efter att jag hade varit ute på andra rundan med plutten så tog jag mig ett långt bad, och medan jag låg där så passade jag på att kolla på det första avsnittet av den nya säsongen av Saltön på SVT Play. Vet inte varför jag valde just den serien eftersom jag aldrig kollat på det innan, men det var mysigt och jag kommer antagligen att kolla på de andra 3 avsnitten också.

Ikväll blir det antagligen pizza med Sanne, vi är båda ensama så varför inte passa på och njuta av pizza tillsammans i plugg-pausen. Vi får se hur det blir, men hoppas på det bästa...;)

Jag skulle egentligen åkt hem idag, men skjuter upp det till imorgon istället, då jag känner att jag vill få så mycket färdig pluggat som möjligt innan jag åker, så att jag behöver plugga så lite som möjligt när jag är hemma och fiar påsk.

Nu ska jag gå en runda med Axe medan det fortfarande är ljust ute, det är så sjukt mysigt! Hur kan det komma sig att jag älskar att promenera så mycket med honom? I Åkarp ser jag det mer som ett tvång, men här riktigt njuter jag av promenaderna. Skumt, det där. Kanske för att jag inte har något val och kanske för att jag inte heller har något annat och göra och behöver en paus ifrån min ensamhet. Så himla glad över att ha honom hos mig, jag känner mig nästan aldrig ensam, trots att jag för mestadelen faktiskt är just ensam.


Yesterday

Tänkte att jag skulle berätta lite snabbt hur min gårdag var, alltså hur tisdagen var.
Gick i skolan mellan 10 och 12 och sen bar det av hemmåt med ilfart. Väntade nämligen på att pappa skulle komma och hämta djuren och ta de med hem till Åkarp. Eftersom jag är ledig nästa vecka så ska jag spendera den hemma i Åkarp, och då måste jag ha djuren med mig. Men kan inte ta alla på tåget, blir lite mycket om jag ska släpa med mig en hund, 2 marsvin, en mus och en gerbil. Blir lite mycket att bära...haha
Vid halv 1 så gick jag och Axe ner för att vänta på dem samtidigt som vovven fick rastas, men när vi kom ut så var pappa och vovvarna redan där. Så det blev en liten återförening på gräset där alla 3 labbarna (efter att Axe hade morrat och skällt ut dem, innan han såg vilka det var) sprang runt och lekte och stojade.
Sen gick vi upp till lägenheten allihopa och Kotte och Bonni passade på att bekanta sig med lägenheten. Bonni har ju inte varit där sen dagen då jag flyttade in och Kotte var ju med mamma och hälsade på i slutet av förra året.
Bonni passade på att välta ut en transportbur med spån över mitt golv och ge sig på ett försök att äta upp Medusa. Men Medusa klarade sig och jag dammsög sen golvet, så ingen skada skedd.
Efter att bilen vart packad så åkte pappa och tjejerna iväg. Kvar blev jag och plutten som verkade glad att de kom och hälsade på, men lika glad att de åkte igen för han gick direkt och la sig på rygg i min säng och började snarka.
Resten av dagen gick åt till att plugga, Xena och kolla på tv. Sjukt roligt avsnitt av House föresten, med en katt som kunde förutspå när någon skulle dö.

RSS 2.0